Papatyam1990 Günlugu ;)

Papatyam1990

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2012
34
0
16
Kayseri
Simdi defalarca denedigim diyetleri filan anlatmicam burda....Geçmis Geçmistir ! Öyle degil mi ?
Kendimden kisaca bi özet geceyim.... 22 yasinda ; evli ; 1.63 boy ve 94 kiloyum ! Yani Obez kategorisindeyim bu yasta...
Ustelik dogum yapmadim ve sadece 6 aylik evliyim...Evlendikten sonra iyice kendimi eve kapatim hic bir yere cikmak istemiyorum oturdukcada evde oturup yiyiyorum kilo aliyorum.....
Kilolu olmak her yonden insanin moralini bozuyor.....Mesela alisverise giderken begendigim kiyafeti aliyorum ustelik 38/40 beden olalini olur ki birgun zayiflayip giyersem diyee ama aylar geciyor hala o kiyafet dolabimda duruyor.....Allah sizi inandirsin sadece leggings giyiyorum oda lastikli oldugu icin :/ NEYSEEEEEE GELELIM ASIL MEVZUYA :)

Ben diyete basladim 1 Eylul'de Allaha sukur iyi gidio ama bugun biraz kacamak yaptim :/ Ama yinede kendimi frenledim :// !
Kendim icin esim icin zayiflamak istiyorum ama en cokda annem icin annem cok uzuluo :/

Zayiflama motivasionunu kendimde gordum o yuzden buraya uye olup hep birlikte desteklerinizle zayiflamaya karar verdim birbirimize destek olursa daha kolay olacagini dusunuyorum :)

Yarinden itibaren Menulerimi buraya aktaracagim :)

Motivasion cumlemiz : ! YEMEK AGIZDA BIR DAKIKA BILE KALMAZ AMA MIDEDE 2 SAAT KALCADA 3 AY KALIR !

Hadiii bakalim kilolarla vedalasma zamani :)

iyi geceler arkadaşım
ben de 30 yaşında 3 yıllık evli 85 kilo ve troid hastası olan biriyim artık kilolu olmaktan sıkıldım bende senin gibi bir gün içine girebilirim diye aldığım kıyafetlerle dolu dolabım... evlendikten sonra işsiz kaldım ve evde oturup yemek yemekten bu hale geldim eşim 60 kilo ve o s benden alırken ben xxl beden kıyafet almaktan bıktım...çocuğum yok belkide kilodan dolayı olmuyor neyse bu da başka bir travmam neyse

bende kararlıyım artık yeter dedim ve ilk adımı bugün attım kendim için yol arkadaşı arıyordum kendime buraya üye olmaya karar verdim seni gördüm sevindim desteksiz olmuyor çünkü

inşallah sağlıklı birbiçimde kilo veririz

ben su içmeyi pek sevmiyorum ve susuz kilo verilmiyor ve ben 1 hafta boyunca su içmeyi alışkanlık hale getiricem inşallah ve de ekmeği azalttım yemeklerde çok ekmek yiyen biriyim..

Son düzenleme:
Hosgeldiiiin canim sendeee tamamdir birbirimize destek olaliim :) Ben aliskanlik haline getirdim suyu cunku zayiflamada cok onemliii 2 litre yeterli...Ekmege gelince bende cook yerdim farkinda bile olmazdim ne kadar yedigimin ama artik sadece kepek ekmek aliyorum ve gunde 4 dilim tuketiyorum 2 sabah 2 aksam bide tabiki bol yesilcay :) Insallah sonuna ulasirizda o dolaptaki bi suru olan kiyafetleri giyeriiz :)

gunlugun hayırlı olsun canım...ınsallah ıstedıgın kıloya ınersın ve de bır daha kılo almazsın...su motıvasyon cumlene bayıldım...
yemek AGIZDA BIR DAKIKA BILE KALMAZ AMA MIDEDE 2 SAAT KALCADA 3 AY KALIR !
cok ama cok dogru...bunu kagıda yazıp sureklı gorebılecegım bır yere asacam odamda ve mutfakta...takıpcınım canım...

Sagol Bocum....
Tesekur ederim canimm :) Insallah hep birlikte kurtuluruzda yep yeni bir yasama baslariz tekrar dogus gibi birsey:) Motivasyon cumlesini bir kitapdan aldim ' ACIL KILO VERIYORUM' adli Simge Citak'in kitabi ben yurt disinda yasadigim icin bu sene Turkiyeye geldigimde ilk is o kitabi almak oldu....O kitabi oluyorum surekli kendimi motive etmek icin ve ise yariyor veeeeee Youtube'dan Yeni Bir Hayat programinin tekrar
Bolumlerini izliyorum o programda bana buyuk motivasion verio smzaten en onemlisi inanmak bence kafada bitirmek.....Ben soyle dusunuyorum ömur boyu mutsuz olacagima 6 ay mutsuz olurum zorlanirim belki ama geri kalan hersey guzel olur insallah hepimiz icin cnm :)

yeni bir hayat programı bana da iyi geliyordu o program varken 2-3 kilo vermiştim...

zaten 2-3 ay çekicez.. yemek yeme alışkanlığımız değiştirsek ve spor yapmayı alışkanlık haline getirsek canımız pek acımaz sıkıntı çekmeyiz

yeni bir hayat programı bana da iyi geliyordu o program varken 2-3 kilo vermiştim...

zaten 2-3 ay çekicez.. yemek yeme alışkanlığımız değiştirsek ve spor yapmayı alışkanlık haline getirsek canımız pek acımaz sıkıntı çekmeyiz

Evet aynen oyle ben diyet bile demek istemiyorum artik saglikli beslenme bu aslinda cunku diyet yapip 6 ay sonra birakip eski aliskanliklarimiza donersek yine ayni kilolari alacagiz cunku ben bunu tam 2 kere yasadim 93'den 62 kiloya dustum ve an itibariyla eskisi gibi yemek abur cubura baslayinca tekrar hopa 94 kg'ya ciktim bu sefer ayni hatayi yapmicam yapmicaz:)

Evet aynen oyle ben diyet bile demek istemiyorum artik saglikli beslenme bu aslinda cunku diyet yapip 6 ay sonra birakip eski aliskanliklarimiza donersek yine ayni kilolari alacagiz cunku ben bunu tam 2 kere yasadim 93'den 62 kiloya dustum ve an itibariyla eskisi gibi yemek abur cubura baslayinca tekrar hopa 94 kg'ya ciktim bu sefer ayni hatayi yapmicam yapmicaz:)

sağlıklı beslenme dersek adına hem diyet olmadığı için adı stresine girmeyiz...52 kilodan 85 çıktım evlendiğimde 70 kiloydum o zaman kendime kilolu derken şimdi 70 kilo olmam hayal gibi geliyor ...hayırlı olsun bakalım topiğin güzel günler bizi bekliyor

bende takipçinim :) tıpkısının aynısını okudum sanki kendim yazmışım o kadar yani.. motivasyonumuz düşmesin inş..

Tesekur ederimm caniiiim insallah dusmezzz :))) Seytana uymayiz ben bunu sigara alkool gibi goruyorum yani buna yenilen insanin iradesi yok demektir bizim idaremiz yokmu Allaha sukur var :) O yuzden bu sefer cidden ben inaniyorum.....Alisverise gidip 38/40 beden alip kabinde sip diye ustune oturmasi fermuari rahatca cekebilmek etlerin bir arkadan bir önden fiskirmamasi topuklu ayakabi giymek guzeligimizin ortaya cikmasin insanlarin bakisi herseyiii bunlari hepsini istiyoruzdur zor olacak farkindayim ama basariya ulasmak icin zor'a katlamak gerekir oyle degil mi :)

SABIR ACI MEYVESI TATLIDIR :)

sağlıklı beslenme dersek adına hem diyet olmadığı için adı stresine girmeyiz...52 kilodan 85 çıktım evlendiğimde 70 kiloydum o zaman kendime kilolu derken şimdi 70 kilo olmam hayal gibi geliyor ...hayırlı olsun bakalım topiğin güzel günler bizi bekliyor

Aynen oyle canim :) Bende sen gibi oldum sayiliri ama daha kiloluydum :/ Nisanlandigimda 74 kilo evlendigimde 82 simdi ise 95 ! Bu duruma nasil geldim anlamadim gelinligim zar zor oldu :/ Neyseee bunlari konusmak yarin gecmis gecmistir ;) BIZ BASARICAZ !

diyet yapıyorum ben ama 1 kilo verebilmişim henüz :( 4 ay önce doğum yaptım ben doğumdan sonra kilo aldım hamileyken giydiğim kıyafetler olmuyo komikliğe bak :D bu gün ne yediklerimi yazıyım ben doğruları yanlışları söyleriz

kahvaltı ; 1 kase nesfit
ara ; yok
öğle; 2 köfte büyüklüğü kadar beyaz et 2 dilim ekmeğin arasında sandviç domates salata söğüş
ara; 3 kuru kayısı
akşam; 4 yemek kaşığı bulgur pilavı az yağlı, patlıcan dolması fakat içini yemedim sadece dışı.

diyet yapıyorum ben ama 1 kilo verebilmişim henüz :( 4 ay önce doğum yaptım ben doğumdan sonra kilo aldım hamileyken giydiğim kıyafetler olmuyo komikliğe bak :D bu gün ne yediklerimi yazıyım ben doğruları yanlışları söyleriz

kahvaltı ; 1 kase nesfit
ara ; yok
öğle; 2 köfte büyüklüğü kadar beyaz et 2 dilim ekmeğin arasında sandviç domates salata söğüş
ara; 3 kuru kayısı
akşam; 4 yemek kaşığı bulgur pilavı az yağlı, patlıcan dolması fakat içini yemedim sadece dışı.

bende 4.5 ay once doğum yaptım tesadufe bak. ayıptır sorması kac kılosun lavımyam.ben 30 kılo almıstım. ama suan 75im

kahvaltı ; 1 kase nesfit
ara ; yok
ara; 3 kuru kayısı

Ne zamandan beri yapiosun canim ? Kepek ekmek mi tuketiyorsun ?

bende 4.5 ay once doğum yaptım tesadufe bak. ayıptır sorması kac kılosun lavımyam.ben 30 kılo almıstım. ama suan 75im

ben şu an 89 kiloyum 85 kiloyla hamile kaldım ve hamileliğim boyunca 3 kilo aldım normal doğum yaptım yine de gitmedi kilolar 3 ay emzirdim sütüm gelmedi çünkü

Ne zamandan beri yapiosun canim ? Kepek ekmek mi tuketiyorsun ?

hayır canım kepek ekmek kullanmıyorum 1 haftadır yapıyorum geçen yıl diyetisyene gitmiştim hiç birşeyin diyetini yemiceksin demişti hayatının sonuna kadar diyet yapmıcaksın çünkü demişti herşeyin normalini ekmeğinde normalini yiceksin ama az yiceksin dedi çok da mantıklı açıkcası.

günaydın hanımlar

yıllardır diyet yapıyorum ve diyetisyenlere gidiyorum tecrübeliyim yani tek hatam kilo verince tekrar yemeğe başlamam aburcubur falan filan..

tecrübelerime ve bilgilerime dayanarak söyliyim hanımlar sakın aç kalmayın yemedikce vucud direnç yapıyor ve hiç kilo veremiyorsunuz ama sık sık ve az yerseniz metabolizma devamlı yemek geliyor diye hızlanacak

kahvaltılarda nesfit tarzı şeyler yemeyin hanımlar 1 kase nesfitin kalorisi oeynir zeytin salatalık domates ve 1 dilim ekmekten daha fazla doğalşeyler tüketin

su çok önemli bildiğiniz gibi ama suyu eger soğuk içerseniz vucudumuz onu ısıtayım derken daha fazla enerji harcar ve daha çok enerji harcamış olursunuz

çok konuştum neyse bunlar benim bildiklerim sizlerle paylaşayım dedim

papatyam menü yazma olayını nasıl yapıcaz akşamdan akşama mı yoksa sabahları bir gün önce yediklerimizi mi yazıcaz ayrıca ne zaman tartılıcaz bunları belirlensen sevinirim

hayır canım kepek ekmek kullanmıyorum 1 haftadır yapıyorum geçen yıl diyetisyene gitmiştim hiç birşeyin diyetini yemiceksin demişti hayatının sonuna kadar diyet yapmıcaksın çünkü demişti herşeyin normalini ekmeğinde normalini yiceksin ama az yiceksin dedi çok da mantıklı açıkcası.

diyet olan ürünlerdeki eksik olan madde kemik erimesine neden oluyor hanımlar sakın tüketmeyin özellikle biz hanımların daha dikkat etmesi lazım

Back
X