Ben ogrenciyim haftalik aliyorum babamdan gecen yilda ayni haftaligi alirdim ve baya para biriktirmistim ama bu sene olmuyor nereye harcadim naptim bi anda param bitmis oluyor zaten oyle cok biseyde biriktireyim demiyorum ama hic biriktiremiyorum
Ben ogrenciyim haftalik aliyorum babamdan gecen yilda ayni haftaligi alirdim ve baya para biriktirmistim ama bu sene olmuyor nereye harcadim naptim bi anda param bitmis oluyor zaten oyle cok biseyde biriktireyim demiyorum ama hic biriktiremiyorum
Mutlaka fazladan harcadığınız bir yer vardır geçen sene yeten bu sene nedenn yetmez başka evde olsan fatura filan zam geldi ondan derdim de harcamanızı bilmrmenize şaşırdım bi haftaa insan nereye gitti ne aldı bilmez mi ya fazladan kıyafet almışsınuzdır yada ppahalı yerlerde yiyip sürekli dışarda yiyio ödediğin hesaplar aklında kalmamıştır yemek yediğin yerlerde ne ne kadar kaç para ödedin dikkat et
Herşeye okadar çok zam geldi ki, bende her ay 100 yada 200 kenara koymaya çalışırken şuanda yettiremiyorum. Eğer ailenizin imkanı varsa aylık almayı deneyin. Her hafta için kenara bir miktar koyup geri kalan ayırdığınızıda yokmuş gibi yapın. Çünkü az az geldiğinde amann haftaya tekrar göndercekler nasıl olsa diye para sıfırlanıyor :))
Aldığın parayı yok say yanında taşıma evde karnını doyurup git okula kantinden bişey alma kendiliğinden birikiyor zaten ben lisede hep öyle yaptım aldığım para olduğu gibi kalıyordu Bu arada ne kadar alıyorsunda yetiştiremiyosun acaba?
Enflasyondan canım,enflasyon :)
Geçen seneden bu seneye hem herşeye zam geldi hem de sen büyüdün,ihtiyaçların ve masrafların arttı.
Hem bence para biriktirmeyi boşver.Sen öğrencisin,harçlık harcaman için uygun görülen miktardır zaten.