Para istemekle yanlismi yaptım?

Öyle bir anlatmışsınız ki, siz de samimiyetinizin karşılığını para olarak istemişsiniz gibi, bana özelini anlattı vs. Doğru bir düşünce tarzı değil. Öyle değildir ama, sizin bu yazdığınızı okusa o da buna kırılırdı ve soğurdu, kırılmakta da haklı olurdu. Dünyanın en zengini bile olsa kimse kimseye borç vermek ve neden vermediğini açıklamak zorunda değil. Başkasının borcunu 10 yıldır ödeyen insanlar var, sizin niyetiniz iyi olsa bile, dünyanın binbir türlü hali var, işler kötü gider, ödeyemezsiniz, cezasını o çeker. Böyle bir vicdani yükün altına girmek ister misiniz? Banka varken başkasının 3 kuruşunu sorgulamaya gerek yok diye düşünüyorum.

Canım o meblağı veremicek durumda değil.maddi durumu çok iyi.Birikimi var.bana cimrilik ten vermedi sankii.yani bayan olarak ondan para istemem ayıp gibi geldi

Ya işte birikimi varsa kimseye soylemeyeceksin. İlk fırsatta birileri o paradan ister.

Neyse kuzeniniz o parayı sizin için değil kendi için biriktirmiş. Sizin hiç bir tasarrufunuz yok o birikim üzerinde. Yanıt da çok normal. Samimisiniz, iyi anlasiyorsunuz, yardimlasiyorsunuz diye cebindeki para için size açıklama yapmak zorunda değil.

Birikimi var diyorsunuz, çevresindeki 10 kişiye söylese 5 ı borç ver dese o paradan elinde hiç kalmaz. Birikmesi için hayır demesi lazım demiş de zaten.

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin siz de yoksa kimsede olmaz.
Kuzeniniz vermek istemeyebilir ama direk arrayip izah etse daha iyi olurmus.
Bugunlerinizi ubutmayin ve durumunuz duzelince mutlaka kotu gun parasi biriktirin.

bu devirde para meselesinde güven diye birşey mi kaldı? ayrıca güvense bile size vermek zorunda değil. ben olsam ben de sizin gibi birine hayatta beş kuruş vermem ya, cevaplarınızın farkında değilsiniz. yok birikimi var yok cimrilikten vs. ne kadar ayıp birşey yaptığınızın farkında mısınız siz? bu adam yardım kuruluşu mu size belki de zorluklarla elde ettiği parasını versin? 6 ay da bayağı uzun bir süre. yani öyle bir anlatıyorsunuz ki siz dünyanın en iyi insanısınız ama diğerleri kötü, size borç vermeyen kuzeniniz de dünyanın en cimri adamı. zihniyetinize bravo gerçekten. ayrıca size samimi birşey söyleyeyim mi, maddi konuların samimiyetle falan hiç alakası yok. benim çok samimi bir arkadaşım var mesela, kendisini de çok severim ama hayatta borç vermem, borç falan da almam. üniversite zamanlarında birkaç kez malum öğrencilikten 3-5 kuruş verme alma durumumuz oldu, daha doğrusu o benden isterdi. mevzu da şu şekilde mesela kantine gidiyoruz, 3-5 TL'lik birşeyler almak istiyor ama sen alır mısın ben sana sonra versem, olur mu? derdi. birkaç kez olur deme gafletinde bulundum ve o paralar geri gelmedi. şimdi öğrenciyken 5 TL büyük paradır çünkü hepimiz fakirdik. benden aldığı borçları ödemediği gibi hatırlattığım zaman bozuluyordu, yüzü falan değişiyordu. baktım olmuyor, canım sıkılıyor, vermedim bir daha. üstümde yok, kusura bakma vs. şeklinde birkaç kez geçiştirince bir daha istemedi. yok yani para konusunu güzel ilişkilerinize KARIŞTIRMAYIN, nokta.

gerçekten samimi bir ilişkiniz olsa idi zaten o size teklif ederdi halinizi biliyorum istersen destek olabilirim maddi olarak gibi birşeyler söylerdi ,demekki çokta samimi değilmişsiniz

Parası olmadığını nnası uzun uzun anlatbilirdi;param yok kardeşim demiş daha ne desin...Senin alınasın varmış ona,kesin bilinçaltında bir şey var unutmadığın bu olayda su yüzüne çıkmış

Bence kuzen haklı. İsterse köşede trilyonları olsun vermek zorunda değil. Benim de kardeşim gibi gördüğüm arkadasım/ kuzenim benden para istese rahatsız olurum, vermem. Bu tarz muhabbetler hiç hoşuma gitmez.

Böyle olaylar yüzünden birikimi varsa da insan söyleyemiyor. Sanki o birikimi elaleme borç vermek için yaptı.

Hanımlar gerçekten konu girişim filan saçma oldu kabulediyorum..Ben sizlere kendimi anlatamadım ya bosverin gitsin.benim takıldığını şey bana para vermek zorunda olduğu filan değil o somut bir örnek..Parayı at çöpe gitsin.Tabiiki vermek zorunda değil.İyilik yaptım on misli karşılığını bekliyorum filanda degil..Bana para vermese bile kötü günümde sırtını dönüp geciştirmesi.Para istediğim için bana bunu kötü hissettirip birdaha selam vermemesi.Yani şunu farkettim bu para olmazda şimdi aklıma gelmedi bir kötü günüm olur ben saniyorumki her kötü günümde bir destekçim kardeşim gibi çok anlamlar yüklemişim.asla öyle olmadığını gördüm.bana iyi oldu çok toz pembe bakiyormuşum.O benden isteseydi eğer bırakın 6 ayı 5 yıl sonra odeseydi mesele etmezdim.hatta ödeme bile diyebilirdim elimde olsa.Mesele para değil,onun tavrı.Allah zor durumlara düşürmesin kimseye muhtaç etmesin.ben dersimi aldım kızlar sagolun.ondan bekledigim temelde manevi destekti.olmadi.iyikide olmadı.cok şey öğrendim.

Bence sorun yok
Sonucta borc isteyen birinj geri cevirmwkte kolay bir olay degil
Oda kendince boyle red edebilmis
Zaten borc vermek istemiyorken neden daha fazlasini sorgulasinnki bida arayip sorsun
Uzerini kapatmis daha da acmak istemiyr
Bende borc verilme olaylarina karsiyim
Sonra insan kaliyor streste verdi vermedi veya kendin giriyorsun sikintiya
Gercetken Allah kikseye muhtac etmesib

Hanımlar fikrinize ihtiyacım var..Çok samimi olduğum bir kuzenim var kendisini kardeşim gibi yakın görüyordum.ben evliyim o bekar ve erkek.samimi derken zaten ben genelde mesafeli bir yapıdayim ama kendisi şehir dışında olmasına rağmen bana ev gormeye filan geldi çok ilgili bir yapısı var.birkac ozelini filan anlattı ne bilim evlilik noktasında bikac yardimim dokundu ama nasip olmadı.neyse bizde bu dönemde birseyden dolayı borca girdik bende yakın cevremden arkadaşlarımdan filan borç istedim ve verende oldu,vermeyende oldu.benimde aklıma bu kuzenim geldi kardeşim gibi gördüğüm için kendisinden borç istememin bir mahsuru yok gibi düşündüm ve msj attım zor durumda kaldık işte şu zaman da sana oderiz inş dedim.Zaten ben çok çekinerek istedim ama bana çok enteresan cevaplar verdi.Şuan veremem vermek isterdim ama mümkün değil v kısa cevaplar verdi.inanin ilk defa istedim zaten ve bizim odeyecegimizi adı gibi bilir diye düşündüm.ama bana inanın vermemesi hiç koymadı olabilir tabiki..Durumu yoktur.bir planı vardir varsada.anlayisla karşılarım.ama tavrı tarzı beni çok kırdı.Yani resmen kaçamak cevaplar ve lafı dolandirma hali filan.ve biz borç bulduk oduyoruzda şükür.yalniz onun o tavrını unutamıyorum.birde neyaptiniz skıntınız ne oldu diye ne aradı ne sordu..sanki para istemem den hoşlanmadı.sizce hatami yaptim? Birde kendisine kirildigimi soyleyeyimmi ne dersiniz hanimlar
Cevabı gayet normal. Bazıları bu durumdan hiç hoşlanmaz ki gayet olablck bişey. İnsanın kardeşi bazen ana babası bile vermezken kuzen vermemiş çok değil.

Zaman oldukça kötü zaten ekonomik durum malum. Birikimim olsa bende kimseye borç vermezdim borç verip kötü olacağıma vermeyip cimri yaftası yemeyi tercih ederim. Ne zaman borç durumu olsa hiçbir zaman vaktinde ödenmedi. İsterken gayet rahatlar ama paranı geri isteyince merhametsiz de oluyorsun anlayışsız oluyorsun hemen duygu sömürüleri kardeştik biz durumları... Sizin kuzen en iyisini yapmış. "Cimri kardeştik o kadar şey paylaştık vs. " hep aynı cümleler. En güzeli bankadan kredi çekmek.

mesaj ile istenilen borç paraya verilebilecek en makul cevabı yani mümkün değili vermiş.

Hanımlar gerçekten konu girişim filan saçma oldu kabulediyorum..Ben sizlere kendimi anlatamadım ya bosverin gitsin.benim takıldığını şey bana para vermek zorunda olduğu filan değil o somut bir örnek..Parayı at çöpe gitsin.Tabiiki vermek zorunda değil.İyilik yaptım on misli karşılığını bekliyorum filanda degil..Bana para vermese bile kötü günümde sırtını dönüp geciştirmesi.Para istediğim için bana bunu kötü hissettirip birdaha selam vermemesi.Yani şunu farkettim bu para olmazda şimdi aklıma gelmedi bir kötü günüm olur ben saniyorumki her kötü günümde bir destekçim kardeşim gibi çok anlamlar yüklemişim.asla öyle olmadığını gördüm.bana iyi oldu çok toz pembe bakiyormuşum.O benden isteseydi eğer bırakın 6 ayı 5 yıl sonra odeseydi mesele etmezdim.hatta ödeme bile diyebilirdim elimde olsa.Mesele para değil,onun tavrı.Allah zor durumlara düşürmesin kimseye muhtaç etmesin.ben dersimi aldım kızlar sagolun.ondan bekledigim temelde manevi destekti.olmadi.iyikide olmadı.cok şey öğrendim.

Manevi yardım isteseydiniz bence yardım ederdi siz maddi yardım isteyince kendini geri cekti...e maddi konulardan hoslanmadigi belli olduguna gore neden bi daha ayni konuyu acsın ki size...ayrıca sizinki kötu gun degil bence ev almak icin istemissinizdir parayi bankaya faiz odemek istemediginiz icin ondan para istediniz...e belki kendi parası faizde birikiyo...siz kendi kar zarar durumunuzu hesapliyosunuz belki o da hesapliyodur..

Back
X