Para,kariyer,eğitim durumu?Bunlar olunca herşey tam mı oluyor??

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MeDuSa

Ziyaretçi
Övündüğünüz nedir ki???
Para,kariyer,eğitim durumu???
Bu aralar bunlar yüzünden çok övünen insan görmeye başladım çevremde...
Erkek arkadaşın bile eğer kariyer sahibiyse,parası varsa eğitim durumu iyiyse dört dörtlük bir insandır(!)
Başka kadına bakmış,seni küçümsemiş,sana istediğin ilgiyi sevgiyi verememiş bunların hiçbir önemi yok(!) zemuszemus

Çevremde bu aralar bunları çok duyar oldum aman kızım evleneceğin adam okumuş olsun aman parası olsun!
Ya zaten ben gidipte sevdim diye işi gücü olmayan bir herifle evlenecek değilim.
Ama her seferinde bunların söylenmesi gerçekten çok sıkıyo beni.

Özellikle çevremde erkek arkadaşları üni mezunu diye hava atan kızlara kahkahalarla gülmek geliyo içimden
ya bırakın onunla bununla övünmeyi kendini üniversite okudum diye yere göğe sığdıramayan tiplerede fena halde fitil oluyorum.

Eğitim,kariyer ve para üzerine kurulan evlilikler sağlam olsaydı eğer gün geçtikçe boşanmalar bu kadar artmazdı :olmaz:

Bunlar önemsiz demiyorum asla!!!!
Ama bunların üzerine kurulu hayat da olmamalı! :olmaz:

tabıkı haklısın egıtımı karıyer evlılık hepsı ayrı bence benım sevgılım unı mezunuydu ayrıldık neden mı aılem dıyodu baska bısey demıyodu evlılık apayrı bısey mutluluk bır tılsım bulamadım malesef

Paralı,eğitimli,kariyer sahibi bir erkek üstüne iyi huylu,dürüst olunca pek de tatlı oluyor. :kedi:
Kişinin kendi seçimidir.Etraftan gelen seslere ömür boyu kulak asmazsa,kendi de bir günden bir güne bunun lafını etmezse,karşısındaki sevdiği biri ise,ona güveniyorsa neden olmasın ?
Kendime gelince davul bile dengi dengine atasözünü savunanlardanım.opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
tabi kariyer para önemli ama evlilik sadece bunlarla yürümüyor

eğer kişiliği oturmadıysa bunların hepsi onda olsa ne olur sonuçta evliliği ilişkiyi onunla yaşayacaksın,sadece bunlarla olmuyor...

Övündüğünüz nedir ki???
Bu aralar bunlar yüzünden çok övünen insan görmeye başladım çevremde...
Erkek arkadaşın bile eğer kariyer sahibiyse,parası varsa eğitim durumu iyiyse dört dörtlük bir insandır(!)
Başka kadına bakmış,seni küçümsemiş,sana istediğin ilgiyi sevgiyi verememiş bunların hiçbir önemi yok(!) zemuszemus

Çevremde bu aralar bunları çok duyar oldum aman kızım evleneceğin adam okumuş olsun aman parası olsun!
Ya zaten ben gidipte sevdim diye işi gücü olmayan bir herifle evlenecek değilim.
Ama her seferinde bunların söylenmesi gerçekten çok sıkıyo beni.

Özellikle çevremde erkek arkadaşları üni mezunu diye hava atan kızlara kahkahalarla gülmek geliyo içimden
ya bırakın onunla bununla övünmeyi kendini üniversite okudum diye yere göğe sığdıramayan tiplerede fena halde fitil oluyorum.

Eğitim,kariyer ve para üzerine kurulan evlilikler sağlam olsaydı eğer gün geçtikçe boşanmalar bu kadar artmazdı :olmaz:

Bunlar önemsiz demiyorum asla!!!!
Ama bunların üzerine kurulu hayat da olmamalı! :olmaz:

eğitim kariyer ve para bence de önemli. ama sadece bunun için o kişiyle olunmaz
ama sevgide varsa tamamdır.
sadece sevgi de yetmez.,bunlar ayrıılmaz bir dörtlü benim için...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hımm..
Para ,kariyer,eğitim bunlar insan hayatında ancak araç olmadır ,amaç değil. bu etkenler elbette insan ilişkilerinde karşı tarafı etkileyen unsurlardır. ama 3 de bir arada olsa bile yeter şart değildir.
Ailem beni herzaman evleneceğim kişi hakkından "insan evladı olsun "diyerek büyüttü. hiç şimdiye şunu olsun şöyle olsun demediler banada kız kardeşiide. iyi ki dememişler.Çünkü Kariyerde parada ( eğitimin Biraz ayrı tutuyorum) şartlarla değişebilr..
Kendi hayatımdan örneklersem; eşim ilkokul mezunu ama bir çok üniversite mezununu cebinden çıkartır( ben dahil) evlendiğimizde bir dükkanda sadece işçiydi tezgahtardı ama şimdi o iş yerinin sahibi ne oldu kariyeride değişti dolayısla maddi gücüde..
Özetle para kariyer eğitim benim için yeterli ve geçerli şart olsaydı .şuanda aşık olduğum ve kişiliği ile kimseyle değişemiyeceğim insanla bir hayatım olmaz dı

Vee geldik yine aynı noktaya .Bu kişisel bir tercih ,ben böyle tercih ederim karşımdaki öyle. Yeterki kişiler tercihlerinin sonuçlarından mutlu olsun ...

Son düzenleme:
benim için öncelık; kişiliği tam oturmus olması gerekıyor..
belli bir egtimden gecmıs kariyeri süper olsun parası gani.. ama bu özellıkler varkende hala daha boş konusan,konusmak için konusan yani.. övünmenin sınırını bilmeyen (haa övünür insan ama nispet yapar gibi değil ) ahlaki ve görgü değerleri sıfır olan (paramla -egitimimle - kariyerimle döverim edalarında olanlara sözüm).. böyle insalar, benım gözümde hiç'tir..

sana oyle diyenlere övunenleri bosver kedicim dedımya kişilik meselesi.. demekkı arkadasların / çevren senı boyle ezmeye sindirmeye calısıyorlar .. takılma sen hayatına bak seni üzmelerine izin verme :1hug: :1hug:

çok haklısın bence parasıyla övünen ne kadar görgüsüzse, eğitimiyle kariyeriyle övünende o kaadr görgüsüzdür, insanın insanlığına bakmak lazım, üzerindeki etiketlere, jan janlı paketinde değil içine bakmak lazım, çok klişe bi yorum oldu ama doğru napayımkaydirigubbakcemile3

Kedicim,

yazının temasına gönülden katılıyorum...insan neden sevgilisinin eğitim durumuyla övünsün ki ?
insan ancak kendiyle veya çocuğuyla övünür, herkes kendi eğitiminden mesul...

ayrıca şunu da belirteyim,
yapılan araştırmalarda, aile içi şiddet konusunda, (cinsel veya diğer türlü) üniversite mezunlarının eğitimsiz kesimden hiç te aşağı kalır yanı yok...:1closedeyes:

fakat, ben kendi adıma, eğitimsiz biriyle anlaşamam, kişilik çatışması olur bir yerde, muhabbet zora girer...anlaşamayınca da sevgi tam olmaz...o yüzden okypetem gibi, bir bütün olarak görüyorum...

eğitim olmalıki başta kendime güvenim olmali eğitim meslek demek meslek kariyer kariyer para para =hayat ne yazıkki bu şartlardamafoldumben

kariyeri ve parası tabiki önemlidir erkek evin geçiminden sorumlu çünkü evin idarecisi olduğundan maddi sorumluluğun büyük payı ona düşer amaa sevgisi,saygısı,insanlığıda bunları tamamlayan büyük parçalardan yine

Karşındaki insan sadece insan olmalı.Verdiği değeri göstermeli,sahiplenmeli,sakınmalı,insana saygısı olmalı.Tek önemli olan bu diğerleri sadece hayatı kolaylaştırır.Ama okumuşluk,para bunlar hep geçici şeyler Allah bir yandan veriyorsa bir yandan alır.Yada işsiz parasızda olsa birden şansı dönebilir.Herşey olabilir ama insanlık olmayınca herşey boş..............

Ya küçüklükten beri o kadar çok aşağılık kompleksi bize belletiliyorki işte bu eğitim makam mevki para ile kendimizi yüceltmeye çalışıoruz. Halbuki asıl önemli olan insani değerlerimizi geliştirmeyi ihmal ediyoruz. Evet itiraf ediyorum bende üniversiteyi kazandığımda ne bileyim biraz havalı olmuştum sonra baktım ki çok var mezun hem de daha iyi yerleri yok olmaz dedim anlamsız. Sonra kpss yi kazandım öğretmen oldum kendimi çok bir yükselttim gelen görücüleri beğenmiyordum layık görmüyordum. Tabi tek sebep bu değildi reddetmemde ama gene de olmaması gerekti. Sonra yıllar geçtikçe aslında çok da bir zaman geçmedi ben yavaş yavaş kavramaya başladım önemli olan insanlığımdı ahlakımdı ben bu konuda kendimi geliştirmeliydim. Bir ortama işte mevkimle paramla vs ile değil güleryüzümle girmeliydim. ınsanlar beni dış elbiseler olan makam mevki para eğitim seviyesiyle değil ahlakımın güzelliği ile sevmeli. Benim için ölçüt şudur. Benim küçükken amcamın kızı öldü amcam pek iyi sevilen biri değil aslında ama kızı çok temiz neşeli insancılmış ben hatırlamıyorum onu ama sevilen biri 16 17 yaşlarındda trafik kazasında öldü. Onun cenaze törenini hatırlıyorum up uzun cadde baştan sona dolmuştu. Dedim ya amcamdan dolayı olamaz. Bu kızın şahsiyeti böyle işte. Derimki ben ölsem gerçekten benim iyi olmam sebebiyle gerçekten üzülerek kaç kişi gelir acaba. Bunu sağlayabilmek önemli işte. Peki cenaze töreninde insanların kalabalık olmasının bize ne faydası var faydası şudur. Allah kullarının gerçekten iyi olarak bildiği ve sevdiği kulunu cehennem ateşinde yakmaktan haya edermiş. Din sadece ibadetlerden ibarett değil ahlaktır dinin özü ibadetler Ahlakı güzelleştirmek için vardır Biraz derin yazdım ama ne bileyim aklıma geldi. Daha nice dersler var almamız gereken.

Eşim inş mühendisi ve sık sık seyahatlare çıkıyor.

Hep derim bir fabrikada işçi olsaydında yanımda olsaydın.

Bende iyi kötü okudum, iyi bir işim ve gelirim var ama eksik bebek zorluyor bizi gelmek için.

Keşke gecekonduda yaşasaydımda dizi dizi bebelerim olsaydı.

Eğer hayallerin başkaysa para, okul, kariyer kocaman bir sıfır (benim için)

Ama hayalleri sadece onlar olanları bilemem, öylede biri olmak istemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniv. bitirmiş ama adam olamamış bir sürü insan var etrafta...
O nedenle hayat okulunu bitirmiş olması daha önemli, tabi işi ekonomik açıdan önem taşır...
En önemlisi hayırlısı...

etrafta nice üniversiteler bitirmiş ama adam olamamış bir çok insan var. bununla övünenelere "insanlığın anlamı üniversite bitirmektan geçmiyor" diyorum.

eğitim olmalıki başta kendime güvenim olmali eğitim meslek demek meslek kariyer kariyer para para =hayat ne yazıkki bu şartlardamafoldumben

sana katılmıyorum. 2 üniversite bitirdim. santralde çalışıyorum. lise mezunu benim üstüm var. yemekhanede yemek dağıtırken birden bire İK departmanına geçti. neden acaba diye düşünüyor herkes. işin kötüsü bu sadece burda olmadı. 11 senedir iş hayatındayım. okul mu okumak istersin adamın mı olsun istersin. adamım olsun derdim ne yazık ki :kahve:

sana katılmıyorum. 2 üniversite bitirdim. santralde çalışıyorum. lise mezunu benim üstüm var. yemekhanede yemek dağıtırken birden bire İK departmanına geçti. neden acaba diye düşünüyor herkes. işin kötüsü bu sadece burda olmadı. 11 senedir iş hayatındayım. okul mu okumak istersin adamın mı olsun istersin. adamım olsun derdim ne yazık ki :kahve:

o da doğru canım...ben de çok gördüm duydum böyle...

Back
X