• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para mevzusu hep var :(

cimcime1242

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
191
19
118
İstanbul
Ben evlendiğimden beri ne zaman kaynanamlara gitsem sürekli para konuşulur hep bize aldıkları şeylerin borçlarından bahsedilir şu kadar kaldı bu kadar ödüyoruz filan diye bide bizim düğün için kredi çekmişler onun ödemeleri çıkar hep karşıma ki bu beni rahatsız etsede tahmin edersiniz ki bişey diyemiyorum. Sonunda bitti mobilyaların taksidi de kurtuldum. Bide kızdığım nokta onların yaptığı masraftan çok benim ailem yaptı aldıklarının fiyatıyla benim getirdiklerim arasında dağlar kadar fark var ama bunu ne ailem nede ben söz konusu etmedik çünkü çok gururlular hemen küserler eşimi üzmek istemediğimden susuyorum.bebeğim olucak allah nasip ederse geçen hafta annemle alışverişe gittik annem bebeğime ne gerekiyorsa aldı hatta fazla fazla aldı sağolsun bundan 2 gün öncede kaynanam gitmiş ama sadece çikolata filan almış oda sağolsun düşünmüş.neyse nankörlük etmicem ama geçen hafta onlara gittik işte kızıma çikolata aldım ama kafama takılıyo hastaneye gelenlere yeticekmi dedi eşimde anne biraz daha alırız yeter takma dedi aaa oğlum tanesi kaç para biliyomusun sen dedi kaynım ordan atladı 50 tanesi 50 tl dedi bişi demedim. Bana annen ne aldı şunu aldımı bunu alsaydı filan sürekli soruyo yahu sen ne aldın da soruyosun annemin aldığını dicem diyemiyorum.en son bana dedikleri hastane çıkışı kaç tane aldı annen dedim 1 aa keşke 2 tane alsaydı, dedim bende anneme 2 tane al diyemem ananede bi yere kadar yani ben alırım kızıma dedim suratı düştü.dün akşam hastane çıkışı almış gösteriyo bana bide kapı süsü almış hastane için teşekkür ettim kaynım demez mi onun üstüne amcasından yazıcam parasını ben verdim 50 tl diye bende ipler koptu artık dedim ne görgüsüz adamsın sen ya insan aldığı hediyenin parasını söylemez diye çıkıştım ama artık dayanamadım ya sustular hepsi birden sizce çok mu sert çıkışmışım yada iyi yapmışmıyım bundan ders çıkarırlar mı?

Yani torunu oluyor torunuma hersey feda ne kadar olursa olsun diceklerine parayı habire senin yüzüne savurmaları ayıp tabi ki sende sabır tası değilsin sonucta demen iyi olmus ama cokta abartma sonucta kocanın ailesi var senin aranda kalması iyi olmaz devam ederlerse sende baslarsın annem su fiyata sunu aldı demelere:9:

Ne sinir insanlar yaa hayatta en sevmediğim şey.Ne sanıyorlar kendilerini sanki hayat böyle tiplerin etrafında dönüyor.Milletin hiç gideri harcaması bilmemnesi yok şaka gibi.
Neyse çooook iyi yapmışsın o lafı söylemekle umarım hepsi üstüne alınmıştır ders olur.
Allak bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm.

Iyi yapmisisn. Sustukca tepesine cikiyolar insanin. Hic dusunme bisey derlerse ilerde "amaan de benim karnim burnumda ne dedigimi bile hatirlamiyorum. Nolmus yani.anlayin insan halinden biraz" falan de. Hicte kafana takma. O zirtapozlar taksin takacaksa

çok iyi yapmışsın
bendekiler ayrı dert sendekiler ayrı dert bitane sağlam çıkmıyo mu şunlardan

iyi yapmışsın canım sen ses çıkartmıosun die konuşup duruolardır böle kapatırlar biraz çeneleri artık belki seninde doğumuna az kalmış boşver bunları düşünüp kasma kendini

iyi yapmışsın canım sen ses çıkartmıosun die konuşup duruolardır böle kapatırlar biraz çeneleri artık belki seninde doğumuna az kalmış boşver bunları düşünüp kasma kendini:36::36:

Yani torunu oluyor torunuma hersey feda ne kadar olursa olsun diceklerine parayı habire senin yüzüne savurmaları ayıp tabi ki sende sabır tası değilsin sonucta demen iyi olmus ama cokta abartma sonucta kocanın ailesi var senin aranda kalması iyi olmaz devam ederlerse sende baslarsın annem su fiyata sunu aldı demelere:9:
zaten artık anlayan anladı benim karakterimide biliyolar susamam o yüzden bişi demezler eşimde ordaydı oda duydu gördü bişi demedi çünkü bende haklıyım

Ne sinir insanlar yaa hayatta en sevmediğim şey.Ne sanıyorlar kendilerini sanki hayat böyle tiplerin etrafında dönüyor.Milletin hiç gideri harcaması bilmemnesi yok şaka gibi.
Neyse çooook iyi yapmışsın o lafı söylemekle umarım hepsi üstüne alınmıştır ders olur.
Allak bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm.

inşallah alınmışlardır üstlerine. amin canım Allah razı olsun

En nefret ettiğim şey parayla, fiyatla konuşmak ama huyları böyleyse vazgeçeceklerini sanmama
Umarım mesajı almışlardır ama alışkanlıklar kolay değişmez.
Sabır göstersende patlamamak elde değil.
Takma kafana ama arada bence seninde ailenin aldıklarını mevzu etmen belki biraz susuturur onları.

En nefret ettiğim şey parayla, fiyatla konuşmak ama huyları böyleyse vazgeçeceklerini sanmama
Umarım mesajı almışlardır ama alışkanlıklar kolay değişmez.
Sabır göstersende patlamamak elde değil.
Takma kafana ama arada bence seninde ailenin aldıklarını mevzu etmen belki biraz susuturur onları.
hemen suratları değişiyo kaşlar havaya bende anlamıyorum aldı ailem bunu inkar mı edicez ama eziliyo hissediyolar kendilerinii

zaten artık anlayan anladı benim karakterimide biliyolar susamam o yüzden bişi demezler eşimde ordaydı oda duydu gördü bişi demedi çünkü bende haklıyım

Bence de iyi yapmissiniz. Hep para konusan insana ben de sinir olurum. Bu arada iki bebegime de hastane cikisi giydirmedim. Ilk kizimda 3 tane almistim hazirladim, dogduktan sonra bebek hemsireleri giydirmediler. Bebege acil müdahale etmemiz gerekebilir, vücudunda kizariklik, morluk veya herhangi bir disa vuran reaksiyon olabilir. Böyle ordan sar buradan gecir tarzi giysiler müdahelede cok vakit kaybina sebep oluyor, doktorumuz izin vermiyor demisti. Yaz oldugu icin yarim kollu bir atlet ve patikli alt giydirmistik. Sadece o hastane mi yoksa hepsi mi böyle bilmiyorum ama bana mantikli gelmisti sebep.

para pul mevzularından hiç haz etmiyorum.. alınanın miktarının söylenmesi kadar ayıp bir şey yok..bazıları da gelen hediyenin fiyatını sorar kaça aldın diye öğrenipte ne yapacaksa..
Allah sabır versin canım.. belki birkaç gün susarlar ama sonra devam..sürekli para konuşmayı adet edinmiş insanlar maalesef kolay kolay konu farklılığı yaşayamazlar..

para pul mevzularından hiç haz etmiyorum.. alınanın miktarının söylenmesi kadar ayıp bir şey yok..bazıları da gelen hediyenin fiyatını sorar kaça aldın diye öğrenipte ne yapacaksa..
Allah sabır versin canım.. belki birkaç gün susarlar ama sonra devam..sürekli para konuşmayı adet edinmiş insanlar maalesef kolay kolay konu farklılığı yaşayamazlar..
haklısın canım aman ne yapim artık patladım yaa dayanamıyorum para konuşulmasına

Ya bu kocalarin ailelerinin bazilari niye bu kadar cig olurlar anlamiyorum..
Benim esimin aileside boyle cimri!.. Ne almislarsa kendilerine borcunu oduyoruz daha diye cumleye basliyorlar.
Kredi borcumuz var ohooo daha bitmedi, bitmiyor bir turlu..
Bu ne guzelmis derim.. Borcla aldik, oduyoruz derler.. Ne sorsam kredi cektik aldik derler..
Yahu ben anlamiyorum bu isten birsey..
neyi ima etmeye calisirlar anlamam sahiden...

sizin kayninizda ayip etmis.. insan yegenine aldigi seyin hesabini yapar mi ya?
ne gormemislik bu boyle.. Anladigim kadariyla paraya cok deger veren insanlar..
Bence cok iyi yapmissiniz agzinin payini vermekle..
Bence herkez yerini ve haddini bilmeli..

Hayirli olsun bebeginiz simdiden..

Canım valla böyle sözler olmasındansa kendiniz borçlanıp kendiniz alacaksınız eşyanızı. İnsan evladını evine aldığı şeylerin sözünü etmemeli madme öyle biz yapamayız siz evleniyorsunuz siz yapın deselerdi ertelerdiniz bir süre çocuğu borç öderdiniz ama kafanız rahat olurdu bebek konusunda da ailelerden beklentiye girmeyin senin ailende onun ailesi de ne yaparlarsa o kadar yapsınlar siz kendiniz alın kendi çocuğunuzun eşyalarını. Şimdi benim kaynanamlarım durumu çok iyi kaynanam odasını ben alırım dedi kayınpeder para veririm alırsınız dedi ama benim annem onlar kadar yapamaz durumu yok. Yapabildiği kadar yapacak bu mevzu olursa bende çok üzülürüm şunu şu kadar aldım bunu bu kadar aldım diye ve izin de vermem zaten böyle konuşulmasına. Valla madem laf ediyorlar deyin siz de almasaydınız keşke masraf etmişsiniz parasını verelim filan diye anlasınlar yanii.

benim kv de çocuk doğucak ismini belirleyinde ona göre altın künye yapıcam dedi. çocuğun ismini koyduk kırk mevlüdü oldu hala künye yok. daha öncede bana nişanımda bi yüzük taktı bunun setinin devamı var onuda alıcam düğününde takarım dedi. bu ara ben beklediğimden istediğimden değil kendi söylüyo tabi ben 5 yıllık evliyim ne o set geldi neden çocuğum iki yaşında künyesi geldi. bigün konu açıldı neydi hatırlamıyorum anne aı belli çocuğun değiştirmeyiz artık künyeye yazdırabilirsin dedim.
bana sorduğu annen ne taktı. ya sen bi laf atmışsın ortaya ne diye ahkam kesiyosun senden isteyen olmamıştı zaten 9 ay doğumunda takıcam diyip dur doğduktan sonra dını anma bidaha bide annemle kyaslama yap. bende annem evlerinden birini oğluma veriyo dedim. baya bozuldu.
doğum günü oldu anne ne aldı diyo hani hediyeyi ona göre alıcak annemde kallafi bi hediye almıştı aslında maddi durumları annemden düşükte değil bende yarıştırma peşinde değilim ama kendi gereksiz kıyaslamaya girince altında kalıyo.

en son bebekte olunca kurutma makinasına ihtiyacım oldu fiyatıda bütcemizi aştı o sıra annemde kızım senin bebeğin var ben kullanmıyorum 2 yıldır aldım 5 kere anca açmışımdır al sen evine götür dedi.olay doğumgünüme yakın zamanda olunca anneme anne buda benim doğumgünü hediyem olsun başka masrafa girme dedim. oda tamam kızım dedi.
neyse doğumgünüm geldi kv ilk defa görümcemin emirvakisyle bana hediye aldı daha doğrusu kv avon işi yapıyo ee anne bi parfüm hediye edersin gelinine diyince vermek zorunda kaldı. kv lerdeyiz bu arada görümce bana annen ne aldı dye sordu bana kv sordurdu izlenimi yarattı bu soru. bende dedim kurutma makinasını verdi bende onu d.günü hediyesi olara kabul ettim dedim. görümcemde vayyy aneye bak helal olsun dedi. görümce mutfağa gitti kv koşarak odaya geldi. annen kurutmayı kullanmıyomuyduki dedi. bende benim daha çok ihityacım olacağını söyleyip masrafa girmeyeyim diye verdi dedim. he öyle ço işe yaramıyo bende kullanmıyorumki var ama falan dedi. sonra hani böyle nispet yaparcasına bi konuşma tarzıyla. yaa annen şimdi kendine en son modelini alır sana eskisini kakaladı alışveriş hastalığı var annende dedi. aslında tam tersidir ama. bende bişey demedim kıskançlıktan kudurduğunu bildiğimden güldm sadece.

annem ve eşimin ailesi pek bir araya gelmez bigün görümcem biz annemdeyken bizi çağırdı annemdeyiz diyince oda gelsin dedi. annemde 30 yıldır kullndığı yatak odası ev yapılana kadar kşrada kaldığı için en son evde elinde kaldı ve yeni eve yenisini yaptırdı. görümcemle konuşmuştuk onun fyatını sordu. annem söyledi. evden memnunmusun dediler. annemde napalım verdik mütahite küçücük ev eşyalarım doğru düzgün sığmıyo jutfağı küçük falan diince. kv hemen konuya girdi bu arada ben yatak odasından duyuyorum sesleri. anneme diyoki kv ne sığmıyo annemde beyaz eşyalarım sığmadı. oda hangileri diye ısrar edince annem fırın sığmadı mesela dedi. kv kurutman sığdımı dedi. annemde kurutmayı cikoma verdim dedi. aa dedi niye sen kullanmıyomusun diye sordu kv. annemde onun bebeği var ben tek başımayım 2 çamaşırı heryerde kuruturum dedi.

bak birtek kurutma makinası vermesi annemin kv ye ne koydu. sizce bu konu hakkında daha önceden bukadar konuşan kadın annemi görünce kurutman nerde diye niye sorsun. bide anneme diyoi ayy ii yapmışsıntabi ona daha çok lazım.

bunun üzerine eşimin doğumgünüydü 2 ay sonrası kv kızına diyoki bak sana söz önümüzdeki ay sana araaba sözü. kızda bi heves bi heves yazık. annem orda ya hava atıyo. sene olacak arabanın lafını geçtim kızından aldığı borcu vermedide kızı zor duruma düşüp istedi diye bidaha evine gelmem dedi. yaa kaynana işte bende anlattım rahatladım :))

Ben evlendiğimden beri ne zaman kaynanamlara gitsem sürekli para konuşulur hep bize aldıkları şeylerin borçlarından bahsedilir şu kadar kaldı bu kadar ödüyoruz filan diye bide bizim düğün için kredi çekmişler onun ödemeleri çıkar hep karşıma ki bu beni rahatsız etsede tahmin edersiniz ki bişey diyemiyorum. Sonunda bitti mobilyaların taksidi de kurtuldum. Bide kızdığım nokta onların yaptığı masraftan çok benim ailem yaptı aldıklarının fiyatıyla benim getirdiklerim arasında dağlar kadar fark var ama bunu ne ailem nede ben söz konusu etmedik çünkü çok gururlular hemen küserler eşimi üzmek istemediğimden susuyorum.bebeğim olucak allah nasip ederse geçen hafta annemle alışverişe gittik annem bebeğime ne gerekiyorsa aldı hatta fazla fazla aldı sağolsun bundan 2 gün öncede kaynanam gitmiş ama sadece çikolata filan almış oda sağolsun düşünmüş.neyse nankörlük etmicem ama geçen hafta onlara gittik işte kızıma çikolata aldım ama kafama takılıyo hastaneye gelenlere yeticekmi dedi eşimde anne biraz daha alırız yeter takma dedi aaa oğlum tanesi kaç para biliyomusun sen dedi kaynım ordan atladı 50 tanesi 50 tl dedi bişi demedim. Bana annen ne aldı şunu aldımı bunu alsaydı filan sürekli soruyo yahu sen ne aldın da soruyosun annemin aldığını dicem diyemiyorum.en son bana dedikleri hastane çıkışı kaç tane aldı annen dedim 1 aa keşke 2 tane alsaydı, dedim bende anneme 2 tane al diyemem ananede bi yere kadar yani ben alırım kızıma dedim suratı düştü.dün akşam hastane çıkışı almış gösteriyo bana bide kapı süsü almış hastane için teşekkür ettim kaynım demez mi onun üstüne amcasından yazıcam parasını ben verdim 50 tl diye bende ipler koptu artık dedim ne görgüsüz adamsın sen ya insan aldığı hediyenin parasını söylemez diye çıkıştım ama artık dayanamadım ya sustular hepsi birden sizce çok mu sert çıkışmışım yada iyi yapmışmıyım bundan ders çıkarırlar mı?
iyi yapmışssın canım. inşallah çıkarırlar..
3 kuruşun hesabını yapıyolar :50:

Kendini kötü etme. Açık açık laf söyleme. Sadece Onlar borçtan paradan bahsettikçe. Sende ailenin aldıklarından, neye ne kadar verdiklerinden bahset. Sıkıntıdan patlatana kadar her fırsatta onlar gibi anlat. Yaptıklarının aynısını yap. O zaman anlarlar nasıl olduğunu :)

Back
X