para mı özgürlük mü?

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Kızlar selam,

Eylülde evleniyorum fakat kayınpederimin verdiği evde oturmak istemiyoruz bütün aileyle iç içe olduğu için,o da bana karşı gelirseniz ne ev veririm ne arsa ne araba dedi! Sİzce özgürlük mü,yoksa para mı? herkes paranın esiri olmuş,kendi ayaklarımızın üstünde dururuz diye düşünüyorum ama kararsızım,siz olsanız ne yapardınız?( orda oturursam çok mutsuz olucağıma eminim çünkü bütün sülale herkes aynı yerde)

öncelikle Allah tamamına erdirsin.eğer ikinizde çalışıyorsanız ve geliriniz iyi ise hiç kimseye boyun eğmek zorunda değilsiniz.hayat sizin yuva sizin.ve yapabiliyorsanız hiçbir masrafada fazla dahil etmeyin.yarın öbürgün laf etme şansları kalmaz.şimdiden bana karşı gelirseniz diye tehdit ediyorsa sonrasında hep boyun eğmek zorunda kalırsınız.yinede karar sizin

Bence kendinize güvenin ve kimseye müdana etmeyin.
Yapılan baskı çok çirkin. Bizim yakınımızda oturursanız veririm, yoksa yok.
:19:

Bu düşünceden yola çıkarak söylüyorum,
bu aile ile yakın oturursanız hayatınız ambargo altında olur, nasıl gitsek diye düşünürsünüz.
İyisi mi baştan yolunuzu ayrı çizin.
Azıcık aşım, kaygısız başım, en güzeli.

özgurluk tabıkı ama ,parasız özgurluk de olmaz .
eger esınızın ve sızın kıra odeyecek bır gelırınız yok ıse
bosuna ozgurluk ozgurluk dıye de hırpalamayın kendınızı derım .
kayınvalıdenız sıze ev verıyor ne guzel ,bır cok aıle kıra da ıster
ama sızın kı ıstemıyor .ayrıca kendınızı kapana kısılmıs gıbı ıfade etmıssınız .
kayınvalıdenız gecımsız bırı degıl ıse ,aynı apartman da olmanın hıc
bır zararı da olmaz .bence erkenden onyargıyla yaklasma derım .

Son düzenleme:
Kızlar selam,

Eylülde evleniyorum fakat kayınpederimin verdiği evde oturmak istemiyoruz bütün aileyle iç içe olduğu için,o da bana karşı gelirseniz ne ev veririm ne arsa ne araba dedi! Sİzce özgürlük mü,yoksa para mı? herkes paranın esiri olmuş,kendi ayaklarımızın üstünde dururuz diye düşünüyorum ama kararsızım,siz olsanız ne yapardınız?( orda oturursam çok mutsuz olucağıma eminim çünkü bütün sülale herkes aynı yerde)

bu sorulur mu Allahin askina??? sizde mi paraya esir olmak istiyrsunuz.. kendiz dediginiz gibi kendi ayaklarinizin uzerinde durup kendi istediklerinizi saglarsiniz insallah... Ic ice olma konusu ayri bir mesele, bu biraz size kalmis derim cunku kimi beraber yasamak ister kimi ayri. Kendi rahatiniz icin ayri evde olsaniz daha iyi olur, kiskanclik, kavga gibi seyler birlikte yasamaktan doguyor.. yinede bu insanlara bagli..
Umarim hayirli bir sekilde evlenirsiniz..

Daha baştan "Bana karşı gelirseniz şöyle yaparım böyle yaparım" diyen bu şekilde tehditkar, iyi niyetsiz zihniyetinini belli eden bir aile ile bırak özgürlüğü, huzuru bile bulamazsın.

Bu nasil bir kralliktir boyle anlamadim. Yuce yaradan bile dunyanin nimetini veriyor bize de bana ibadet edin diyor sadece. Ama hakkiyla etmeyenede veriyor kullarini sevdiginden oturu.

Ne demek yanimizda olun ne ev ne araba veririm. Verecekse zaten gonluden kopsun baba olarak versin. Niye omur boyu onlarla yasamaya mahkum ediyor.

Haklisin canim eger agzinin tadi yoksa ne o evi nede arabayi gormez ozun inan. Ne demisler azicik asim kaygisiz basim

Tabii ki ÖZGÜRLÜKkkkkk.....Parayı çalışır kazanırsınız, ama huzurunuzu satın alamazsınız...birşeylerin bedelini ödemek çok zor ve çok yıpratıcı...değil ev, saray olsa içinde huzur olmayınca neye yarar, eşinizle başbaşa verip gerekirse gece gündüz çalışın ama hür olun ve bunun keyfini çıkarın....:nazar:

daha şimdiden koymuş işte kurallarını
bile bile lades demenin alemi ne????
durup durup aile işlerinize karışmayacağı ve siz on yıllık evliyken bile aynı tehditlerde bulunmayacağı ne malum??
yüzde bi milyon o dedenin adını verirsin zaten oğluna da,sonra toruna mal mülk vermemekle tehdir eder,mazallah!!!

kabul etsen otursan sonradan mutsuz olcaksın etmesende mutsuz olcaksın eşinle otur konuş bence

ne kadar düşüncesiz insanlar ne biçim bir dayatmadır bu yaaa yarın öbür gün ne giydin nereye gittin vs...allah yardımcınız olsun ama bence güzellikle halletmeye çalışın ev iş yerlerine yakınmı bilmiyorum ama işe yakın olsun gibi bir bahaneyle çaresini bulun ilerisi hoş görünmüyor yinede sizin kararınız.

Kızlar selam,

allah allah butun sulale koloni hainda yasamak zorunda miymis?

bir de ustune tehdit.. ozgurlugunuzu secin derim ben. kendi ayaklarinizin uzerinde duramayacaksaniz zaten neden evlendiniz ya da henuz evlenmediyseniz nasil karar verdiniz evlilige?

bana yakın oturmazsanız dememiş canım dikkat et daha fena, bana karşı gelirseniz demiş !!! sen ufaktan ufaktan kaç ordan, çünkü sadece ev meselesi değil bu

özgürlük tabii ki..

ancak bu arkadaş da yarın gelip buraya "kayınbabam eltimgillerle çok iyi görümceme de araba alıyorlar biz herşeyi kendimiz yaptık" filan die yazmayacaksa horozlansın, sonra pişman olmasın:52:

Kesinlikle evini ayır.Eşinle açık açık konuş.Baştan tavrını sen de koy.Eğer evi ayırmazsan yaşayacaklarını düşün bakalım.İnan insan üstesinden gelemiyor bu tarz aile içi problemlerin.Farzet ki hiç bir şeyiniz yok.Sen eşyalarda veya düğünde aşırıya kaçma.Kur evini.Eşinle kendi düzeninde mutlu olmaya çalış.

Zaten kayınpederin baştan bunu çok rahat söylüyor,sonra neler yapar kimbilir.Buna eminim huzurunuz kalmaz.herkes herşeyinizi bilir.Sen kararını ver ve bu konuda diret.Allah ta pişmanlık vermesin inşallah...

Para sorunları aşılır da şu kaynana kayınpeder sorunları evlilikleri en çok bitiren şey maalesef...

Parayı seçerseniz ne olur biliyor musun ? Zaman sonra bozulan psikolojin için doktor doktor gezerek harcarsınız..! azıcık aşım, ağrısız başım..

bu şekilde daha yolun en başından konuşan bir kayınpeder ileride ne yapaz diye düşünür oldum ,kesinlikle o eve girme derim,tehditle işini bitirmeye çalışıyor,göz korkusu veriyor,alah aşkına herşey para mı ya ,o kadar çok parası olupda mutsuz olan insan bir dünya,insan içindedir herşey mutlu olmak,ki birde sen sevdiğin insanla evleniyorsun bir yuva kuruyorsunuz,emin ol insan ayaklarının üzerinde durduktan sonra herşeyin üstesinden gelir,rabbim kulllarını yalnız bırakmaz ,bir kapıyı kapatır,bir kapıyı açar..ilk zamanlarda zorlanırsın belki ama sonradan rahata erersiniz,ama o eve girersen emin ol parada,evde,arabada olsa huzurun olmucak ,huzurun olmayınca bunları gözünde görmeyecek..

Insan yeri geliyor kendi annesi,babası ile anlaşamazken hiç tanımamış tanımaya çalışan insanlarla sorun yaşabiliyor yani..ki sülale var orada diyorsun dedikodulari,kıskançlıklar çok olur yani..

Hem o kadar zor değil araba,ev almak paranızı bir ksımını ufakta olsa biriktirir,kredi çeker alırsınız canım..herşeyinizi kendiniz yapın,ileride benim sayemde arabıunız,evini oldu diye koz vermeyin..mutluluklar.umarım en doğru kararı verir,hayırlısı olur senin için.

Back
X