para para para

Nadas

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
2.925
55
358
39
İstanbul
kızlar bir insanı para neden bukadar çok değiştirir?
çevreme baktığımda paranın esiri olmuş okadar çok insan görüyorum ki..mirmirmirmir
Oysaki para nedir iki günlük dünyada?
Oyun bitince şahta piyonda aynı kutuya konmayacak mı?
Nedir bu para hırsı insanlardaki?
Neden eline iki kuruş para geçen küçük dağları ben
yarattım havasına girer:enbuyukkk:

para olmadan adam muamelesi göremediğimiz şu ülkede parası olanın kendinde hak hissettiği bir durum
para bu dünyada var zaten kefenin cebi yok mahşerde şahında piyonunda bir araya geleceği yerde geçmiyor
kendimden örnek vereyim cüzdanımda param olursa özgüvenim de oluyor ama parasız hayat yaşanmıyor
allahım yetecek kadar versin fazlasında gözüm yok az verip aratmasın çok verip azdırmasın

arkadaşım paran olmayınca asaygında olmuyor sevginde,dostluğun olabiliyor sadece...
zaman geliyor insan eşinin parasızlığından gocunuyor yada babasına kızabiliyor ama para olmadan hayat olmuyor ki buna herkes şahit...
paran olmasa pc alıpta burda konuşabilirmisiniz he iş diyecekseniz ama akşamları...
para para para dediğin gibi para....
paranın olmadığı bir hayat olsa insanlar o zamanda takas yapıyorlarmış o zamanda aynımış aslında hayat...
para para para evet sadece para olması gereken en güz<el yaşanılası ,gezilesi ,görülesi,sevilesi,öpülesi mutlulukların en güçlü adresi......

he öyle paragöz falan değilim eşim ve ailemle sevdiklerimle parasız mutlu olmayı tercih ediyorum genelde ama parasız yaşamanın tadının olmadığını da pekala hepimiz biliyoruz ...
sadece küçük mutluluklar yaşanabilir parasız ama büyük mutlulukların tek adresi dediğim gibi sadece para para para para para..........................

bu devirde para neyki diyemiyoruz maalesef...
suyu bile parayla aldığımız bu devirde,
yaşamak için ihtiyaç diyelim...
ama paranın değiştirdiği insanlarıda inkar etmiyorum...
çok para elbette değişmem iyeni bile bir parça da olsa değiştirir ama
unutmamamız gereken,
neydim değil,ne olacağım olmalı diye düşünüyorum...
sevgiler...

para ne kı ıkı gunluk..keske oyle olsa canım..
aldıgın nefes bıle para canım bu devırde..para kımdeyse guc onda ..
para kımdeyse dostta arkadasta onda..
en acısıda para kımdeyse malesefkı saglıkta onda oluyor...

İnsanları paranın kölesi haline getiren malesef bulunduğumuz düzendir çünkü öyle bir ortamda yaşıyoruzki hastanelerde bile en insani durum olan sağlık hizmetini alırken bile paran yoksa insan yerine bile konmuyorsun paran yoksa ölmek bile suç sana cenazeni bile kaldırmıyorlar Rabb'im namerde muhtac etmesin beni hep böyle dua ederim gerçekten Allah kimseyi dara düşürmesin...

parasız hayat var diyen var mı ki hala acaba bence yok!
baksanaıza sözde kriz var diye etraf yanıp tutuşuyor maalesef bunun adı parasız hayat olmaz değil de ne?

Bazı insanların para için yapmayacakları şey yok dostluklarını bile satarlar para için en yakının en çok hakkının geçtiği insanlar olsa bile... Çok üzücü bazı insanların iki kuruş için düştükleri durumlar :tomato:

arkadaslarin yazdiklarina katiliyorum.
para kimdeyse guc onda.
para kimdeyse dost onda.
su devirde ne yazikki hersey paraya dayaniyor.akrablarin arasinda bile paran varsa adamdan sayiyorlar, paran yoksa sozunde gecmiyor.
paarn varsa ye kurkum ye yoksa kenarda oturuyorsun.
maneviyattan yoksun olanlarda daha bir asiri bu para sevgisi ne yazikki.

parayı yönetebilirsen o senin esirindir,yok yönetemezsen sen ona esir olursun.
muhtaç olmayacak kadarına mutlaka sahip olmalısın.yalnız şöyle bir durum var insan nefsi hep ister.kazandıkça daha der.takii toprak üstünü örtünceye kadar.
para hem güçtür.yapmacıkta olsa sizi severler ve saygı duyarlar,ama gitgide herşey yapmacıklaşır.sizin değil sahip olduklarınızın kıymeti vardır artık.
her insan bu gücü kaldıramaz,bazısını soytarıya çevirir,bazısını kibir manyağına.taşıması güçtür.
yani hem dosttur para,hemde düşman.

Bir insanda karakter yoksa - bol parası olsa da olmasa da karaktersizdir.
Ayyyy!!!!hihoyyyt PARA çok güzel bir araç yaa!!kaydirigubbakcemile2 Bizi amaçlarımıza götürecek önemli bir araç.a.s
Çoooooooook param olsun istiyorum. diğer bütün İnsanlarda da benden daha ÇOOOOOOOOOOOOK olmasını diliyorum.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Para

Bu dünyada yaşasan da
Ekmek para, suyun para
Dönsen de artık yufkaya
Unun para, tuzun para

Otobüste dolmuşlarda
Hem verirsin üste para
İnerken de yaka paça
Dönersin bir paçavraya

Tanrı'nın şu denizine
Girmek para, yüzmek para
Dalsan bile bir helaya
Rahatlamak, etmek para

Paran yoksa ilacın yok
Olmayınca mezarın yok
Cebin boşsa soranın yok
Doğdun para, öldün para

Yusuf Ziya'm yazma boşa
Yazdıkların gitmez hoşa
Harf yerine versen para
Konulursun omuzlara

Yusuf Ziya Leblebici

Hiçbir zaman aman çok zengin olayım katlarım yatlarım olsun istemedim
Çünkü yukarda bir arkadaşımızın da dediği gibi
Çogu ınsan bukadar cok paralı olmayı taşıyamıyor
Allah kimseye muhtaç etmesin istediğim tek şey bu
Bir tas çorbam olsun evimde huzurla içeyim benden iyisi yok
Elbette para olmadan hiçbirşey olmuyor ama fazlasına hayır
Hem zenginin imtihanı allah katında daha zor
Şunu tüm kalbimle söylüyorum eğer zengin olup insanlara tepeden bakıcaksam
çevremdekileri hakir göreceksem Allah bana o parayı hiçbirzaman nasip etmesin
İstediğim tek şey kimseye muhtaç olmadan huzur içinde yaşamak..:enbuyukkk:

Şu yaşadığımız dünyada hele ki bu dönemde para çok önemli.Ama birşey vurgulamak istiyorum insanlık parayla satın alınmıyo.Eğer alınsaydı dünya menfaat düşkünü insanlarla dolu olmazdı.
Malesef para bazı insanları değiştiriyo :kahve:

para 0lmazsa olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...............
PARA PARA PARA
HER KAPININ AÇTIĞI EN GÜZEL ANAHTAR .......

benim parayla ilşkim karınmı duyurmak,giyinmek,yeri geldimi gezmek,başımı sokacağım bir ev bu kadar,ama iş insanlık boyutuna gelince orda duralım insanların davranışı parayla ilgili değil paran var diye sen bütün insanlara hava atacaksın küstah olacaksın ukala,saygısın,kişiliksiz bunlar paranın işi değil parayı ne amaçla kulandığınıza bağlı benim dedem köy ağasıydı ve evlerinde hergün fakir insanlara yemek verilirdi sınıf ayırımı yapmıyordu benim dedem, şimdi parası olan düdüğü çalıyor,para denildiği kadar kötü değil sakıp sabancı bugün TÜRKİYENİN en değerli ve yaralı adamlarından biri hem maddi hemde manevi çok katkıları olmuştur ülkemize...

Back
X