Para yüzünden düştüğümüz haller..

denizali3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
135
80
28
33
Merhaba bayanlar ,
Eşiyle para yüzünden , benim kadar tartışan var mıdır bilemiyorum ?
Gerçekten bıktım artık savurgan hem de çok .. Ben sürekli kendimi sıkarken o hep harcıyor . Bazen gerekli ihtiyaçlarımı bile sırf para harcanmasın diye almıyorum . O sürekli bana sende harca sen de al diyip duruyor, ama ben de onun gibi harcasam halimiz ne olur düşünmek bişe istemiyorum . Kötü bi yere kumara içkiye harcamıyor parayı biliyorum ama sürekli internetten alışveriş yapıyor ıvır zıvır gereksiz ne varsa alıyor elektronik veya normal eşyalar . Hergün eve bir kargo geliyor ..

En son 3-4 ay önce , 7000 TL limitli kredi kartımızın dibine vurup kara kara düşünüyorduk Ne yapsak nasıl ödesek diye. Allah yardım etti de ödedik çok şükür , sonra arayıp kartı iptal ettirttim eşime. Yoksa önünü alamayacaktık.
Gelgelelim asıl konuya; gitmiş 2 gün önce benden habersiz o kartı geri açtırmış. Hem de 7000 limitten 2000ini harcamış .. Ben bunu görünce aldım eşyalarımı çıktım anneme geldim .. Bıktım senin savurganlığından diye söylene söylene .. ama gerçekten bıktım artık borç içinde yaşamaktan...

Var mı böyle durumlar yaşayan siz nasıl başa çıkıyorsunuz ??

Ne almış

Bence önemli olan o

o aldıkların ne yapıyor yani evde bilgisayar varken yenisini mi alıyor mesela

Ne almış

Bence önemli olan o

o aldıkların ne yapıyor yani evde bilgisayar varken yenisini mi alıyor mesela
Yani gidip kıyafet alır saat alır parfüm alır Yen'i bişey çıkar onu alır artık sıkıldım her ay 500-600 tl boş yere harcıyor . Bazen arkadaşlarıyla gezmeye gider orda harcar baya yüklü miktarlar. Valla en somunda ben de onun gibi bi harcamaya başlıcam mahvolcaz. Ben sıkmasam evde bereket olmayacak

Ben o duruma çareyi sürekli borca girerek çözdüm. Elimize kalan parayı biriktirebilme gibi bir özelliğimiz yok-gelen gidiyor. Hali hazırda ev borcu varken bir de araba borcuna girdik. Şimdi zaten elimize bir şey kalmadığı için öyle abartı harcamalar olamıyor.

Bazı erkekler gerçekten çok savurgan oluyor ve bu alışkanlık halini alıp vazgeçemiyorlar.
Babam da çok savurgandır, anneciğim tutumlu olmasa çok sıkıntı çekebilirdik.
Bu işler böyle maalesef eşlerden biri savurgansa diğeri tutumlu olmalı.
Ama maalesef bende babama çekmişim:KK42:

Ben o duruma çareyi sürekli borca girerek çözdüm. Elimize kalan parayı biriktirebilme gibi bir özelliğimiz yok-gelen gidiyor. Hali hazırda ev borcu varken bir de araba borcuna girdik. Şimdi zaten elimize bir şey kalmadığı için öyle abartı harcamalar olamıyor.
Valla ben de onu yaptım araba aldırdım 800 lira her ay ona veriyoruz . Sonra ufak tefek borçlar var bi kaç yere faturalarla birlikte maaşın çoğu borca gidiyor . Kredi kartını da yatır yatır harca şeklinde kullanmaya başlayınca ipin ucu kaçıyor :( :(

Parayı sana versin o zaman ve sen yönet. Eşimde elektroniğe meraklı ve saçma sapan seyler alnaya bayilir gereksiz yere ama aldirmiyorum her istediğini, biraz bozuluyor ama neden aldirmadigimi anlatiyorum, konusuyorum arada ufak tefek seyleri alabiliyor ses çikartmıyorum onunda gönlü oluyor hemde dara düşmüyoruz.

Parayı sana versin o zaman ve sen yönet. Eşimde elektroniğe meraklı ve saçma sapan seyler alnaya bayilir gereksiz yere ama aldirmiyorum her istediğini, biraz bozuluyor ama neden aldirmadigimi anlatiyorum, konusuyorum arada ufak tefek seyleri alabiliyor ses çikartmıyorum onunda gönlü oluyor hemde dara düşmüyoruz.
Ya aslında parayı genelde borçlara faturalara yatırdıktan sonra , market alışverişine falan harcıyoruz bu harcamaları ben yapıyorum ama kredi kartıyla internetten yaptığı alışverişlere engel olamıyorum ki :(

Ya aslında parayı genelde borçlara faturalara yatırdıktan sonra , market alışverişine falan harcıyoruz bu harcamaları ben yapıyorum ama kredi kartıyla internetten yaptığı alışverişlere engel olamıyorum ki :KK43:

Benimkide internetten yapıyor ama soruyor şunu bunu alcam alayimmi diye uyarsa al diyorum ya da alma diyorum. Bazen bozuluyor, kiziyor ama yinede alma dediysem almiyor. Öyle kafasina göre olmaz. Öyle yapsa bende kafama gore harcarim ay sonu kendi dusunsun dursun bakalim, ben calismiyorum ne de olsa.

Benimkide internetten yapıyor ama soruyor şunu bunu alcam alayimmi diye uyarsa al diyorum ya da alma diyorum. Bazen bozuluyor, kiziyor ama yinede alma dediysem almiyor. Öyle kafasina göre olmaz. Öyle yapsa bende kafama gore harcarim ay sonu kendi dusunsun dursun bakalim, ben calismiyorum ne de olsa.
Ben de şuan çalışmıyorum valla şeytan diyor bi ay da sen onun gibi harca düşünmeden ondan sonra baksın görsün gününü ama yapamıyorum :(

Bende de var aynısından bi tane. Ama ben de çok tutumlu bir insan olmadığım için pek sorun yaşamıyoruz. Almayı, yemeyi, içmeyi, gezmeyi seviyoruz. Birikim pek yapmıyoruz şimdilik. Ama borca da girmiyoruz. Her ay alışveriş ve gezme için belli bir miktar belirleyip ona göre canımız ne isterse alıyoruz, harcıyoruz. Kredi kartlarını düzenli ödüyoruz. Ama yine de arada bir elinde sürpriz, alakasız, gereksiz bir şeyle gelip gözlerimi yuvalarından fırlattığı oluyor sevgili beyimin.

Bende de var aynısından bi tane. Ama ben de çok tutumlu bir insan olmadığım için pek sorun yaşamıyoruz. Almayı, yemeyi, içmeyi, gezmeyi seviyoruz. Birikim pek yapmıyoruz şimdilik. Ama borca da girmiyoruz. Her ay alışveriş ve gezme için belli bir miktar belirleyip ona göre canımız ne isterse alıyoruz, harcıyoruz. Kredi kartlarını düzenli ödüyoruz. Ama yine de arada bir elinde sürpriz, alakasız, gereksiz bir şeyle gelip gözlerimi yuvalarından fırlattığı oluyor sevgili beyimin.
Keşke benim de arada olsa :)

Oh bu cok kötü.
Degişmiyo bu tip adamlar kuzu.

Bir tanidigin başinda var...
Ikiside 35 yaşinda. Bir cakili taşlari yok.
Kadin parasizlikdan cocuk bile yapamadi hala.

Oh bu cok kötü.
Degişmiyo bu tip adamlar kuzu.

Bir tanidigin başinda var...
Ikiside 35 yaşinda. Bir cakili taşlari yok.
Kadin parasizlikdan cocuk bile yapamadi hala.
Allahtan anasından kalma evimiz var , zar zor da bi araba aldık. Neden ekstra bi yatırımlarımız da olmasın ki dimi? Elimizdekileri kaybetmesek bari

Keşke benim de arada olsa :)

Ama bu belirlediğimiz limitin dışında olan şeyler. Mesela aylık 500 lira internet alışverişine ayırdık diyelim. Onu harcayıp sonra bambaşka bişey daha alabiliyor. Geçen ay elinde elektronik gitarla geliverdi mesela. Kalpten gidecektim.

Yani gidip kıyafet alır saat alır parfüm alır Yen'i bişey çıkar onu alır artık sıkıldım her ay 500-600 tl boş yere harcıyor . Bazen arkadaşlarıyla gezmeye gider orda harcar baya yüklü miktarlar. Valla en somunda ben de onun gibi bi harcamaya başlıcam mahvolcaz. Ben sıkmasam evde bereket olmayacak

Ben hiç öyle görmediğim için bana giyime çok harcayan erkek değişik geliyor

Benim eşimi alış verişe döverek gönderirsin

Mesela pahalı palto alır ama 5 yıl giyer o iyice eskimesen yenisini almaz

Ya da ne bileyim saat bir kere alınır bana göre takarsın koluna bozulana kadar

Hadi kadınlar kıyafetine göre değiştiriyor da erkeğin ya klasik ya spordur kıyafeti iki tane olsa yeter de artar

Ben de çılgınlık yaptım mesela dün kendime sevgililer günü indiriminden kolye ve yüzük aldım

Esasen çok kolye takmam ama bir tane bulunsun dedim

Mesela parfüm 20 yıldır aynı parfümü kullanırım 25 lira ve ben onu yıllarca kullanırım

Bu arada bizim paralar nereye gidiyor söyleyeyim biz paraları yiyoruz yemeğe gidiyor

Öğlen dışarıda akşam bazen dışarıda haftasonu bir öğün dışarıda derken gidiyor

Ama bu belirlediğimiz limitin dışında olan şeyler. Mesela aylık 500 lira internet alışverişine ayırdık diyelim. Onu harcayıp sonra bambaşka bişey daha alabiliyor. Geçen ay elinde elektronik gitarla geliverdi mesela. Kalpten gidecektim.
Ay hiç sorma Ne yapacaklarsa o gereksiz şeyleri :eek:

Ben hiç öyle görmediğim için bana giyime çok harcayan erkek değişik geliyor

Benim eşimi alış verişe döverek gönderirsin

Mesela pahalı palto alır ama 5 yıl giyer o iyice eskimesen yenisini almaz

Ya da ne bileyim saat bir kere alınır bana göre takarsın koluna bozulana kadar

Hadi kadınlar kıyafetine göre değiştiriyor da erkeğin ya klasik ya spordur kıyafeti iki tane olsa yeter de artar

Ben de çılgınlık yaptım mesela dün kendime sevgililer günü indiriminden kolye ve yüzük aldım

Esasen çok kolye takmam ama bir tane bulunsun dedim

Mesela parfüm 20 yıldır aynı parfümü kullanırım 25 lira ve ben onu yıllarca kullanırım

Bu arada bizim paralar nereye gidiyor söyleyeyim biz paraları yiyoruz yemeğe gidiyor

Öğlen dışarıda akşam bazen dışarıda haftasonu bir öğün dışarıda derken gidiyor
Keşke bizimde yemeğe gitse, gerçi yemeğe de gidiyor ama ona o kadar üzülmüyorum :)

Annenin evindemisin hala onu merak ettim ;) kocanı bi ev borcuna sok. Madem var eviniz yatirimlik bir ev daha alın. Kira katkısı olur. Ev ağır gelirse kendinize araba alın ikinci bir araba olsun evde ne biliyim arsa alın bişey alın borca yatırsın sonrasında maliniz olur

Back
X