Paranın gücü

manolya_60

Guru
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2007
12
0
286
İstanbul
Günümüz dünyasında, paranın gücü inkar edilemez.
Maddi durumu iyi olan birine sorsanız, çok da önemli değil der.
Çünkü, yaşanılan zorlukları bilemez.Aniden doğalgazınız kesildiğinde, kapıya sıkıştırılmış bir kağıt parçasında- gazınız kesilmiştir- notunu görünce nasıl telaşa düştüğünüzü (beklenen son ) ancak yaşayan bilir. Gazınızın kesilmesi, karakışta soğuktan donmanızdır, akşama çocuklarınıza yemek pişirememenizdir hatta bir çay bile demleyememenizdir.
Peki bu durumda ne yapmalı da bu dar boğazdan kurtulma şansı yakalamalıyız.
Ben olgun yaşta, çalışan bir anneyim. Akıllı bir kadın olduğumu düşünüyorum. Ve ye-tiş-ti-re-mi-yo-rum.
Kira, faturalar, yiyecek v.s.
Asgari ücretle geçinen olağanüstü insanlardan; akıl, fikir, yöntem istiyorum. :44:

kıyamam ben sıze ya.

çocukları ıcın boyle cırpınan anneler gorunce dunya sankı daha yaşanılası bır yer oluyor..

Rabbım kolaylık versın emınım evlatlarınız buyuyunce el ustunde tutacak sızı.

annemde bızı cok zor okuttu ama cok sukur sımdı ben calısıyorum ne ıstıyorsa alıyorum ona.

o benım bıtanem herseyım garıban annem hıc kendıne bısey yapmadı hep bız..

Harcama düzeniniz nedir bilemem.Ben de kendimizden örnek vereyim dedim.
Benim babam iki çocuğunu üniversite de okutuyor.Kitap,yol,yemek,yurt parası.
Kendi evimizin elektrik,telefon,mutfak parası vs. oluyor.
Emekli benim babam çok şükür idare ediyor.
Ben en azından kendi babamdan gördüğüm kadarıyla her zaman aylık para gelince ayırır nereye gidecekse.
Onun harici harcama yapmaz.
Yemek alışverişinde aldığı listeye göre yapar alışverişini üstüne çıkmaz asla.
Bir de emekli olunca tabi gidip bir marketten alışveriş yapmaz hep ucuzuna gider :1:

Fazla miktarda kredi ödemem var. Kızım okuyor ve kendi parasını kazanıyor.
Oğum tahsiline bir yıl ara verdi ve çalışıyor.
Eşim de ameliyat oldu ve çalışamıyor.
Maalesef durum bu.
Yanlış anlaşılmasın sakın. Bir derdim var başlığını görünce birden yazma ihtiyacı hissettim. İçim dolmuş herhalde.

kıyamam ben sıze ya.

çocukları ıcın boyle cırpınan anneler gorunce dunya sankı daha yaşanılası bır yer oluyor..

Rabbım kolaylık versın emınım evlatlarınız buyuyunce el ustunde tutacak sızı.

annemde bızı cok zor okuttu ama cok sukur sımdı ben calısıyorum ne ıstıyorsa alıyorum ona.

o benım bıtanem herseyım garıban annem hıc kendıne bısey yapmadı hep bız..[/QUO

Sağolun. Gece gece sizleri üzmek istemedim. Sadece biraz dertleşmek amacım.

valla canim zengin fakirin halinden asla anlamaz bizde keni halimizle kavrulan bi aileyiz ustelik ev borcu oduyoruz iki cocuk anca ay sonunu getiriyoruz cevremde madi durumu iyi o kadar cok insan varki hatta gecen bitanesi bahsediyor yazligini su bamis diger komsuda ona diyorki sekerim nazar degmistir zenginsiniz ya o da diyorki ay benim kimsenin malinda gozum yok asla kimseye ozenmem ama niye hep beni buluy bole seyler tabi ozenmessin para sende pul sende bizim gibi olda ozenme bakalim ole konuduyor bir baskasi gene anlatiyor yeni evinin tulleri 11milyar tutmus kumandaliymis falan ayy gercekmi bu diyivermisim toplum icinde saskinliktan herkez bana bakti o an ya ne bilim boynuzlu koyun boynuzsuz koyundan elbet alacak hakkini bigun arkadasim

Günümüz dünyasında, paranın gücü inkar edilemez.
Maddi durumu iyi olan birine sorsanız, çok da önemli değil der.
Çünkü, yaşanılan zorlukları bilemez.Aniden doğalgazınız kesildiğinde, kapıya sıkıştırılmış bir kağıt parçasında- gazınız kesilmiştir- notunu görünce nasıl telaşa düştüğünüzü (beklenen son ) ancak yaşayan bilir. Gazınızın kesilmesi, karakışta soğuktan donmanızdır, akşama çocuklarınıza yemek pişirememenizdir hatta bir çay bile demleyememenizdir.
Peki bu durumda ne yapmalı da bu dar boğazdan kurtulma şansı yakalamalıyız.
Ben olgun yaşta, çalışan bir anneyim. Akıllı bir kadın olduğumu düşünüyorum. Ve ye-tiş-ti-re-mi-yo-rum.
Kira, faturalar, yiyecek v.s.
Asgari ücretle geçinen olağanüstü insanlardan; akıl, fikir, yöntem istiyorum. :44:

once kiradan kurtulmaya bakin derim
insallah allah nasip eder de basinizi sokacak bir ev alirsiniz.

Eli öpülesi kadınsınız gerçekten. Allah yardımcınız olsun. Bu fedakarlığınızın karşılığını inşallah en güzel şekilde alırsınız.

Back
X