Parası cebine kalsın diye mi

Kızlar ne yüklendiniz kadına yaa hayret ediyorum artık. Yok niye doğurdun yok niye üredin yok niye nafaka istiyorsun ? Kadın aç susuz kalıyorum 55 kiloya düştüm diyor tek başına hayat mücadelesi veriyor,içim acıdı bu laftan sonra hala ne diyorsunuz siz ya . Hepiniz hatasız mükemmel kullarsınız yapmayın yahu. Düşene bir tekme de siz vuruyorsunuz,elinden tutup kaldırmaya çalışın bırakın zaten yaşadıkları yetmiştir ona . Siz de kadınsınız o da kadın yarın siz de 3 çocukla ortada kalabilirsiniz neyin garantisini verdiler size.
Konu sahibinin zayıflamayla ilgili konusu var yalnız. Bana acındırmak için duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi açıkçası eski konuları kurcalayınca.
Oturmayan, her konuda farklı yazdığı başka noktalar da var. Doğru düzgün anlatsa ona göre yorum yaparız.

İyi de hukuk kişiye göre mi belirlenecek? Diyorum ben Niğde'liyim gayet de orada da çalışan kadınlar var. Şanslı bir hayatım da olmadı emin ol.
Çalışmak isteyen çalışır bence.
Ne alaka hukukun kisiye gore belirlenmesi? Neyse siz oyle inaniyorsaniz oyle olsun. Bunca atanamayan ogretmen falan bosuna intahar etti zaten. Calismak istediler ama calisamadilar

Konu sahibinin zayıflamayla ilgili konusu var yalnız. Bana acındırmak için duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi açıkçası eski konuları kurcalayınca.
Oturmayan, her konuda farklı yazdığı başka noktalar da var. Doğru düzgün anlatsa ona göre yorum yaparız.
Bize niye yalan söylesin biz kocası değiliz kı yalan söyleyerek ne elde edecek bizden . Vallahi ben çok üzülüyorum ne olursa olsun 3 cocuklu yalnız kalmıs bır kadın. Koca keyfınde alemınde ohh ne guzel dünya. Ben aslında eleştirilerden çok koca kişisinin az eleştirilmesine kızıyorum bu konunun 1 numaralı suçlusu bu herif. Bakamayacağı çocuğu yapan da o , ortada bırakan da o. Şimdi 1200 lira verip sıyrıldı sorumluluktan ve 1200 lira vererek baba oldu .

Ya cidden samimiyetle soruyorum, konuda benim kaçırdığım bir nokta mı var? Adam nasıl elinin kiri gibi atmış? Bu hayata zorlamış derken ne yapıp zorlamış? Konu sahibi iki yıllık fakülte bitirmiş, iyi derecede yabancı dili olan bir üye.Cahil bir insan değil anladığım kadarıyla.Başta bir anlaşma yapılıyor sözlü ya da sözsüz evliliklerde. Tamam konu sahibi çalışmak istememiş veya kocası da istememiş olsun, üç çocuk yapalım kararını da vermişler, bu kararlar verildi diye, tanrı kelamı mı bu sözleşme? Yani artık sonsuza dek ayrılamayacaklarının bir göstergesi mi? Adamın ayrılmak istemeye hakkı yok mu? Verdiği nafaka eski eşin maaşına göre az bir nafaka değil büyük ihtimalle maaşının yarısı ya da yarısına yakını.Mahkemede konu sahibi velayeti almak istediğini söylemiş, çocuklarla yaşamak ve ilgilenmek isteyen kendisi, babaya vermek istiyorsa veredebilir sonuçta.Ayrıca konu sahibinin geçmiş konularından gördüğüm baya kilosu varmış, hatta insanlara nasıl verebilirim, siz nasıl verdiniz diye danışmış.Elli kilodan otuz kiloya düşmüş halde sürünmüyor.Kullanılıp atıldığı noktayı ben anlayamadım gerçekten.Evlilikler ömürlük olmak zorunda mıdır?İnsanların ayrılma hakları ortadan mı kalkıyor üç çocuk olunca?
Evli misin ve çocuğun var mı öncelikle merak ettim çok basit bişeymiş gibi konusuyorsun arkadasım. Baska adamı bilmem ama bu adamın ayrılmaya hakkı yok. Ayrılacak yada karısıyla arası kotu olan adam 3 tane çocuğu yapamaz, yapıyorsa da o adamın ayrılmaya hakkı yok. O çocuklar onların oyuncagı değil,egolarını çocuklar üzerinde tatmin edemezler. Kadının eskı konularını okumadım bılmıyorum zayıflamak istediğini , basardıysa tebrik ederim.

Bize niye yalan söylesin biz kocası değiliz kı yalan söyleyerek ne elde edecek bizden . Vallahi ben çok üzülüyorum ne olursa olsun 3 cocuklu yalnız kalmıs bır kadın. Koca keyfınde alemınde ohh ne guzel dünya. Ben aslında eleştirilerden çok koca kişisinin az eleştirilmesine kızıyorum bu konunun 1 numaralı suçlusu bu herif. Bakamayacağı çocuğu yapan da o , ortada bırakan da o. Şimdi 1200 lira verip sıyrıldı sorumluluktan ve 1200 lira vererek baba oldu .

Bence sizin bi yaranıza dokundu durum. Yanlış anlamayın kötü niyetle söylemiyorum, buna benzer bi hassasiyetiniz olduğu için empati yapıyor, kocaya kızıyor olabilirsiniz.

O koca tek başına yapmadı ki bu çocukları, kadın istemese olmazdı. Bakamayacağı çocuğu hatun kişi neden yaptı buna cevap yok. Zorla gebe bırakılmadı ya kadın. Ortada bırakılan bir durum da yok aslında, velayeti anne istemiş baba da kabul etmiş üzerine düşen görevi de yapıyor. Evet keşke daha çok ilgilense ama muhtemelen bu adam evliyken de karısıyla çocuklarıyla ilgili bir adam değildi. Boşanır boşanmaz iskele babası olmadı ya geçmişte de böyleydi ve bu kadın bu adama bile isteye 3 çocuk verdi.

Para konusuna girmeyeyim daha önce de yazdım, bence az değil. Çok değil ama az da değil. Öyle aç kalacak kilo verecek bir gelir düzeyi değil.

Konu sahibi bize niye yalan söylüyor bilmiyorum, anlamadım. Ama söylüyor. Asla yanından ayrılmayacağı annesiyle yaşarken birden kirada çocuklarıyla yaşıyor oluyor, ölen babası diriliyor, parası olmayan eski kocasının geliri artıveriyor, kilo vermeye çalışırken parasız kaldığı için aç kalınca kilo veriyor falan filan. Ben ne desem boş gerçi, siz inanmış ve üzülmüşsünüz. Ben inanmadım, üzülmedim.

Bence sizin bi yaranıza dokundu durum. Yanlış anlamayın kötü niyetle söylemiyorum, buna benzer bi hassasiyetiniz olduğu için empati yapıyor, kocaya kızıyor olabilirsiniz.

O koca tek başına yapmadı ki bu çocukları, kadın istemese olmazdı. Bakamayacağı çocuğu hatun kişi neden yaptı buna cevap yok. Zorla gebe bırakılmadı ya kadın. Ortada bırakılan bir durum da yok aslında, velayeti anne istemiş baba da kabul etmiş üzerine düşen görevi de yapıyor. Evet keşke daha çok ilgilense ama muhtemelen bu adam evliyken de karısıyla çocuklarıyla ilgili bir adam değildi. Boşanır boşanmaz iskele babası olmadı ya geçmişte de böyleydi ve bu kadın bu adama bile isteye 3 çocuk verdi.

Para konusuna girmeyeyim daha önce de yazdım, bence az değil. Çok değil ama az da değil. Öyle aç kalacak kilo verecek bir gelir düzeyi değil.

Konu sahibi bize niye yalan söylüyor bilmiyorum, anlamadım. Ama söylüyor. Asla yanından ayrılmayacağı annesiyle yaşarken birden kirada çocuklarıyla yaşıyor oluyor, ölen babası diriliyor, parası olmayan eski kocasının geliri artıveriyor, kilo vermeye çalışırken parasız kaldığı için aç kalınca kilo veriyor falan filan. Ben ne desem boş gerçi, siz inanmış ve üzülmüşsünüz. Ben inanmadım, üzülmedim.
Kız yok yaram falan sadece kadınlara üzülüyorum güldürdün beni Allah da seni güldürsün canım :)
Üzüldüğüm nokta da şu ki erkekler bir zaman sonra evlenip yeni hayat kuruyorlar hatta tekrar baba oluyorlar mutlu mesut yaşıyorlar,peki bu kadınlara yazık değil mi hayatlarını çocuklarına feda ediyorlar. Kolay kolay 3 çocukla evlenemez de daha . Eee şimdi suçlu hem anne hem babaysa neden anne hayatını feda ediyor da baba sefasını sürüyor .
Valla eski konularına bakamadım yalan söyledi mi soylemedi mi bilmiyorum insallah da söylemiyordur.. Konuyu okuduğumdan beri içime dert oldu.

Kızlar ne yüklendiniz kadına yaa hayret ediyorum artık. Yok niye doğurdun yok niye üredin yok niye nafaka istiyorsun ? Kadın aç susuz kalıyorum 55 kiloya düştüm diyor tek başına hayat mücadelesi veriyor,içim acıdı bu laftan sonra hala ne diyorsunuz siz ya . Hepiniz hatasız mükemmel kullarsınız yapmayın yahu. Düşene bir tekme de siz vuruyorsunuz,elinden tutup kaldırmaya çalışın bırakın zaten yaşadıkları yetmiştir ona . Siz de kadınsınız o da kadın yarın siz de 3 çocukla ortada kalabilirsiniz neyin garantisini verdiler size.
Kadın kadının düşmanı
Erkekler birlik olup nafaka kaldırılsın istiyor bizim kadınlarda tüm yükün kadının üstüne kalmasını tek başına yaşam savaşı veriyor olmasına üzüleceklerine ne var herkes yapıyor diye cevap veriyor

He tabii 3 çocuk doğurup kariyere ara veren kadına bir anda şirkete ceo olacaktı
Burada karı Koca çalışıp evleri kendi üzerinde olduğu hatta aileler yardım ettiği halde geçinemiyoruz diye dünya kadar konu açılıyor ama iş boşanmış kadına gelince asgari ücretle geçim kira öde çocuk bak adamdan nafaka isteme deniyor
Kadının düşmanı başka bir kadın

bütün yorumları okumadım ama bende şunu önerecektim size çocukların velayetini babaya verin o zaman görsün bakalım 3 çocukla nasıl uğraşılıyormuş (işin maddi olayına hiç girmedim bile) o zaman anlar koşa koşa ayaklarınıza gelir çocukları al gerekirse maaşımın yarısını veririm diye
Bencede

Kadın kadının düşmanı
Erkekler birlik olup nafaka kaldırılsın istiyor bizim kadınlarda tüm yükün kadının üstüne kalmasını tek başına yaşam savaşı veriyor olmasına üzüleceklerine ne var herkes yapıyor diye cevap veriyor

He tabii 3 çocuk doğurup kariyere ara veren kadına bir anda şirkete ceo olacaktı
Burada karı Koca çalışıp evleri kendi üzerinde olduğu hatta aileler yardım ettiği halde geçinemiyoruz diye dünya kadar konu açılıyor ama iş boşanmış kadına gelince asgari ücretle geçim kira öde çocuk bak adamdan nafaka isteme deniyor
Kadının düşmanı başka bir kadın
Sanki boşanınca kadınla erkek eşit olabiliyormus gibi. Erkek bosanınca bekar erkek oluyor kendınden 10 yas 15 yaş küçük genç kızla evleniyor ama kadın yapamıyor bunu ,kadın hep magdur hep magdur. Kadınlarla evlenıp bırde cocukları diziyorlar peş peşe sonra sen sağ ben selamet. Tabi ki kadının kaybettiklerinin bedelini ödeyecekler. Döven onlar sövenonlar aldatan onlar. Kadınlar ne yapsın.

Memlekette zaten kadın istihdamı had safhada ve boşanmış kadınlar sırf onlara kocaları baksın diye çalışmıyor. Size pembe dünyanızda mutluluklar.

Ortadogu karanlığından çıkmak için n de yeni nesil eğitilmeli. Ama zamanında okutulmamış çalışmasına engel olmuş kadınlar için şuan ne yapacaksınız? Çocukla çalışmak bu ülkede kolay mı? Boşanmış bir kadın çocuğuna bakacak kimsesi yoksa nasıl çalışacak? Ki kkda görüldüğü üzere aileler boşanmış kızlarına çocugunu bırak gel diyolar.
Bu foruma isviçreden katılan çok insan var canım
Yaşam kalitesi yüksek maaşlar dolgun kiralar az devlet kreş gibi her türlü imkanı sağlıyor o yüzden nafaka gibi bir şey neden var hiç anlamıyorum

Evli misin ve çocuğun var mı öncelikle merak ettim çok basit bişeymiş gibi konusuyorsun arkadasım. Baska adamı bilmem ama bu adamın ayrılmaya hakkı yok. Ayrılacak yada karısıyla arası kotu olan adam 3 tane çocuğu yapamaz, yapıyorsa da o adamın ayrılmaya hakkı yok. O çocuklar onların oyuncagı değil,egolarını çocuklar üzerinde tatmin edemezler. Kadının eskı konularını okumadım bılmıyorum zayıflamak istediğini , basardıysa tebrik ederim.
Evliyim, üç tane de benim çocuğum var, ilk eşimi de kaybettim, insanın başına her şey geliyor, sürekli bir başkasına bel bağlayarak hayat yaşanmaz.Eşini kaybetse ne yapacak, gelecek 1400 tl bile olmayacak elinde, sürekli nevrotik hak taleplerini sıralamak yerine insan kendi hayatına bakar, ona göre yolunu çizerse hem kendisi hem çocukları daha mutlu olur.zayıfladıysa tebrik ederim başka bir şey, ben eski eşimden ayrıldığım için bir deri bir kemik kaldım muhabbeti ayrı bir şey.Bir insan hayatındaki her şeyin sorumluluğunu karşıdakine atarsa sağlıklı bir insan değildir.Üstelik kendi arzusuyla yaptığı bir şeyi duygu sömürüsüne alet etmesi de başka bir etik konusu.Ayrılamaz düşüncesi de sizin kendi düşünceniz, hukuksal olarak bir engel yok.Evlilik mezarda son bulmak zorunda değil.Kaldı ki mutsuz iki insanın yanında bulunan çocuklara yapılan en büyük haksızlık.Anne baba birbirini sevmeyecek, saymayacak ama üç çocuk var diye bir arada duracaksa o aileden zaten bir fayda gelmez.

Evliyim, üç tane de benim çocuğum var, ilk eşimi de kaybettim, insanın başına her şey geliyor, sürekli bir başkasına bel bağlayarak hayat yaşanmaz.Eşini kaybetse ne yapacak, gelecek 1400 tl bile olmayacak elinde, sürekli nevrotik hak taleplerini sıralamak yerine insan kendi hayatına bakar, ona göre yolunu çizerse hem kendisi hem çocukları daha mutlu olur.zayıfladıysa tebrik ederim başka bir şey, ben eski eşimden ayrıldığım için bir deri bir kemik kaldım muhabbeti ayrı bir şey.Bir insan hayatındaki her şeyin sorumluluğunu karşıdakine atarsa sağlıklı bir insan değildir.Üstelik kendi arzusuyla yaptığı bir şeyi duygu sömürüsüne alet etmesi de başka bir etik konusu.Ayrılamaz düşüncesi de sizin kendi düşünceniz, hukuksal olarak bir engel yok.Evlilik mezarda son bulmak zorunda değil.Kaldı ki mutsuz iki insanın yanında bulunan çocuklara yapılan en büyük haksızlık.Anne baba birbirini sevmeyecek, saymayacak ama üç çocuk var diye bir arada duracaksa o aileden zaten bir fayda gelmez.
Basın sağolsun Allah evlatlarını sana bağışlasın.
Canım zaten bu arkadas da calısıyor ama asgari ücrete . Yani yan gelip yatsa kocadan beklese parayı ben de eleştiririm. Fikrine saygı duyuyorum arkadaşım ben farklı düşünüyorum. Yapmasını bilen bakmasını da bilecek ilgilenecek de gerekirse 2 3 gunde bir çocuklarını alıp gezdirecek eğlendirecek vakit gecirecek tüm yük kadına yüklenemez.

Çocuğa nafaka ödüyo bana nafaka ödemiyo ödemezde halbuki bana da ödemeli cunku evlilik annelik dolayısıyla kariyer yapamayan ben oldum
Ona bisey olmadı tamam
Hata sizde malesef
Evlensenizde annede olsaniz çalışacaktınız
1 aylik 2 aylik bebeklerimi evde bıraktım yeri geldi ise tasidim sirf aman isimden olmayayim diye
Kendi geleceğimi bir adamin ki bu adam 18 yillik kocam vicdanina birakamam ben.

Hata sizde malesef
Evlensenizde annede olsaniz çalışacaktınız
1 aylik 2 aylik bebeklerimi evde bıraktım yeri geldi ise tasidim sirf aman isimden olmayayim diye
Kendi geleceğimi bir adamin ki bu adam 18 yillik kocam vicdanina birakamam ben.
Bu konuları asıl “canım bebeğini sen büyüt, iş nasıl olsa bulunur”, “kocan bakmak zorunda”, “maaşını bakıcıya verdikten sonra çalışmanın ne anlamı var” diyenler okumalı. Çalışmanın çok anlamı var da işte.

Bu konuları asıl “canım bebeğini sen büyüt, iş nasıl olsa bulunur”, “kocan bakmak zorunda”, “maaşını bakıcıya verdikten sonra çalışmanın ne anlamı var” diyenler okumalı. Çalışmanın çok anlamı var da işte.
Aynen öyle. %100 katiliyorum
Bir çocuğun güçsüz bir anneye değil her zorlukta arkasinda duracak kale gibi bir anneye ihtiyaci var.
O kale de üreterek çalışarak kazanarak oluyor
Canim ya esinin maasi yetiyorsa otur cocuguna bak diyenler iyi okusun
Burada hergün ama istisnasiz hergün hamileyim aldatildim , esim bebekten sonra benden sogudu, dogum yaptim sogukluk var esim biriyle mesajlasiyor diye okuyoruz
Hic bir kadin kendini bir adamin parasina vicdanina ve bir gün kafasının karisma ihtimaline birakmasin.
CALISSIN.....

Back
X