Paratroid ameliyatı sürecim

leyli_92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2024
17
0
1
Merhaba hanımlar, 33 yasındayim. 1.5 sene önce gögsume sırtıma batmasi sikayetleriyle sürekli aciklere gitmeye başlamıstım. Bu kroniiklesmeye basladi artk alısmaya calısıyodum. Taki ocak ayında sırt kol kaburga agrısıyla acillik olana kadar. 6 gun boyunca iğnelerle durdum nefes alamiyodum geceleri yatamiyodum. Tüm acil pskolojik dedi. Hicbisey bulamadilar. Bir haftam hastanelerde aglamakla gecti. Pes etmedim dahiliye bölümünden randevu aldim ankara gata hastanedn. Saclarımı yapamaz haldeydim kurutamiyodum. Ciddi güc kaybi yorulma oluuodu. Merdiven cıkamaz oldum tüm hayatm rezil hale geldi ve herkes pskolojik diye diye pskolojik diye kendimi kabullendirmeye calısıyodum. Dahiliye doktoru sagolsun anlatımımla anladı. Her doktor bit degil işte şansım burdan güldü ve sürekli kanlar idrarlar vermeye basladim. Parathormonum kalsiyum seviyem yuksek geldi endokrine yonlendrdi hemen. Ultrasonda adenom görüldü. Böbreklermde taş ,24 saatlk idrar testinde kalsyum 404 geldi, kemik testleri vs verdm. kemik erimesi baslangici olmus. Kemklerm ondan agriyomus. Sintignafidede yer belirlemdi adenomun ve ameliyata karar verdiler. Cok stresli donemdi cnkü ben cok korkuyodum ameliyattan. Anestezi fobim var cünkü. 17 haziranda ameliyat oldum. Cehennem gibi biseydi. Diren vardi boynumda inanilmaz siddetli agri kımıldayamiyodum. Kalsiyumum tavandan tabana inmis kendme geldgmde elde ayakta uyusma carpnti bi basladi ölüyorm sandm kalbimin sesni duyuyodum. Hemen damardan kalsiyum verdiler uyusmalar azalacak dediler kalsiyum tablete gectik sonra hersey duzeldi dedim. Aksami 7 de yemek yemeye odaklandim. Ama isler ters gitti. Diren kanı çekmeyi bırakmis kan bogazmda toplanmis. Bogazmda 5 kg tasıyo gbiydim ama daha once hic ameliyat olmadigim icin normal sandim. Meger kan toplanınca yapmis haberim yok. Doktorlar biranda basımda belirdi panik panik hareketler kanı bosaltmaya calstilar. Yeni ameliyattan ckmisin yarama bastirip durdular iğnelerle girdiler kani bosalttilar ölüyorum bitti dedim. Beni ameliyat eden prof geldi kızdı bnu yapmaya calısanlara cnkü tehlikeli bir işlemmis galiba. Yarm saat icinde duzelmezse 2.ameliyaatla cıkarırım merak etme 10 dk lık işlem dedi. Dualar ettm olmamak icn neyseki duzeldi ve olmadim. 2 gun hastanede kaldim riskten dolayi. Taburcu oldm eve geldm dunya varms dedim. Ama bas boyun hareketlerm cok kısıtlı ve agriliydi. 5.gun hersey hafifliyo agrilar vs. Oh be diyosun. Bugun 15.gunum evmi temzleyebildim yemek yaptim nrmal hayata yavas yavas donebiliyorum. Dikislerim iyilesmek üzere. Ama Hala kabuklu. Tek sıkıntum ellerin cok kasılıyo sag kolum işaret parmagim kırılacak diyorum. Kan verdm tekrar bakıyolar kalsiyum dusunce oluyoms.bol bol peynir yogurt ye dediler. Kalsyum aliyorum ek olarak. Hayat kalitem hala yok kemik agrilarm cok cunku. Bnların dısında O kdar korku hersy bitti gitti dün gbi diyorum. Kurtuldum cok sukur insallah bu agrilarmda gecer saglıgıma kavusurum kemik agrisi cok zor. Ruhsal olarakda çökertiyo. Hepimzi saglıgımıza kavusalım inşallah. Aynı durumlari yasayn varsa yazarsa sevinirim

Back
X