Babadan kalan bir anadan kalan iki oksuz derler
En zayif noktam cocuklar ,bu sekilde olan cocuklar.
Bilirsinix benimde oglum var biyolojik babasiyla ayrildik dogumdan sonra aramadi aramiyor iyi yapiyor ben yuvami kurdum cocugumla beraber masallah cok guzel gecimimiz calisiyoruz didiniyoruz ev edindik araba edindik basimizdan isler gecti talihsiz gercekten yeri geldi haftalarca pazara cikamadik aylarca ihtiyaclarimizi alamadik ama cocugumuzu mahruk birakmadik bu maddi bir boyutu birde ah maneviyati masallah sansim var esimle evliyim sevgiyle buyutuyoruz cocugumuzu
Allah herkeze nasip etsin cocuklar hep gulsun hep neseli olsun hep sevilsinler imtihan dunyasi bu
Allah hayırlı kapılar açsın size de çocuklarınıza da...
Bahsettiğim çocuklardan annesi vefat edenler de var, bir tanesinin annesi gördüğüm en iyi üvey anne diyebilirim.
Çocuğa tam anlatmamış da korkuyor öğrenecek diye, o benim oğlum, ben büyüttüm diyor. Okumasını çok istiyorum hatta ben de açıktan ortaokulu bitiricem onun sayesnde diyerek geldi. Böyle anneler de var, üvey diye saçını taramayanlar da..
Kaç gündür bni çok rahatsız eden, uykularımı kaçıran bir konuydu bu. Geçenlerde yazmak istedim ancak öğretmenlerin çok olduğu platformlarda yazsam daha mı uygun olur diye vazgeçmiştim.
Bugün gördüm ki konu öğretmenlik olunca akıl veren çok, bana da düşer herhalde dedim ve derdimi dile getiriyorum
1-1.5 ay oldu geçici görev yerime geleli. 4. sınıfı aldım. Okulun bulunduğu muhit kenar mahalle, parçalanmış ailelerin çok olduğu bir yer. Maddi durumlar iyi değil, mahallelerde kabadayı aileler mevcut...
Sınıfımda annesi vefat etmiş, ayrılmış bir kaç öğrenci bulunuyor. Dağınık ve kendilerinden bihaberler haliyle. Babalar deseniz daha ilgisiz, bir sorun olduğunda ulaşabileceğim bir veli yok. Bütün bunlardan öte çocukların ilgi muhtaçlığı dokunuyor bana. Hep de böyle şeyler bana denk gelir, geçenlerde sürekli üzgün olan bir öğrencimle konuştum. Analık diyor üvey annesine, analığım yemeğimizi falan yapıyor ama galiba bizi sevmiyor diyor kız. İçim kaldırmıyor gerçekten annesiz bir öğrencinin bana bakışını, benden beklentisini. Annen saçını örsün, annen kahvaltını yaptırmadı mı diye soramıyorum, anneyle ilgili bir şiir okuyamıyor aileyle ilgili konuları anlatamıyorum üzerlerine alınırlar diye.
Bu çocuklardaki genel durumu diğer öğretmenlerle konuştuğumda rehberlik öğretmenine göndermemi söylediler. Rehberlik öğretmeni iyi hoş ama yeterli midir? Bu çocuklara nasıl bir ilgi lazımdır, ne yapmak gerekir hiç bilmiyorum. Kimi konularda tolerans gösteriyorum zaten, üvey annesi saçını taramamış, ödevlerine bakmamış bunlar anlaşılabiliyor. Ama bunun dışında daha bir ilgiye muhtaçlar.
Sabahçıyız biz, öğleden sonra sınıflar dolu hani bazı etkinlikler yapsak sınıf yok. Hafta sonu da kurs olduğu için sıcak bakmadı idare (rahatsızlık vermeyelim diye herhalde). İlla ki ders konusunda olması gerekmiyor hatta tam tersi oyunlar, masallar, belki çizgi film izleme, tiyatro gibi kafalarını dağıtacak etkinlikler, eğlenceli şeyler olabilir diye düşündüm ama olmadı.
Ne yapılır ki bu çocuklara?
Veli toplantisi ise yarar belki de. Veliler icin ogretmene mahcup olmamak onemli oluyor hangi kesimden olursa olsun. Her turlu kisisel bakim hakkinda taleplerinizi bildirebilirsiniz kırıcı olmadan. Ben denemistim etkili oluyor baya. Sinif ortaminda oldugu icinde genel konusmus kimseyi suclamamis oluyorsunuz.
bizzat arayip davet ederswniz geliyorlar. Ben de kotu bir bolgede yaptim öğretmenlik sac taramamak ne ki ama biz arayip cagirsigimizda sirf ben kotu uvey anne değilim imaji vermemek icin bile geliyorlar. Ama dedigim gibi bizzat arayin.Toplantıya gelmiyorlar ki zaten, üvey anne sçaını taramayan kadın kalkıp toplantıya gelir mi...
telefondan alinti yapamadim...
elmeyracim soylediklerinde cok haklisin aslinda.
Rehberlik ogretmeninin soyledigi gibi suca egilim ve karakter gelisimi konusunda sorunlar var. muhit olarak genelde boyle sorunlar var aslinda. ozel ilgi yerine bu konuya egilmem daha iyi olacak gibi.
Yprum yapanlara tesekkurler yine de bekliyorum fikirlerinizi elbette
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?