6 yil 7 yillik parfumlerime hicbisey olmadi diyen insanlar gordum nette. O zaman yok mu oyle bie seyBenim chanel chance'im 2 yıllık hala taptaze duruyor. Karanlıkta ve serin yerde sakladığın sürece eğer iyi bir markaysa kolay kolay bozulmaz. Ama genel olarak açıldıktan yani hava aldıktan 3 sene sonra tüketilmesi tavsiye ediliyor.
çok iyi saklarsan bu tarz markalar kolay kolay bozulmaz6 yil 7 yillik parfumlerime hicbisey olmadi diyen insanlar gordum nette. O zaman yok mu oyle bie sey
Cok iyi dedigimiz ne ki? Ben yatak odamda tuvalet masasinin ust cekecesinde kutulariyla tutuyorum. ?çok iyi saklarsan bu tarz markalar kolay kolay bozulmaz
Aslında cekmece gibi yerlerde değilde karanlık bir odada yazın mesela klima açarak falan saklanabilir.Cok iyi dedigimiz ne ki? Ben yatak odamda tuvalet masasinin ust cekecesinde kutulariyla tutuyorum. ?
Hmm bu biraz zormud gercekten. Karanlik odayi anladim de. Ama yazin klimasiz ortamda bozulabiliyorlarsa demek ki cok fazla parfum bulundurmamak gerek. Yazik yoksa bozarim yani. 2-3 cesit parfumu 2 yila her turlu bitirirsin ama fazlasi bitmez iste. Demek ki ziyan olur... Tesekkurler.Aslında cekmece gibi yerlerde değilde karanlık bir odada yazın mesela klima açarak falan saklanabilir.
Bir parfüm uzun süre üstünüzde kalsın ve kokusu kalıcı olsun istiyosanız aldıktan sonra buzdolabıd 6 saat bekletin ve kullanmadan önce çok az vaselin sürün kokudaki farkı ve kalıcılığı farkedeceksinizdir :) bende yeni öğrendim bu bilgiyiEvet. Sorum başlıkta bahsettiğim gibi.
Kendi tecrubelerinize dayanarak parfümler in koku ve kaliciliklari bozulmadan ne kadar saklayabildiniz?
Bazi parfumlerin arkasinda 12 ay bazisinda 24 ay bazisinda 36 ay yaziyor. Mesela chanel de hic oylr bir ibare bile yok.
Gunesten ve isidan uzak bir kosede kutusunda acilmis veya acilmamis.... Tecrubelerinizden yola cikarak yardimlarinizi istiyorum.
Cunku ona gore ya 2 tane parfumu 1 yilda anca bitiririm diye yeni parfumler almayacagim ya da hobimin onune engel koymadan gonul rahatligiyla parfum almaya devam edecegim
Tesekkur ederim kuru ciltte parfumun icindeki yag emilmesin diye vazelin diyorlar hakikaten. Denedin mi?Bir parfüm uzun süre üstünüzde kalsın ve kokusu kalıcı olsun istiyosanız aldıktan sonra buzdolabıd 6 saat bekletin ve kullanmadan önce çok az vaselin sürün kokudaki farkı ve kalıcılığı farkedeceksinizdir :) bende yeni öğrendim bu bilgiyi
Tesekkur ederim kuru ciltte parfumun icindeki yag emilmesin diye vazelin diyorlar hakikaten. Denedin mi?
Benim asil derdim kac yil saklayabilirim parfumcuklerimi bozulmadan onu merak ediyorum:)
Acaba nemlendirmek oldugu icin amac, normal krem de is goruyor mudur? Ben boynuma da nemlendirici suruyorum simdi merak ettim:))Saklama koşullarına göre bir parfüm 1 ila 5 yıl arasında saklanabilir. Koku yoğunluğu daha fazla olan edu de parfümler, daha pahalı olmasına rağmen, eau de toilette gibi daha hafif esans içeren parfümlere göre çok daha kalıcı ve uzun ömürlüdür.
Parfümün kokusunu oluşturan uçucu yağlar ısıya ve ışığa karşı son derece duyarlıdır
Parfüm için en iyi saklama çözümü oda sıcaklığında, direkt ışıktan korunan komidin ve çekmecelerdir. Banyo dolapları ve rafları yüksek sıcaklık ve nemden ötürü parfüm saklamak için ideal ortamlar değildir.
:)) vaselinide denedm parfüm 2,3 saat daha üzerimde kalmasını sağladı
Cok tesekkur ederimEğer parfüm açılmadıysa 5 seneye kadar dayanıyor ancak açıldıysa ömrü 3-4 seneyle kısıtlanıyor. Parfümlerinizi kimyasal reaksiyona girmemesi için güneş ışığından uzak ve tercihen serin bir yerde bekletmeniz gerekiyor. Ben parfümlerimi her ne kadar gözümün önünde olmalarını istesem de, özellikle yaz sıcaklarında kıyamayıp gardrobun dibinde karanlıkta, kışın da ısıtıcıya mümkün olduğunca uzak yerlerde saklıyorum. Bir de genelde bayanlarda gördüğüm bir hata, parfümü sıktıktan sonra bileklerinizi birbirine sürtmemeniz gerekiyor çünkü sürtünme sonucu kokusu bozuluyor ve daha kısa sürede uçup gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?