Park yatağı artık mağara olmuş bebek desem yeridir.

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Nerden başlasam bilemiyorum üniversiteden yakın dostum haber verdi kendisi evli ve çocuguyla çok ilgisiz sürekli temizlik yapan,misafir çağıran bı komşusu var ve 2 yaşında yavrusu.sorun şu ki bu yavruya annesi evcil hayvan gibi davranıyor diyor.beni aradı o çocuk için ne yapabilirim oturdum ağladım dün diyor.Çocuğu park yatak oyun alanından asla cikarmiyormus karşısına TV açıp çocuğu orada yalnız birakiyormus.mesela ona beş çayına gelmiş bebek nerede diye sormuş arkadaşım."amaaaan yatağında ggetirsem durmaz o " demiş.Ya ama burada dolu çocuk var getir demiş.Yok o kimseyle oyun oynamaz o sadece yatağında oynar demiş.neyse tam 3 saat geçti kadın birkez bile bebeği ne durumda bakmadı diyor.sonra baska bir gün ben onlara gittim oturdum çay içtik derken bebek nerede dedim.Yatağında o demiş.Yanına gitmiş arkadaşım çocuk konusamiyormus aç diye göstermiş .Çocuk oradan çıkmak için hep hoplayip düşüyor tekrar çıkmak istiyor ama yapamıyor yorgun düşüyormuş.orada beni çıkar diye baktiginda annesi kızar diye çıkarmadim ama bana bakışı çok acıklı geldi diye ağlamış sonra arkadaşım.keske cikarsaydin dedim ama ilginç tarafı çocuk hiç aglamiyormus.Bı ara sesi yükselmiş bebehin annesi himm o acikmistir deyip o yatağın içine metal tabakla patates koymuş çocuk onu yeyip fırlatmış.İçerden bunlar sesi duyunca yemeği bitirmiş bizimki demiş annesi.arkadasimda çıkar bebeği gezsin deyince aman bize dirlikmi verir,sıcak caymi içirir hem Dr dediki bunun kasları zayıf fazla yürüyüp kosmasin dedi diyor.sonrasinda bebehin yanına gitmişler uyuyakalmış yavrucak o yatağın içinde.nezaman gitsem o çocuk o yatağın içinde birde çocukta anormallik sezdim aglamiyor sadece tuhaf bı gguluyor ama şüphelendim bir rahatsızligimi var diye dedi.Bende annesinin tutumundan öyle dedim ama bilemiyorum.Üzgünüm..Hep aklımda o yavvru ne yapılır bilemiyorm

Canım o onun annesi. Ve kimse o kadından daha fazla düşünemez bebeğini. Evde misafiri olduğu için o günlük beşiğinde vakit geçirsin diye bırakmıştır. Belki de her misafiri geldiğinde öyle yapıyordur. Yapılabilecek pek bişey yok.
Evet bilinçsiz bi anne belki ama siz bişey yapamazsınız.

Ah içim parçalandı. Çocuk ağladığında şiddet görüyor belki de o yüzden ses çıkarmıyordur. 2 yaşında ya , benim küçükte iki yaşında her yeri gezmek istiyor nasıl tutabiliyor onu orda :(

Hayal ettiğim tabloya oturup ağlamak istiyorum, gören nasıl dayanır:(

Şikayet edin birşey çıkmasa da korkar belki

:( sosyal hizmetlere haber verebilirsiniz kötü muamele yüzünden.
Sonradan kazanılan otizm var, tv karşısında kalan ve sosyal ortamı olmayan çocuklarda ortaya çıkabilen ihmal yüzünden çocuğun hayatını karartma durumu bana göre :(
Umarım annenin aklı başına gelir, evladına sahip çıkar.

Büyük ihtimalle bebeğin bi rahatsızlığı var ve annede ilgilenip bu rahatsızlıkla baş etmek yerine kendi haline terk etmiş görünüyo.
Misafir yanına bu rahatsızlığı gizlemek saklamak için çıkarmıyodur

O bebeğin ne suçu var
Arkadaşın konuşamaz mı komşusuyla bu konuyu
Belki yönlendirme yapabilir komşu kabul ederse

2 yasinda cocuk sanirim o yasa kadar hep tv karsisindaydi otizim başlıyor olabilir,sosyal fobi, guvensiz baglanma. Cok.fazla sorun gelişebilir. 3 yasinda kizim var yazdiklarinizi okurken icim sizladi. Ama.nw yapılır pek.bi fikrim yok

Okurken ben etkilendim.Birilerinin karşısına alıp güzelce konuşması lazım. Çocuk tek başına sürekli beşiğinde kalırsa çocuktan çok iyi bir ruh hali beklenmez zaten.Anne sorumsuz gibi..

Konunun icerigini tam anlamiyla bilmeden hicbir sey yapamazsiniz. 1 2 sefer gormekle olmaz ki. Belki de sadece fazla geleneksel bir aile. Annem kizimin evdeki ozgurlugunu gordugu zaman kisa sureli bi kalp krizi yasiyor. 1 yasinda bebegi sagdan sola dagi donemeyen bir tanidigim var. Surekli besikte, surekli ana kucaginda sonu oyle oldu. Yapicak bir sey yok maalesef.

şok oldum şuan bence çocukta bir problem ailesi çıkarmıyor dışarıya
birde kadında ister istemez motive olarak ev işi ve arkadaş çağırıyor
183 aile ve sosyal politakalar bakanlığı arayın derim

ay içime birşey oturdu
3 saat bir çocuk nasıl durur

ses çıkarmıyordur çünkü çocuk o şekilde alışmış
o çocuk gelişemez
kimi annesi çocuğunu düşünür demişte ayaşa falan kalktığına zıplamaya aklı erdiğine göre yaşında çocuk
yaşında çocuk 3 saat nasıl bırakılır aynı yerde?

ben olsam eşini yakalamaya çalışırdım ve eşine anlatırdım

Canım o onun annesi. Ve kimse o kadından daha fazla düşünemez bebeğini. Evde misafiri olduğu için o günlük beşiğinde vakit geçirsin diye bırakmıştır. Belki de her misafiri geldiğinde öyle yapıyordur. Yapılabilecek pek bişey yok.
cok iyimdersiniz 3 saat biblomu besikte tutuyuor

Belki de bebegin bir rahtsızlıgo var bu yüzden eve misafir geldiginde göz önünde tutmak istemiyordur cocugu
Bilirsiniz işte acımak vahlanmak gibi durumlar olur ya..

Onun dısında iki yaşında bir cocuk orada saatlerce durmaz ve park yataktan çıkmak isterse cıkabilir
İki yasında bir cocugum var ordan biliyorum

İyi niyetli yorumunuz için teşekkür ederim..Bende başta böyle dusunuyordum ama çok yakininda oturduğu bir komsu bu.kadin misafirliğe bunlara geldiğinde çocuğu ggetirmeyip yalnız geliyormuş.3-4 saat bunlarda 5 çayı keyyfi yapıp birkez bile çocuk ne alemde diye bakmiyormus.arkadasim hatirlattiginda durur ya o yatağında o şimdi diormus.ben korkuyorum Dior kız.ya boğazına bişey kacsa bogulsa ya bı ihtiyacı olsa..Bu nasil iş anlam veremedik.2 yaşındaki çocuk saatlerce evvde yalnız bırakılır mı..Hemde keyfi için.o günlük değil kadin misafir yokkende oyleymis.catkapi gitsem yine orda diyor:(

İki yaşında kızımı 5 aydan fazla besiginde tutamadım . Evin her köşesini gezdi sürüne sürüne ,yürümeye başlayınca da başka yaramazliklar başladı ..benim gibi sabırsız bir insan için sorun olabilecek herşeyi yaptı ama umursamadım çünkü o benim yavrum ,can parçam ..evim yada komşum, arkadaşım ,5 cayim ,herneyse, ondan daha önemli değil ..bakamayacak olan dünyaya çocuk getirmesin ..

Bunu öğrendiğine göre vicdanın rahat vermeyecek sana . Hemen sosyal hizmetleri arayıp durumu bildirmen gerekir ..

İyi niyetli yorumunuz için teşekkür ederim..Bende başta böyle dusunuyordum ama çok yakininda oturduğu bir komsu bu.kadin misafirliğe bunlara geldiğinde çocuğu ggetirmeyip yalnız geliyormuş.3-4 saat bunlarda 5 çayı keyyfi yapıp birkez bile çocuk ne alemde diye bakmiyormus.arkadasim hatirlattiginda durur ya o yatağında o şimdi diormus.ben korkuyorum Dior kız.ya boğazına bişey kacsa bogulsa ya bı ihtiyacı olsa..Bu nasil iş anlam veremedik.2 yaşındaki çocuk saatlerce evvde yalnız bırakılır mı..Hemde keyfi için.o günlük değil kadin misafir yokkende oyleymis.catkapi gitsem yine orda diyor:KK43:

Bu nasıl bir şeyy şoklardayım Allahım..
Almasınlar evlerine o kadını ve direkt şikayet edilmeli.. kocası ne iş yapıyor ?

Back
X