Park yeri sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ask933

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
1.333
1.044
63
Arkadaslar iyi aksamlar. Bizim burda park yeri sorunu var ve sorun gun gectikce buyuyor. Bu aksam olan son olaydan sonra buraya yazma karari aldim.
Dogru duzgun kimse kendi binasinin onune park edemiyor. Arabalarimizi hep uzaklara park etmek zorunda kaliyoruz 2 sokak assagiya fln. Cunku kapilarimizin onunda hep farkli farkli araclar var.

Kim oldugunu bilmiyorum ama komsulardan biri bir aracin surekli sileceklerini kaldiriyormus binasinin onune park ettigi icin. En son dun aksam araclarin camlarina not yazmis. Ee arac sahipleri de bu aksam suan bu saatte son ses kornaya basarak butun sokagi balkonlara döktü. Vayy efendim nasil olur da not yazarsiniz da sileceklerimizi nasil.kaldirirsiniz.
Ben her iki tarafida hakli olarak görüyorum ama bilen birileri varmi sormak istedim apartmanin onune apartman sahiplerinin park etme onceligi varmidir yasal olarak . Cunku bizde bu konuda muzdaribiz. Esim bir gun kavga cikaracak diye korkuyorum her aksam sakinlestirmekten biktim

Tamamen fikir yürüterek söylüyorum bence öyle bir hak yoktur sonuçta sokak, apartmanın mülkiyetinde değil
Kapıyı ve geçişi engellemiyorlarsa başka yerlerde oturanlar da park edebilir gibi geldi bana

Tamamen fikir yürüterek söylüyorum bence öyle bir hak yoktur sonuçta sokak, apartmanın mülkiyetinde değil
Kapıyı ve geçişi engellemiyorlarsa başka yerlerde oturanlar da park edebilir gibi geldi bana
Bende o fikirdeyim zaten ama esim dahil bazi komşular karsi fikirde. Bu konuda tam net bilgisi olan varmi acaba arkadaslar

Yasallığı bilemem ama her apartman önünde “yabancı araç park edemez , yabancı araçlar çektirilir “ tarzı yazılar olduğuna göre, vardır bir bildikleri ki bu tarz yazıları asabiliyorlar bina önlerine diye düşünüyorum

Eger apartmanin kendi topraklarında olan bir yer park yapılmamışsa herkes park edebilir.

Bende su dükkanların önüne duba koyup parkı engelleyenlere sinir oluyorum

Yasallığı bilemem ama her apartman önünde “yabancı araç park edemez , yabancı araçlar çektirilir “ tarzı yazılar olduğuna göre, vardır bir bildikleri ki bu tarz yazıları asabiliyorlar bina önlerine diye düşünüyorum
Ben hic bu sekil bir yazi gormedim. Genelde otopark çıkışıdir . Yada kapi onudur park etmeyiniz diye goruyorum da

Oyle bir hak tabikide yok. Istanbulda bu sorun hep var. Bende bahcelievlerde otutyurm ve yarim saat sokak sokak.dolastigimizi biliriz park icin. Yapicak.bisey yok kimseye burda oturyurm.ben park edicem diyemez kimse. Gözluyoruz sadece apartman önunde bos olunca eşim hemen getiriyo. Aylarca cikartmadigimjzi biliyoruz. Bir ara herkes park yerini satin alcak diye konusuluyodu devlet olarak ama oda sorun bence. 1 apartmanda herkesin arabasi var kapi önu 3 arabalik. Oyuzden kim.nereyi bulursa oraya park eder kimse neden diye soramaz diye dusunuyorum.

Bi aprtmanda alti hane var diyelim. Hepsinde bi araba var diyelim ee yine apartmanin onune parkedemezler... kim nereyi bos bulursa oraya park eder...otopark yoksa maalesef boyle

Oyle bir hak tabikide yok. Istanbulda bu sorun hep var. Bende bahcelievlerde otutyurm ve yarim saat sokak sokak.dolastigimizi biliriz park icin. Yapicak.bisey yok kimseye burda oturyurm.ben park edicem diyemez kimse. Gözluyoruz sadece apartman önunde bos olunca eşim hemen getiriyo. Aylarca cikartmadigimjzi biliyoruz. Bir ara herkes park yerini satin alcak diye konusuluyodu devlet olarak ama oda sorun bence. 1 apartmanda herkesin arabasi var kapi önu 3 arabalik. Oyuzden kim.nereyi bulursa oraya park eder kimse neden diye soramaz diye dusunuyorum.
Bizde oyleyiz 5 katli binada bir tek bizde araba var. Ama kapinin inune hic koyamiyoruz hep yer ariyoz yarim saat

Bi aprtmanda alti hane var diyelim. Hepsinde bi araba var diyelim ee yine apartmanin onune parkedemezler... kim nereyi bos bulursa oraya park eder...otopark yoksa maalesef boyle
Aynen otopark yok ama apartmanda sadece bizde arac var ama souc olarak apartman onundame bizim binadan kimse koyamiyor . Sanirim yasal olarak ta böyle bi hak yok

Apartmanda daire sahibi sokağın sahibi değildir. Müstakil evlerin olduğu yerlerde kimse kimsenin evinin önüne park etmez. ( komşu ilişkileri) Fakat apartmanda böyle bir olay olamaz. Yani kim nereye isterse parkeder. Kimsede giriş çıkışı kapatmıyorsa araba çektiremez. Hatta yolu duba ile falan park etmeye engellerseniz cezası bile var diye biliyorum.

isteyen istediği yere park eder. İşgal vergisini ödeyerek apartmanın önündeki parkın yasal hakkını alabilirsiniz.
Bunun dışında x apartmanına aittir park yapılmaz tarzdaki yazılar ya apartmanın tapulu arazisidir (örneğin apartmanı içe yapmıştır parselden) ya da caydırmak için boşa yazılmıştır. Ama ben düpedüz sokağa yazıldığını görmedim yani yol kenarı park edenindir kimse engel olamaz. Belediyeye işgal vergisi öderseniz alabiliyorsunuz.

Silecek kaldırıp not bırakmak da neyin nesi
İşyeri olsa neyse dicem
Onu yapan ya İstanbul'a yeni taşınmıştır ya da arabayı yeni almıştır :deli:
Kim oturduğu apartmanın önüne çekebiliyor arabasını burda
Boş bulduğu yere bırakır herkes

Şuan oturduğum binanın önündeki kaldırımda! iki araç var yolu siz hayal edin bir de yan yana 5 binada otoparklı. Kim bilir kim yer bulamayıp buralara bırakmış? Kapının önü apartman sınırları dışında olduğundan silecekleri kaldırılan kişi pek de haksız sayılmaz.

Hayır öyle bir hakkınız yok malesef.
Ama herkes kendi kapısına parketse daha iyi olur.

Apartman sakinlerinin park önceliği yok çünkü sokak ,tüm kamuya açık ,engelli ve pusetli ebeveynlerin geçişini engelleyecek şekilde park yapılmadığı sürece sorun yok .

Ama şöyle bir durum olabilir ,apartman önündeki kısmı apartman belediyeden kiralamış ya da satın almış olabilir o durumda tabi ki apartman sakinlerinin bırakması gerekir ama onda da ya bir uyarı levhası ya da mantar filan olması lazım .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X