Davranış Bozuklukları parmak emme yuz yirtma battaniye ve temizlik takintisi

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gizemli_1105

baslangic 103 simdiki kilo 96 boy 1.67hedef 65
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2011
1.074
570
123
35
25 aylik kizim var 4. ayindan itibaren oarmagini emmeye ve uzerine orttugum battaniyesine baglabmaya basladi battaniyeyi bir sekilde sakladim ve kayboldu dedm suan arada bir soruyir unutnaya basladi ancak parmak emerken isaret parmagiyla yuzunu tirnaklayarak yirtmaya basladi ayni zamnda ellerinin kirlenmedine tahamnuku yok ve musade etsem cesmenin basndan ayrilnayacak kadar sk elini yikiyor pedagog a gittik bunlarin dikkate alinacak takintilar olmadgni soyledi ama tatmin olmadim kizimla vakit gecrmeni yarm saatimi ona ayrmami onerdi yalnz ben bebekliginden beri butun gun kizinla oyunlarnoynarim bu konuylanalakali degl biliyorum boyle bir durumu yasayan var mi

25 aylik kizim var 4. ayindan itibaren oarmagini emmeye ve uzerine orttugum battaniyesine baglabmaya basladi battaniyeyi bir sekilde sakladim ve kayboldu dedm suan arada bir soruyir unutnaya basladi ancak parmak emerken isaret parmagiyla yuzunu tirnaklayarak yirtmaya basladi ayni zamnda ellerinin kirlenmedine tahamnuku yok ve musade etsem cesmenin basndan ayrilnayacak kadar sk elini yikiyor pedagog a gittik bunlarin dikkate alinacak takintilar olmadgni soyledi ama tatmin olmadim kizimla vakit gecrmeni yarm saatimi ona ayrmami onerdi yalnz ben bebekliginden beri butun gun kizinla oyunlarnoynarim bu konuylanalakali degl biliyorum boyle bir durumu yasayan var mi

Merhaba,
Bebeklerin ozellikle uyurken bir seylere tutunma ihtiyaclari vardir. Bu guven duygularini pekistirir. Kendilerini dusecek sanirlar. Bu nedenle uyku arkadasi egitimi cok yayginlasti. Sizin kiz da tutunmak icin battaniyesini secmis. Battaniye yaninda olunca guvende hissediyordur. Parmak emme ve kendini tirnaklama, el yikama... Bunlar hep kizinizin size bir seylerin yanlis gittigini anlatma cabasi. Benim onerim oncelikle bu olumsuz davranislara odaklanmamaniz. Ornegin kiziniz el yikamak istediginde 'off gene mi?' 'Elin kirli degil' 'ne kadar uzattin yeter' gibi cumlelerle el yikama konusunu odak haline getirmeyin. 'El yikaman bitince gel seninle boyama yapalim' gibi cumleler dikkat dagitici olacaktir.
Ayrica bahsettiginiz olumsuz davranislari yapmadigi zamani farkedin ve onu ovun. Ornegin kiziniz on dakika boyunca kendi kendine oynadi, hemen yanina gidip 'aferin sana bak hic bir yerini cizmeden oynadin' gibi yaklasabilirsiniz.
Bir de kizinizla gecirdiginoz toplam vakit onemli degil, o vakti nasil gecirdiginiz onemli. Bir yarim saat telefonu, televizyonu herseyi kapatin ve sadece kizinizin istedigi oyunu, onun gozlerine bakarak, orada tam anlamiyla olarak oynanin.
Simdilik aklima gelenler bunlar, kolay gelsin :)

Yaaaa battaniyeyi neden ayırdınız ki ondan? Yazık değil mi? Bence tum vaktinizi kızınıza ayırın belliki sıkıntışar yaşıyor yavrum

Back
X