Parmak etlerimi kanatıyorum

Babydustt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
2.116
2.445
333
Önceden az buçuk parmak etlerimi kemirirdim fakat diş tellerimi takınca kemirmek mümkün olmadı bu seferde tırnaklarımla tutup tutup kopartıyorum. 1 buçuk senedir dişlerimle değil de ellerimle kopartıyordum büyük bir zararı yoktu derin bir şekilde yolmuyordum ta ki yanlışlıkla baş parmağımı çok derin yolup kanatana kadar. Ardından 3 dakika içinden bütün parmaklarımı kanattığımın farkına vardım çok hoşuma gitmişti. Hiçbir acı hissetmedim yolarken. O elimdeki kanı görmek hoşuma gidiyordu. Az buçukta değil damla damla süzülüyordu. O an bırakmak hiç istemiyorum sıkıyorum daha çok kanasın diye en son arkadaşlarım ellerimi tutunca fark ediyorum ne yaptığımı. Pişman oluyorum. 1 gün geçtikten sonra yanıyor ve bir daha kanatmıcam diye söz veriyorum. Okula ya da dershaneye gittiğimde gene kanatıyorum. Dayanamıyorum yani bazen farketmiyorum bile. Ailem görüyor soruyor bu ne ne yaptın sen diye stresten galiba bilmiyorum diyorum ne stresi diyorlar. Sınav stresi diyorum. Stresi çalışmayan kendine güvenmeyen aptallar yapar diyorlar. Ben aptal mıyım? Ben ister miyim kanatmak ? Ben ister miyim stres yapmak ? Bunu sorduğumda konu kapanıyor. Kötü hissediyorum. Lütfen yardımcı olun. Psikoloğa gitmek isterim fakat aileme söylemeye çekiniyorum. Yani stresten bahsedince bile güldüklerine göre. Beni pek ciddiye almadıklarını düşünüyorum. Biliyorum seviyorlar beni hemde deli gibi ama bilmediğim daha bir sürü şey var.

Canım ailen sana gülmüyordur belki sen onları öyle algılıyorsundur
kendine zarar vermen ve bundan zevk alman pek normal değil zaten sende bunun normal olmadığını farketmişsinki buraya konu açıp yardım istiyorsun
stres denen bir şey var emin ol
mesala ben stresten farkında olmadan dişlerimi sıkarım hatta kırdığımda oldu
bu sebepten ailen önemsemese bile sen bu durumunu önemse imkanın varsa pskologa git olmazsa devletteki pskoloğa gidebilirsin o sana bizden daha çok yardım edecektir
çok geçmiş olsun

Sorundan sıkıntıdan değilde vücudumdaki bir ağrıdan dolayı antidepresan kullanıyorum acaba onun etkisi mi diye düşünmüyor da değilim. En iyisi sanırım psikoloğa gitmek Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

canım antidepresanı nasıl almaya başladın psikyatra gittinmi yoksa kafana göremi aldın içiyorsun :26: mesela bende panikatak var ben bile ilaç içmemek için çabalıyorum

tatlım buyuk ıhtımalle strese dayalı bır durum .
uzman destegı alman sart .aılenın yanın da olacagına ınanıyorum .
aılen sen stres yapmayasın kendını hırpalamayasın dıye oyle soylemıstır sana .

canım antidepresanı nasıl almaya başladın psikyatra gittinmi yoksa kafana göremi aldın içiyorsun :26: mesela bende panikatak var ben bile ilaç içmemek için çabalıyorum

Fibromiyalji sendromu var bende fizik tedaviye gidiyorum balıkesir özel hastahanede ordaki doktorum birkaç kez akupunktur yaptı fakat işe yaramayınca tekrar antidepresana başladık. Doktorumla birlikte kullanıyorum yani kafama göre değil. Hiç hoşuma gitmesede :26:

canim, bence ailenle konus bu konuyu alacim. inan basta ciddi sanmadiklari icin gulmuslersir yoksa anne baba dalga gecmez cocuguyla yardimci olacaklardir. Eminim strestendir bu yaptigin. ailene anlat durumu uzuldugunu istemeden yaptigini ve bir psikologa gitmek istedigini soyle. Ben de unv. sinavina hazirlanirken farkinda olmadan hep elim kaslarima gidiyordu farkinda olmadan test falan cozerken cekistiriyordum.. ve sonuc olarak iki kusmus kas kaldi yuzumde artik kaslarimin ucu cikmiyor keske o zaman farketseydim ben de durumu simdi kalici makyajla ugrasmak durumunda kaliyorum..

inan bana ailene anlatinca onlar da elinden geleni yapacaklardir. bu sure zarfinda da kendini hazir hissedip ailenle durumu konusuncaya kadar ellerinle tienqklarinla ugrasmaman icin baska bir ugras bul, ellerini bos tutmayacak.. mesela kalem cevir ya da ne bileyim kagit katla falan, olmadi kanattigin yerlere yarabandi yapistir ve yapmayacagim diye kendi kendine telkinde bulun.

ablacim bunu ailenle paylas olur mu?

bendede aynı durum var. toplu taşıma araçlarında demirlerden tutan insanların ellerini süzerdim yara bere içinde tırnaklarını kemirenlere ıyyyy gözüyle bakardım. şu an ki durumumuda çok büyük konuşmuşum demek ki başıma geldi olarak değerlendiriyodum ama değilmiş meğersem çok uzun düşündüm iş yerinde ki streslerim, evde ki mutsuzluklarım,asosyal oluşum,okulu bitirdiğim halde bi baltaya sap olamayışım,ileriki yaşantımı hayal ettiğimde ki karamsarlığım yüzünden tırnak çevresinde ki etlerimi koparıyomuşum. böylece o sızıyla dikkatimin, kanayan ve sızlayan yere odaklanması hoşa kaçan his uyandırmaya başladı. bi kaç gün önce eski sevgilimin yakın zamanlarda ki parmağında yüzükle mutlu surat ifadesiyle pozverişi benim daha da kötü olmamı sağladı. bu sefer koparacak bi yer kalmayınca tırnağımla kazıyarak kavlayan yerleri yolmaya başladım. arada bi şişiyo mikrop kapacak diye ödüm pörtlüyo ama gerçekten önüne geçilecek gibi değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım hemen bi uzmana görünmelisin bence. koparırken acımadığını söylemen ya da acının hoşuna gitmesi durumu pek iyi değil. benim bir arkadaşım vardı aynen böyle o kadar kötü görünüyordu ki... sanki yanmış gibi böyle bir garip...bir bayanın elleri çok önemli, öyle çirkin görünsün istemezsin değil mi? gerçi psikolojik problemin yanında pek önemsiz kalır ama...öyle işte...

anladım canım
bende başta konuda şey dedin ya psokolğa gitsemmi dediğin için acaba gitmeden kafasına göremi içiyor diye düşündümde ondan sormuştum
ama pskiyatr dışında antidepresan vermesi uygun değildirde tekrardan çok geçmiş olsun

canım,kesınlıkle stresten cunkı aynı durum bendede var ben streslıyım dusun hamıle oldugum halde parmak etlerımı yıyorum .ok kotu bısey bende dıyorum bazen napıyorum ben ama o an stresımızı sıkıntımızı unutturuyo gıbı hııssettırıyo.aılevı veya cevresel etkenlerden dolayı malesef stresın onune gecemıyosun takmıyım dıyemıyosun yada en azından ben oyleyım.arkadaslarım parmaklarıma bakıyo cok utanıyorum hos bı goruntu degıl ama bende onune gecemıyorum bu durumun

Sanırım dediğinizden dolayı öyle davranmış olabilirler ama insanı düşünmeye sürüklüyor davranışları En kısa zamanda bir uzmanla görüşücem

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için yara bandı aslında mantıklı ya hepsini öyle yapayım en azından önüne birazcık olsun geçmiş olurum. Daha deminde belirttiğim gibi en kısa sürede bir uzmana gözükeceğim aileme bu durumu ciddi bir şekilde bildirdikten sonra.

Evet görüntü hiç hoş değil ben çok severdim ellerimi tırnaklarımı artık bakmak istemiyorum

Kesinlikle çok kötü bir huy bende korkuyorum mikrop kapacak diye her gün oksijenli su ile silip pansuman yapıyorum sarı sarı dolaşıyorum üstüne üstelik Hemen bir uzmana gitmeyi aklıma koydum sizde gidersiniz ve umarım bu huyu düzeltmenin bir yolunu buluruz.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim bende tekrardan önemseyip cevap verdiğiniz için.

Böyle olması daha da çok insanının canını sıkıyor daha çok kemiresim geliyor beynimde daha kötü olucağını asıl siniri o görüntünün yarattığını bilsem de devam ediyorum. Beynimde büyük bir kaos var.

bende kendimi bildim bileli tırnaklarımın kenarlarındaki derileri yiyorum engel olamıyorum bazen kanıyo dediğin gibi kanın damladığı bile oluyo ama farktmiyorum özellikle o kısma taktıysam acısada kanasada yiyorum..bende sınav derdi falanda yok..tırnak yiyiyo olsam acı oje falan sürerdim ama etlere bişey yapılmıyo bu durumdan kurtulmak mümkün mü bilmiyorum

parmaklarına acı bıber sürsen :26::26::26::26:
ama en mantıklısı yardım almak

bende bundan 4 sene önce hem tırnaklarımı hem tırnak etlerımı yıyordum
sonra bırgün bı baktım ığrenç duruyor
ne oje sürdüğümde güzel duruyordu ne normal halıyle
sonra tırnaklarımı uzattım, rengarenk güzel ojeler sürmeye başladım ve o görüntü çok hoşuma gıttı
sonra kendılığınden bıraktım bu et tırnak yeme ışını :18:
belkı denesen bı faydası olur

Bir abla yara bandından bahsetti onu deniyorum şuan bende işe yarıyor tavsiye ederim eğer çıkardığımda gene kopartırsam gideceğim bir yerlere Güçlü olmak lazım.

Kemirmediğim için acı biber pek fayda etmez kendi tırnaklarımla yoluyorum çünkü yara bantlarını çıkartayım ilk işim manikür yaptırmak güzel elleri görünce vazgeçerim belki teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…