Pasif mi kalıyorum,normal olan bu mu?

Ben de öyle düşünüyorum.
Ama ortamda tek başıma dans edemiyorım.
Herkes çift olarak ayrıldı etkinlikten.Herkes derken yüzde altmışlık kesim.
Normal mi?
Hatta bir arkadaşla son gün izmiri gezelim dedik,o da dün tanıştığı adamla bugün birlikte gitti.
Maşallah demekki herkes sevgili bulmaya gitmiş 😅 ben böyle şeylere katılırken daha arkadaş gibi takılıyordu herkes hatta daha kalabalık gruplar daha eğlenceli oluyordu. Olsun bundan memnun kalmadıysanız başka bi şeye gidin. Aktivite olur kurs olur workshop olur. Zevk alacağınız bişey olsun.

Amaaan senin benim gibi g.tü boklu insanlar hepsi niye çekiniyorsun ki. Belli ki daha çok sosyalleşmen gerek bir olmaz iki olmaz üçüncüde açılırsın belli mi olur, ben sana güveniyorum 💪 O zamana kadar da 'fake it till you become it' bacım; yani olana kadar öyleymiş gibi davran, bildiğin rol yap. Mesela daha özgüvenli mi olmak istiyorsun öyleymiş gibi davran, daha girişken, sosyal mi olmak istiyosun zaten öyle biriymiş gibi hareket et, bir süre sonra hem insanlar etrafında pervane olur hem bunun getirdiği özgüven, neşe ve zaten yerleşmiş olan kalıplaşmış duruşun ve hareketlerin senin gerçeğin olur sen de gönülleri fethedersin inşallah

.Ben bir erkek yanıma gelmeden onların ortamına giremiyorum.
Acaba evli mi,sevgilisi mi var ,belki muhabbet etmek istemez,beğenmez vs gibi korkularım ve çekincelerim oluyor.
Yani girdiğiniz nasıl bir ortamdı sosyal bir grup değil mi? Eğer öyle ise neden evli mi sevgilisi mi var diye düşünüyorsunuz ? İletişim kurmanız iş attığınız anlamına gelmez ki?Bence bu duygu sizi engelliyor. İnsanlarla konuşurken hiç aklımdan beğenilmek medeni durumu falan geçmez mesela benim.

Öte yandan her insan girişken olmak zorunda da değil.Yapınız daha sakindir .Kimse gibi olmak zorunda da değilsiniz.Bu sizin yalnız kalacağınız anlamına da gelmez.Açıkçası gezmeyi,eğlenmeyi ,yeni insanlar,kültürler tanımayi çok seven biriyim girişkinimdir de.Ama hiç evlenmedim :) 44 yaşındayım.En son ilişkimin üstünden bir yıl geçti. Öte yandan ağzını bıçak açmaz bir sınıf arkadaşım vardı.Bırakın yeni insanlar tanımayı bence sosyal anksıyetesi vardı.4 yıl aynı sınıfta okuduk en fazla dersle ilgili birşey sormuştur selam verince almıştır.Kendi selam vermez hiçbir sohbete katılmazdı.Son yılda nişanlandı ,bitince de evlenmiş sosyal medyadan görmüştüm evlendiğini de.Çocukta üniversteden yani görücü usulu olamaz. Gerçekten kısmet diye birşey var.

Yani girdiğiniz nasıl bir ortamdı sosyal bir grup değil mi? Eğer öyle ise neden evli mi sevgilisi mi var diye düşünüyorsunuz ? İletişim kurmanız iş attığınız anlamına gelmez ki?Bence bu duygu sizi engelliyor. İnsanlarla konuşurken hiç aklımdan beğenilmek medeni durumu falan geçmez mesela benim.

Öte yandan her insan girişken olmak zorunda da değil.Yapınız daha sakindir .Kimse gibi olmak zorunda da değilsiniz.Bu sizin yalnız kalacağınız anlamına da gelmez.Açıkçası gezmeyi,eğlenmeyi ,yeni insanlar,kültürler tanımayi çok seven biriyim girişkinimdir de.Ama hiç evlenmedim :) 44 yaşındayım.En son ilişkimin üstünden bir yıl geçti. Öte yandan ağzını bıçak açmaz bir sınıf arkadaşım vardı.Bırakın yeni insanlar tanımayı bence sosyal anksıyetesi vardı.4 yıl aynı sınıfta okuduk en fazla dersle ilgili birşey sormuştur selam verince almıştır.Kendi selam vermez hiçbir sohbete katılmazdı.Son yılda nişanlandı ,bitince de evlenmiş sosyal medyadan görmüştüm evlendiğini de.Çocukta üniversteden yani görücü usulu olamaz. Gerçekten kısmet diye birşey var.
Musmutlu mutluya ders veriyor daha mutlu olması için ashdhs

Back
X