1 cay bardagi siviyag (en kucuk boy cay bardaklarindan)
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi sut
1,5 tatli kasigi maya
1 cay kasigi seker
1,5 tatli kasigi tuz
Yaklasik 4 cup un (1 kg)
Ic Malzemeleri
1.5 cup (Buyuk su bardaklarindan) kirik peynir
Arzuya gore istediginiz kadar maydonoz.
Uzerini suslemek icin susam Yapilisi
Ilk olarak tereyagimizi ocagin uzerinde veya mikrodalgada eritelim. Tereyagi erirken, ilik bir caybardagi sutun icine seker ve mayayi ekleyip karistiralim. Yoguracagimiz kabin icerisine cay bardagini koyup bekleyelim. (En kucuk cay bardagi dedim malzemeler kisminda ama bende en kucugu olmadigi icin bu bardagin yarisindan biraz fazla sut koydum. Resim sizi yaniltmasin)
alıntıdır
Sirasiyla kalan malzemelerimizi yogurma kabina ekleyelim ve karistiralim.
Erittigimiz tereyagi elimizin dayanabilecegi ilikliga geldiginde yogurma kabimizdaki malzemelere ilave edip karistiralim.
Unumuzu eleyerek yavas yavas dokup puruzsuz bir hamur elde edelim.
Diger mayali hamurlardan farkli olarak hamuru yogurduktan hemen sonra sekil vermemiz gerekiyor. Olmasini Istedigimiz buyuklukte hamurdan parca alarak elimizin ortasinda hamuru acip icine ic harcini koyup bohca seklinde yukari toplayip elimizde nazikce yuvarladiktan sonra agzi kapali kismi asagi gelecek sekilde aralikli olarak tepsiye diziyoruz.
Resimden de anlasilacagi uzere pogacalarimiz kabarmislar ve aralarinda bosluk kalmayacak sekilde tepsiyi guzelce doldurmuslar, iste son asama
Onceden isitilmis 175°'de pogacalarimizin uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Bende deneyeyim o zaman bayramdan sonra, margarinle yapılan pogacalari çok duydum da korktum kötü olur diye denemedim de hiç bu ilk olsun :) tesekkur ederim :)
Bende deneyeyim o zaman bayramdan sonra, margarinle yapılan pogacalari çok duydum da korktum kötü olur diye denemedim de hiç bu ilk olsun :) tesekkur ederim :)