Bebek Beslenmesi Pastörize sütten yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yagmur00

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2010
278
0
116
Antalya
annecikler bir ay sonra bebeğim ek gıdaya geçecek ama ben hala güzel bir yoğurt yapamadım günlük yapmak istiyorum taze taze yesin diye ama pastörize sütten yourt çok sulu oluyor acaba ben mi yapamıyorum yoksa hep böyle mi oluyor açık süt almak istemiyorum fikri olan yazsın lütfen

Benim bebeğim yok ama ben kendime yapıyorum,hazır yoğurtları tüketmemeye gayret ediyorum.Sek'in günlük sütü ile yapmanızı tavsiye ederim...maya içinde yaptığınız yoğurttan alırsanız iki üç yapımdan sonra kıvamı tutmaya başlıyor.Ben eski usul cam kabın içinde üzerini battaniye kapatarak yapıyorum 3-4 saat içinde mayalanıyor 5-6 saat kaşık sokmuyorum sonra tüketiyorum çok güzel oluyor

ben de bebeğim için yapmaya başladım. Nellbay gibi günlük süt kullanıyorum. yalnız ilk mayasını memleketten getirdiğim katkısız yoğurttan yaptım. biraz ekşi ama sağlıklı olduğunu bildikten sonra içim rahat. bebeğim ise seve seve yiyor. yapılışına gelince. bir su bardağı süte bir çay kaşığı yoğurt yeterli geliyor mayalanması için. ha bir de sütü kaynatıp ılınmasını bekliyorum. ama annemin deyişiyle sütün sıcaklığı elini ısırır gibi olacak. yani ne soğumuş ne de sıcak. kolay gelsin...

oğluma hala pastorize sütten yoğurt yapıyorum. Cam ve kapaklı kapta yaparsan kıvamı iyi olur.

Açık sütten yapıyorum ama görümcemlere gittiğimizde sek in günlük şişe sütleriye mayamıştım gayet güzel tutmuştu.Tatildede pastorize sütle yaptım ondada güzel oldu hiç sulu olmadı.
NAsıl mayalanacağını bilmiyosan anlatabilirim.

Açık sütten yapıyorum ama görümcemlere gittiğimizde sek in günlük şişe sütleriye mayamıştım gayet güzel tutmuştu.Tatildede pastorize sütle yaptım ondada güzel oldu hiç sulu olmadı.
NAsıl mayalanacağını bilmiyosan anlatabilirim.

Nasıl yapılacağını anlatırsan çok sevinirim. Bende hiç tutturamıyorum.sempatiksalakcinni
Ayrıca mayasını nerden buluyorsun. Hazır yoğurt mu acaba?

Sütü kaynatın,kaynadıktan sonra ılınmaya bırakın.
Bir kenara polar battaniyeyi tam düz olarak serin üzerine cam kavanozları koyun.(ben kendimiz için yuvrlar borcama mayalıyorum)
Sütleri bölün.
Ne çok sıcak olsun ne soğuk.Ilık ama çok da ılık değil,maya olarak önceden mandıralarda satılan köy yoğurtlarının mayasını kullanabilirsin mesela.Yada şimdi ramazan dolayısı ile güveç yoğurtları filan var o mayada olabilir.
Kaç kavanoz mayalayacaksan bir kaseye o kadar yemek kaşığı yoğurt al.Her kavanoza bir yemek kaşığı yeter.Ben borcamada yemek kaşığı ile mayalıyorum.
Kasedeki yoğurdu mayalayacağın sütlerden azcık kaşıkla koyup aç(yarım kaşık en fazla bir kaşık)Güzelce karıştırıp kavanozun içine dök.Kavanozu yavaş yavaş karıştır mayayı iyice erit yani.
Ağızlarını kapatıp tekrar polar battaniyenin geri kalan kısmıyla ört üzerined ebir kat daha ört.4 saat kadar 4 saat 15 dak filan bekledikten sonra al dolaba koy.
Bir gece bekletmek en önemli kural birde metal kaşık kullanmamak gerek sulandırıyor yoğurdu.Her kullanmadan sonrada bir karıştırırsın suyula ohh misss:)
Bu tarifle tutturamayan yok:)

annecikler bir ay sonra bebeğim ek gıdaya geçecek ama ben hala güzel bir yoğurt yapamadım günlük yapmak istiyorum taze taze yesin diye ama pastörize sütten yourt çok sulu oluyor acaba ben mi yapamıyorum yoksa hep böyle mi oluyor açık süt almak istemiyorum fikri olan yazsın lütfen

Merhaba!

Siteye yeni üye oldum ve bir tecrübemi sizinle paylasmak istiyorum. Evde kendi yogurdunu hazirlama konusunda ben de çok hayal kirikliklari yasadim. Kimi zaman sulu oldu, ayran gibi! Birgün fransiz bayanlarin sitesinde yogurdu mayaladiktan sonra 40°C, önceden isitilmis firnda 4 saat boyunca (en az) "pisirdiklerini" okudum. Denedim ve oldu! Hem de harika, hazir yogurt gibi, kivaminda tuttu. Yalniz firinin kapagini hemen açmayin, yine de bir saat kadar bekletip, oda sicakligina alin, daha sonra buzdolabina koyun. Kolay gelsin hepinize!

Hem süt hemde mayalamak için kullanılan yoğurt koruyucu madde içerdikten sonra yoğurt mayalamanın ne gereği var bence hazır yoğurttan bir farkı kalmıyorki.

bende hazır sütü mayalıyorum fakat mayayı memleketten getirdim,böylece doğal yogurt elde ediliyor diye umut ediyorum kaydirigubbakcemile3
tabi doğal süt ve doğal maya her daim tercihimiz,şehir hayatı işte bozuyor tabiatımızı...turkbayragi

Hem süt hemde mayalamak için kullanılan yoğurt koruyucu madde içerdikten sonra yoğurt mayalamanın ne gereği var bence hazır yoğurttan bir farkı kalmıyorki.

katılıyorum ama imkanı olmayan arkadaşlarıda anlıyorum ben veteriner hekimim ve süt işletmesinde çalıştım size tavsiyem sek günlük süt,pınar sütaş ve en güvenilir olanı danone danone sütü yetiştiriciden aırken test yapıyor mikrop yükü ve antibiyotik değerini ölçüyor ve bu değerlere göre prim veriyor yetiştiricilere biraz daha güvenilir yani.kötünün iyisi.bu arada YAPTIĞINIZ YOĞURDUN MAYASINDAN TEKRARA MAYALAMA YAPIN !

yoğurt mayalamanın en pratik yolu "bebe yoğurt makinası" kullanmak. ben çok memnunum. verdiğim her kuruşun hakkını veriyor. 1 lt. pastorize keçi sütüyle 6 küçük bardak mayalıyorum. kıvamı çok güzel. tuttu tutmadı derdi yok. marka vermek istemiyorum. tavsiye ederim. hazır yoğurttan da çok ekonomik. hem içinde ne olduğunu biliyorum.

2 haftadır yoğurdu evde mayalıyorum.kıvamı güzel oluyor maşallah.ama tadıyla ilgili sorunlarım var.çok ekşi olmasada biraz yoğurt ekşiliği olsun istiyorum fakat özellikle son yaptığım yoğurt direkt süt tadıyo.nedenini çözemedim.bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

2 haftadır yoğurdu evde mayalıyorum.kıvamı güzel oluyor maşallah.ama tadıyla ilgili sorunlarım var.çok ekşi olmasada biraz yoğurt ekşiliği olsun istiyorum fakat özellikle son yaptığım yoğurt direkt süt tadıyo.nedenini çözemedim.bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

çok çok iyi bildiğimi söyleyemicem ama kimse cevap vermemiş ben bildiğimi yazayım; sarıp bekletme süresini ne kadar uzatırsanız o kadar eksi olur. yani bütün gece dışarda bırakırsanız mesela mutlaka ekşiyecektir.

katılıyorum ama imkanı olmayan arkadaşlarıda anlıyorum ben veteriner hekimim ve süt işletmesinde çalıştım size tavsiyem sek günlük süt,pınar sütaş ve en güvenilir olanı danone danone sütü yetiştiriciden aırken test yapıyor mikrop yükü ve antibiyotik değerini ölçüyor ve bu değerlere göre prim veriyor yetiştiricilere biraz daha güvenilir yani.kötünün iyisi.bu arada YAPTIĞINIZ YOĞURDUN MAYASINDAN TEKRARA MAYALAMA YAPIN !

peki organik diye satılan sütlerden mayalasak? acaba faydası olurmu?

bebekler için yoğurt mayalamanın sebebi; normalde bekletilmiş bir yoğurdun içinde çok fazla bakteri bulunması ve bebekin bu karar bekteriyi kaldıramamasındandır. günllük mayalandığında bakteri miktarı düşük olacağı için evde mayalanıyor, katkı maddelerinden kurtulmak için değil.

Pastorize süt (günlük süt) ile UHT kutu sütü birbirinden ayırmak lazım bir çok kişi marketlerde satılan sütü pastorize süt zannediyor. Oysa ki biribirinden farklı, pastorize süt besin değerleri açısından çok daha besleyici. Mayalama yaparkenise kesinlikle vakumlu yoğurt kullanmamanızı tavsiye ederim geleneksel yöntemle mayalanmış yoğurt veya ev yoğurdu kullanın. Mayalanma süresi de , kullanılan yoğurt miktarı sütün ısısı ve nakadar muhafazalı sarıldığına göre değişiyor. Kalorifer yanında ve sıcak süt ile mayalarsanın 2-3 saatte tutunur. Ama soğursa 5-6 saat de sürebilir süre uzarsa endişelenmemek lazım. Fazla bekletilirse veya mayası ekşiyse yoğurtta ekşi oluyor.

Back
X