- 1 Haziran 2008
- 5.942
- 33
- 683
Kahvaltılarınız,çay saatlerinizde,akşam yemeğinizde kısacası her öğün keyifle yiyebileceğiniz basit ne çıtır bir tat..
ruyalarla tşk.
5adet orta boy patates.
2 adet yumurta.
3 çorba kaşığı nişasta.
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir.
1 paket kabartma tozu.
Tuz, karabiber.
1 kase un.
1 adet yumurta sarısı.
1 kase galeta unu.
Kızartmak için sıvı yağ.
not:azıcık sarımsak rendeledim ve pul biber kattım
Patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim.Üzerine 1 yumurtayı, unu,nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu ilave edelim -ben çok az da tereyağı kattım-.İyice yoğuralım.Elde ettiğimiz patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.İstediğimiz şekli verelim.Patatesleri önce una,sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım patateslerimizi kızartalımve afiyetle yiyelim.
yağın çok kızgın olmamasına dikkat edelim hemen pişiyor yanmasın
:Nişasta da hamurun içinde olacak
ruyalarla tşk.
5adet orta boy patates.
2 adet yumurta.
3 çorba kaşığı nişasta.
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir.
1 paket kabartma tozu.
Tuz, karabiber.
1 kase un.
1 adet yumurta sarısı.
1 kase galeta unu.
Kızartmak için sıvı yağ.
not:azıcık sarımsak rendeledim ve pul biber kattım
Patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim.Üzerine 1 yumurtayı, unu,nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu ilave edelim -ben çok az da tereyağı kattım-.İyice yoğuralım.Elde ettiğimiz patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.İstediğimiz şekli verelim.Patatesleri önce una,sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım patateslerimizi kızartalımve afiyetle yiyelim.
yağın çok kızgın olmamasına dikkat edelim hemen pişiyor yanmasın
:Nişasta da hamurun içinde olacak
Son düzenleme: