• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Poğaçalar Patatesli bol susamlı simit poğaca - Dr oetker sponsorluğunda

Bunı en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum canım çok güzel görünüyor ;) yanlız biz patates harcını farklı yapıyoruz kahvaltıda bile yiyilebiliyor onunla yaparım muhtemelen :27:

selamınaleyküm arkadaşlar ilk kez bi yarışmaya girdik bakalım ALLAH cc yüzümüzü kara çıkarmasın herkese başarılar :KK66:

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt ılık olacak
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya

yapılışı öncelikle tuz - şeker -ılık su ve sütü koyup karıştırıyoruz hemen arkasından mayayı koyup 2-3 dk bekliyoruz

Eki Görüntüle 1601643

sonra unu da katıp yumuşak bir hamur yoğurup yarım saat mayalanmasını bekliyoruz :KK66:

Eki Görüntüle 1601644

mayalanan hamurumuzu pezilere ayırıp 5-10 dk bekliyoruzki şekil vermek daha kolay olsun :KK66:

yuvarlak açtığımız hamurun içine patateslerimiz koyup uzunca rulo yapıyoruz :KK66:

sonra ortadan ikiye büküp simit şekli veriyoruz

Eki Görüntüle 1601645

Eki Görüntüle 1601646

Eki Görüntüle 1601648

Eki Görüntüle 1601649

üzerine pekmez-yumurta sarız ve bi miktar yağ karışımı yapıp üzerine sürüp bolca susam ekiyoruz 170 derece fırında pişiriyoruz :KK66:

Eki Görüntüle 1601650

pişince mis gibi puf puf oldu afiyetler olsun bizeee :KK66:

buda sunumu

Eki Görüntüle 1601653

Dr. Oetker Hakkında
Güven ve sürdürülebilirlik Dr. Oetker ailesi için çok önemli faktörlerdir. Neredeyse tüm tüketiciler - Almanya'da % 97 civarında- markayı bilmekteler ve ona büyük bir güven duymaktadırlar. Tekrarlanan bağımsız anket ve araştırma sonuçları Dr. Oetker’in hep pazarda lider bir konuma sahip olduğunu ve en güvenilir gıda markaları arasında yer aldığını göstermektedir. Tüketicilerin bu markaya güvenleri 100 yılı aşkın bir süredir devam etmektedir.
V.a.s Ellerinize sağlık çok guzel olmuş.bende yeni üye oldum.tarifinizi Müsaadenizle tarif defterime alıyorum.9yasinda bir evladım var poğaça hastası Rabbim elinize kolunuza dert vermesin.aminnn

Elinize sağlık bende yapmayı düşünüyorum ama o şekli nasıl yapacağım kararsız kaldm

Back
X