Börekler Patatesli Kol Böreği-Keskinoğlu yumurta sponsorluğunda

Daydream-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
10.903
30.664
798
Akşam eşime börek yaparken hazır yapmışken bende paylaşayım dedim böreğimi...Oldukça sıradan bir börek olduğu için ümidimi tamamen bir kenara koyup katılıyorum...İyi olan kazansın ki benim zaten kesin derece alır gözüyle baktığım tarifler var ve o arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ve tarif defterime not düşüyorum efendim...

Gelelim patatesli kol böreği tarifime..

Malzemeler:
  • 3 yufka (ben 2,5 yufka kullandım ancak, çekirdek aile malum)
  • 5 adet haşlanmış patates
  • Kuru Reyhan (maydanoz koymadım Reyhan daha iyi oluyor)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber isteğe göre pulbiber (ben koymadım)
  • Yaklaşık 100 gr kaşar
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • Tabi ki çok tutam sevgi olmazsa olmaz ne demiş büyük düşünür Kenan Doğulu "ne yaparsan yap aşk ile yap" :)
image.webp

Öncelikle patatesi ezip içine kaşarı rendeliyoruz ,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları koyuyoruz.Diğer yandan süt,sıvıyağ ve 1 adet yumurtayı iyice çırpıyoruz...

image.webp

Yufkamızı tezgaha serip ortadan ikiye bölüyoruz sıvı karışımdan heryerine sürüp geniş olan uca malzememizi koyup rulo şeklinde sarıyoruz..

image.webp

image.webp
image.webp

Sonrasında kullanacağımız tepsinin orta kısmından başlayarak rulolarımızı dışa doğru sarıyoruz...
image.webp

Kalan sıvı karışıma kalan yumurtanın sarısını ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine döküyoruz..,susam yada çörekotu döküyoruz yada her ikisini de..
image.webp

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz..
image.webp

Evdekiler afiyetle yerken her daim diyette olan bir fani olarak bana düşen servis etmek...yapılması çok basit bu böreği umarım yaparsınız ve kulaklarımı çınlatırsınız...
image.webp

Sevgiler :)

Son düzenleme:
Akşam eşime börek yaparken hazır yapmışken bende paylaşayım dedim böreğimi...Oldukça sıradan bir börek olduğu için ümidimi tamamen bir kenara koyup katılıyorum...İyi olan kazansın ki benim zaten kesin derece alır gözüyle baktığım tarifler var ve o arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ve tarif defterime not düşüyorum efendim...

Gelelim patatesli kol böreği tarifime..

Malzemeler:
  • 3 yufka (ben 2,5 yufka kullandım ancak çekirdek aile malum)
  • 5 adet haşlanmış patates
  • Kuru Reyhan (maydanoz koymadım Reyhan daha iyi oluyor)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber isteğe göre pulbiber (ben koymadım)
  • Yaklaşık 100 gr kaşar
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • Tabi ki çok tutam sevgi olmazsa olmaz ne demiş büyük düşünür Kenan Doğulu "ne yaparsan yap aşk ile yap" :)
Eki Görüntüle 1648510

Öncelikle patatesi ezip içine kaşarı rendeliyoruz ve baharatları koyuyoruz.Diğer yandan süt,sıvıyağ ve 1 adet yumurtayı iyice çırpıyoruz...

Eki Görüntüle 1648516

Yufkamızı tezgaha serip ortadan ikiye bölüyoruz sıvı karışımdan heryerine sürüp geniş olan uca malzememizi koyup rulo şeklinde sarıyoruz..

Eki Görüntüle 1648520
Eki Görüntüle 1648521 Eki Görüntüle 1648523

Sonrasında kullanacağımız tepsinin orta kısmından başlayarak rulolarımızı dışa doğru sarıyoruz...
Eki Görüntüle 1648524

Kalan sıvı karışıma kalan yumurtanın sarısını ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine döküyoruz..,susam yada çörekotu döküyoruz yada her ikisini de..
Eki Görüntüle 1648530

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz..
Eki Görüntüle 1648533

Evdekiler afiyetle yerken her daim diyette olan bir fani olarak bana düşen servis etmek...yapılması çok basit bu böreği umarım yaparsınız ve kulaklarımı çınlatırsınız...
Eki Görüntüle 1648537

Sevgiler :)
Ellerine sağlık patatesli böreklerin hepsi benim:rolleyes:
Çok güzel olmuş, yarışma da başarılar :)

Back
X