ya güzelmi tadı cok merak ettim :26::26::26:Patatesli Sürpriz Köfte:
Köfte İçin:
150-200 gr kıyma
1 adet irice kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Patatesli Kısmı İçin:
4-5 adet haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
Köfteler için kıymayı bir derin kaba alıp soğanı üstüne rendeleyin. Tuz ve baharatları ekleyip 5-6 dakika iyice özdeşleşinceye kadar yoğurup cevizden biraz ufak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın.
Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyin. Üstüne rondoda çektiğiniz nohutu sonra yumurtayı, tuzu ve unu ekleyip yoğurun. Un miktarı az gelirse biraz daha arttırılabilir. Elinizi ıslatıp patatesli harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda bastırarak yassılaştırın ve ortasına rendelenmiş kaşar peyniri ve kızarttığınız köfteleri yerleştirip yanlardan kapatın ve elinizde yuvarlayın. Dilerseniz benim gibi kızgın yağda dilerseniz fırında kızartın.
Afiyet olsun.
ya güzelmi tadı cok merak ettim :26::26::26:
2 kere yaptım misafir için herkes çook begendi
tamam canım kanıma girdin yapıcam
Sevgilime yapıcam.ama kötü olursa almaz beni haaaaa
Sana güvenyom yapınca yorumu yazarım hihi
ay birde begenmezseBeni tefe koyma olur mu
hele bi begenmesin hihiihi merak etme canım ben en ac halinde yediricem hihi
besmele ile başla hadi bakalım ellerine sağlık afiyet olsunYarın yorumunu bekliyorum....
besmele ile başla hadi bakalım ellerine sağlık afiyet olsunyarın yorumunu bekliyorum....
kız cok kötü oldu evde kaldım beceremedim nedcem bensabahtan beri mutfaktayım catladımmmm
dicem köfte yapmayı unuttum hihi pogaca yaptım bide burdan kremsantili kurabiye almıstım güzel oldu onları yaptım
abowww desene benim yüzümden neden öyle olduki allah allah ayy çook kötü oldum yahu durumu kurtardın mı bari canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?