Köfteler patatesli süpriz köfte

Miyav_su

Nirvana
Pro Üye
16 Şubat 2009
34.851
123.227
1.123
Patatesli Sürpriz Köfte:

Köfte İçin:
150-200 gr kıyma
1 adet irice kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon

Patatesli Kısmı İçin:
4-5 adet haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz

Köfteler için kıymayı bir derin kaba alıp soğanı üstüne rendeleyin. Tuz ve baharatları ekleyip 5-6 dakika iyice özdeşleşinceye kadar yoğurup cevizden biraz ufak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın.

Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyin. Üstüne rondoda çektiğiniz nohutu sonra yumurtayı, tuzu ve unu ekleyip yoğurun. Un miktarı az gelirse biraz daha arttırılabilir. Elinizi ıslatıp patatesli harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda bastırarak yassılaştırın ve ortasına rendelenmiş kaşar peyniri ve kızarttığınız köfteleri yerleştirip yanlardan kapatın ve elinizde yuvarlayın. Dilerseniz benim gibi kızgın yağda dilerseniz fırında kızartın.

Afiyet olsun.

Eklentiler

• $untitled.webp
    $untitled.webp
    3,6 KB · Görüntüleme: 140
Patatesli Sürpriz Köfte:

Köfte İçin:
150-200 gr kıyma
1 adet irice kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon

Patatesli Kısmı İçin:
4-5 adet haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz

Köfteler için kıymayı bir derin kaba alıp soğanı üstüne rendeleyin. Tuz ve baharatları ekleyip 5-6 dakika iyice özdeşleşinceye kadar yoğurup cevizden biraz ufak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın.

Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyin. Üstüne rondoda çektiğiniz nohutu sonra yumurtayı, tuzu ve unu ekleyip yoğurun. Un miktarı az gelirse biraz daha arttırılabilir. Elinizi ıslatıp patatesli harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda bastırarak yassılaştırın ve ortasına rendelenmiş kaşar peyniri ve kızarttığınız köfteleri yerleştirip yanlardan kapatın ve elinizde yuvarlayın. Dilerseniz benim gibi kızgın yağda dilerseniz fırında kızartın.

Afiyet olsun.
ya güzelmi tadı cok merak ettim :26::26::26:

besmele ile başla hadi bakalım ellerine sağlık afiyet olsun :16: :16: yarın yorumunu bekliyorum....

kız cok kötü oldu evde kaldım beceremedim nedcem ben :52::52::52::52::52::52: sabahtan beri mutfaktayım catladımmmm:52::52::52::52:
dicem köfte yapmayı unuttum hihi pogaca yaptım bide burdan kremsantili kurabiye almıstım güzel oldu onları yaptım:52::52::52:

kız cok kötü oldu evde kaldım beceremedim nedcem ben :52::52::52::52::52::52: sabahtan beri mutfaktayım catladımmmm:52::52::52::52:
dicem köfte yapmayı unuttum hihi pogaca yaptım bide burdan kremsantili kurabiye almıstım güzel oldu onları yaptım:52::52::52:

abowww desene benim yüzümden neden öyle olduki allah allah ayy çook kötü oldum yahu durumu kurtardın mı bari canım

Ya ben bir şeyi anlamadım köfteleri kızartmıştık zaten patatesin içine tekrardan koyup kızartınca nasıl oluyor?:44:

Back
X