Dün guzellik merkezine gittim oğlumla birlikte orda çalışan bir bayan bana dediki dogulumusun oglun doguluların çocuklarına benziyor dedi. Sizce böyle bîr şey baskasına ne amaçla söylenmiştir.? Bende hayır karadenizliyim dedim sonra eve gelince canım sıkıldı niye baska bişey söylemedim diye. Doğulu batılı diyemi insanlara muamele yapıyorsunuz deseymisim keşke... Bu elemanı patronuna soylimi sizce daha duzgun konuşması seklinde.. Teşekkürler.
Eğer siz, "evet öyleyim" deseydiniz; oradan memleket muhabbeti açıp, bir ürün satmaya çalışacaktı size..
Bu tip çalışanlar çok var, bazen bana da denk geliyor.
Ama böyle direkt "doğulu musun" değil.. iltifat edip, "nerelisiniz" derler genelde.. ve sen nereliysen, o da oralı olur.!
.
Ben soyledim zaten karadenizliyiz dedim hâlâ aynı doguluların çocuklarına benziyor diyor. İlk defa böyle bîr insanla karsılastım. İnsan ayrımı yapıyorlar. Ayrıca komşularım var dogulu gayet iyiler.
Kişilik meselesi ben kimseye damdan düşer gibi bişey söyleyemem saygısızlık bence.her kara gözlü esmer tenli dogulu olsaydı ne alaka anlamadım.. ben zaten kendime kızıyorum gereken cvp veremediğim icin. Sen nerelisin sarı sac mavi göz ruslara benziyosun demek isterdim..