Sebze Yemekleri patlıcan böreği - resimli

sakardeniz

işten çıkan ev hanımı
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
3.554
22
358
Afyon
börek dediğimize bakmayın. içinde hamur ve ya yufka yok. Afyonumuzun vazgeçilmez sebze yemeklerinden biri. besleyici, göze ve damağa hitap eden bir yemek.

patlıcanı alaca soyuyoruz.
küçük küpler halinde patlıcanları doğruyoruz.
tuzlu suda bir süre bekletiyoruz ki acılık varsa gitsin.
yanmaz cam pişirme tepsisini yağlayalım.

5-6 iri patlıcan
200 gr kadar dana kıyma
1-2 adet domates
2-3 adet yeşil biber
tuz
karabibier
3 adet yumurta
1 kaşık un
biraz sıvı yağ
isteğe bağlı 1 adet kuru soğan
biraz kuru maydonoz

bir baş soğanı yemeklik doğrayıp derin bir tencerede kavurmaya başlayalım.
küpler halinde kesilmiş patlıcanları da soğanlar renk değiştirirken ekleyelim. isteğe bağlı biraz tuz atabiliriz.
patlıcanlar iyice yumuşayıncaya dek pişirelim. aşırı yumuşamayacak hafif dirilik olabilir.
ardından patlıcana çiğ kıyma ilave edelim. tuz, karabiber, kuru maydonoz, 3 yumurtayı kıralım iyice tahta kaşık yardımıyla karıştıralım. arzuya göre 1 yemek kaşığı unu da katabilirsiniz. yarı koyu,yarı akışkan bir harç elde edilir. bu harcı daha önce yağladığımız ısıya dayanıklı cam tepsiye dükelim.
üzerini kaşık ya da spatula yardımıyla düzleyelim.
(üzerine yumurta sarısı da isteğe bağlı olarak sürülebilir)
domatesleri soyup, yuvarlaklar halinde keserek ve biberlerle patlıcan böreğini süsleyin.

180-200 derecedeki önceden ısıtılan fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. üzeri hafif kızarıncaya dek pişebilir.

bıcak yardımıyla börek gibi kesip, spatula yardımıyla servis yapabilirsiniz.

yanına ayran ve ya cacık harika gidiyor.

afiyet olsun.
bakan gözlerinize sağlık.

Son düzenleme:
1219962100patlicanboregi.jpg

afyonyemekleri.com

degisikmis patlicani severim yumusacik yaninada pilav ve cacik super olur ellerine saglik canim

patlıcanı çok severim. tadı da muhakkak muhteşem olmuştur. eline emeğine sağlık. ama görüntüsü beni pek açmadı. ama tadına bi baksam dibi gelir eminim.

patlıcanı çok severim. tadı da muhakkak muhteşem olmuştur. eline emeğine sağlık. ama görüntüsü beni pek açmadı. ama tadına bi baksam dibi gelir eminim.

çok teşekkür ederim. :lepi: lezzet de yerindedir. gurmeler tarafından beğenilmiştir

porsiyonluk olarak verildiği zaman ve yakından daha hoş gelecektir görüntüsü. çok zorlayıcı ve yorucu bir tarif değil. aynı yemeklerden bıkanlara çözüm de olabilir. cokacimcoook

Son düzenleme:
patlıcanı çok severim. hemen not ettim tarifi. deneyeceğim mutlaka a.s
teşekkürler a.s.

patlıcanı çok severim. hemen not ettim tarifi. deneyeceğim mutlaka a.s
teşekkürler a.s.

afiyet olsun. petlıcanı seviyoruz evet. bu da patlıcana başka bir açıdan yaklaştığımız bir tarif. deneyince fikirlerinizi bekliyorum. çok teşekkür ederim a.s.

cok degik görünüyor .. hic yemedim , duymadim
ama yasadigim yerde patlicanlar pek iyidegil denermiyim bilmiyorum .. sayet denersem yazarim mutlaka

cok degik görünüyor .. hic yemedim , duymadim
ama yasadigim yerde patlicanlar pek iyidegil denermiyim bilmiyorum .. sayet denersem yazarim mutlaka

teşekkürler. patlıcana farklı bi açıdan bakmak gibi bişeyy.
nerede yaşıyorsunuz.
yöresel bir tattır. konserve patlıcanla da yapılabilir. ocakta kavurma işlemine de gerek duyulmaz, blendrdan da geçirerek ezebilirsiniz.. kolay gelsin.

Back
X