Sebze Yemekleri Patlican tava ve sehriye pilavi resimli

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
156
İngiltere
cok SIK ve lezzetli bir ikili

not burada verdigim malzemeler iki kisiliktir.malzemeleri cogaltarak ayni sonucu alabilirsiniz.

patlican tava icin malzemeler

2 adet patlican
2 adet kuru sogan
3 dis sarimsak
2 adet orta boy patates
2 domates 2 sivri biber
birazcik dogranmis maydonoz
250 gr kusbasi et
sivi yag,salca sicak su ve arzuya gore baharat

sehriyeli pilav icin

1 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Kaynar su

patlican tavayi yapmak icin once soganlari fazla ince dogramadan dograyin biraz sivi yada teflon tavada pembelesene kadar kavurun daha sonra etleri ilave edip etleri kavurun soydugunuz ve yarim ay seklinde dogradiginiz patatesleri dizin tavaya uzerine soydugunuz ve uzun uzun dogradiginiz patlicanlari dizin.dogradiginiz domates ve biberleri sarimsaklarida ekleyin ve 1.5 yemek kasigi salcayi 1 kase sicak suda eritin icine arzu ettiginiz baharatlarida ekleyin yemegin uzerine dokun hepsini degil ama yemegin suyu cektikce pisene kadar ekleyin suyu eger o su yetmezse salcasiz sicak su ekleyebilirsiniz tuzunuda attiktan sonra agzini kapatip kisik ateste pisene kadar karistirmayin.pistikten sonra uzerine kiyimlmis maydonozlari ekleyin.

sehriye pilavi icin
Arpa şehriyeler yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.
Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
yarim su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.

afiyet olsun.

Son düzenleme:
yemegimin resimleri

spa0643.jpg

spa0645.jpg

arpa sehriye pilavi kesinlikle yapis yapis olmadi aksine tane tane oldu garanti bir tariftir.

ellerine saglik canim tam benim sevdigim yemekler
arpa sehriyeye bayiliyorum ,daha once yaptim biraz lapa olmustu,ama yinede cok seviyorum
bide sein tarif degisik geldi bana
simdi kavuryosun uzerine biraz su koyup cektiriyosuna, ozman pismiyomuda sonradan yine 1.5 bardak kaynar su koyuyosun ben anlamadim tam
patlicanli yemekte cok basit duruyo ,tam benlik bunuda denerim bi baska zaman

canim pisiyor ama biraz diri kaliyor oyuzden lapa olmadan birakiyorum ve sonra yarim bardak su dokuyorum ve demlenmeye birakiyorum inanki lapa felan olmuyor harika lezzetli bir pilav ya ilk defa yaptim cesaret edip ve harika sonuc aldim.

e canim sen az once 1.5 bardak yazmistin ben oyuzden dedim cok omuyomu diye, yarim bardak diye duzelttin ozman bak olur
bende deneyim
of bugun kaynanm ispanakli gozleme yapcak aksama ben ne ypcaksam yandim

iste o benim kafama dank etti delikafadulden oyuzden dedikya bu cok degilmi diye,
olsun kimse okumadan iyi oldu, ben gormezden gelirim yanlismlarikaydirigubbakcemile3
bi tane gozleme yerim artik ispanakliya okadar bisey olmaz zaten sporda yapcam

he valla gormeyiver yanlisimi bebem bende fark ettimde sonradan sen oyle yazinca jeton dustu neyse duzelttik

begenmenize sevindim tuce simdiden afiyet olsun.

Sevgili princess ellerine sağlık.
şehriyepilavının sonunda ----yarim su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir-----------demişsin.enson neden tekrar su katıyoruz canım.tşk.ler

Sevgili princess ellerine sağlık.
şehriyepilavının sonunda ----yarim su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir-----------demişsin.enson neden tekrar su katıyoruz canım.tşk.ler

sorma canim yapasim tuttu deniyeyim dedim canim cekdide
tam ve net okuyunca bende orda takildim kaldim dogrusu
acaba bir yalnislikmi var yoksa yapilmasi gerekiyomu diye
arkadasimiz yanitlayana kadar beklicez demekdir

canlarim kusura bakmayin cevap yazmakta cok gecikmisim canim o suyuyapismamasi icin dokuyoruz puf noktasi oyani suyu dokun bir karistirin demlenmeye birakin iste bu kadar afiyet olsun ballarim.

Back
X