patlicanlari evde nasil közleyebilirim??

AsiMavi

♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
3.300
20
158
- Yurtdışı
arkadaslar evde patlicanlari nasil kozleyebilirim.patlican salatasi,alinazik vs.yapmak istiyorum.ama kozleme islemini nasil yapacagimi bilmiyorum.birde iclerinin kararmamasi icin ne yapabiliriz kozlerken.bir yerde duymustum.evde kozleyince icleri karariyomus

ıÇLERıNı bilemiicem de
benim közlematikim var 3.5 lira migroslarda pazarda 1 milyoncularda heryerde var artık
3 tane patlıcanı aynı anda közlüyo ocak batmadan
eskiden de ocağın üzerine folyo serip büyük tarafında harlı ateşte közlerdim ama tek tek

İÇLERİNİ bilemiicem de
benim közlematikim var 3.5 lira migroslarda pazarda 1 milyoncularda heryerde var artık
3 tane patlıcanı aynı anda közlüyo ocak batmadan
eskiden de ocağın üzerine folyo serip büyük tarafında harlı ateşte közlerdim ama tek tek

evet canim bende duydum senin dedigin közlematigi iyi oldu soylemen.tr yeye gelince alirim.ins bulabilirim antep migrosta.ama simdi nasil kozlucem.ev usulu onu ogrenmek istiyorum.

mini fırında közlüyorum ben ,tepsiye yağlıkağıt yay ,yıkanmış patlıcanları del 6-7 yerinden fırının üst ızgara kısmını açıp közle

evet canim bende duydum senin dedigin közlematigi iyi oldu soylemen.tr yeye gelince alirim.ins bulabilirim antep migrosta.ama simdi nasil kozlucem.ev usulu onu ogrenmek istiyorum.

o közlematik çıkmadan önce, direk ocağın üstünde yapardık biz.. biraz kirleniyor ocak ama, çok güzel közleniyor patlıcan..

ben fırında veya ocakta közlüyorum ocakta közlenmişi daha çok seviyorum ama.fırında közlerken zaten pişmesiyle kendini belli ediyo canım :lepi:

Fırında közlenen patlıcan çok çirkin oluyo ve suyu akıyor. Kapkara oluyor birde. Ocakta közmatikte közleyince mis gibi köz kokusu oluyır tadı güzel oluyor.

Patlıcanları folyo ile sarıp sarmalayıp ocakta da közleyebilirsin,
közmatik almadan önce denemiştim ben, ama zarar mıdır değil midir bilmiyorum

kizlar ocakta kozledim patlicanlari.sonuc;harika.mis gibi oldu valla.
bir guzel patlican salatasi yaptim

Elektrikli ızgarada patlıcan biber kabak çok güzel közleniyo. ben yanına tavuk köfte yada sucukta kızartıyorum ızgarada evde mangal keyfi oluyo.tavsiye ederim.

Tatlım fırına at ya da yanan ocağın üzerinde tutarak közle :)

kızlar folyoya sarmayın.folyo zararlı maddeler içeriyor.ocağın üstünde de gaz zarar etmez mi ki? bence elektrikli ızgara ya da fırın en iyisi.

Back
X