Yöresel Tarif Patlıcanlı Etli Pilav( Resimli)

Yöresel Yemekler

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
30
408
Bu rahmetli ananemden öğrendiğim lezzetli bir Rumeli yemeğidir içinde et, sebze, ve pirinç olduğu için yanında sadece bir salatayla bile yenebilir

2 bardak pirinci biraz tuz ilavesiyle sıcak suyla haşlayın patlıcanları alacalı soyup yarım santim kalınlığında bütünlüğünü bozmadan enine doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suya yatırın

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu eti

1 kg patlıcan
1 adet soğan
3 domates
2 bardak pirinç
tuz
karabiber

etinizi yıkayıp düdüklü tencereye koyun bir bütün soğan ve biraz tuz ilave edin 4 su bardağı su ekleyip etiniz iyice yumuşayana kadar pişirin
patlıcanları tuzlu sudan çıkarın suyunu iyice sıkıp
kızgın yağda önlü arkalı kızartın sonra 3 tane bütün domateside kızgın yağda biraz yumuşayacak şekilde kızartın( kızartırken üstüne mutlaka kapak kapatın yoksa yağ sıçratır)

çapı 25 cmlik bir teflon tencereneyi sıvı yağla yağlayın etleri delikli kepçeyle alıp tencerenin dibine yayın uzun patlıcan dilimlerini tenecerenin ortasına doğru tencerenin iç yanlarını dolduracak şekilde dizin kızarmış domatesleri soyup ince dilimler halinde sıralayın pirincinizi süzüp yıkayın onuda üstüne koyun etsuyundan 3 bardak alıp tuz ve biberini ilave edin( et suyu sıcak olmalı)

kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirin ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirin
tencereyi servis tabağına ters çevirin afiyet olsun

hayır hayır hiç güzel gözükmüyor,şahsen ben hiç yemek istemem
pilavin içinde et olur mu hiç,hele de patlıcan yakıştıramadım valla
not:rejimde olan açlıktan geberen,istemem yan cebime koy diyen,ağzının suları akmış,kedi uzanamadığı ete mındar
dermiş smilesi olan zavallı kız
hihoyyyt:sinifsinif:

Son düzenleme:
ben bunu bir kez denemistim,bidahada yapmak nasip olmadi,ben adini ozbek pilavi diye okumustum tarifte,,,iyi aklima getirdin bidaha yapiyim en iyisi,sagol canim,ellerine saglik,,,a.s.

Ay çok güzel görünüyor ablacım canım çekti valla
Ama bende bir hödük var böyle değişik lezzetlere heç açık değil.
Bırak pilava patlıcan koymayı şehriye koysan yemez. Neymiş pilav pirinçle olurmuş.

ablacım bu nasıl güzel birşeydir böyle....ellerine sağlık,bir antepli olarak tam damak tadımıza uygun bir tarif bu,en kısa zamanda deniycem....ellerine sağlık...

amanin bu ne böyle offfffffffffffffff
patlicani cok severim zaten
mutlaka denicem
hamarat ablacigim benim
ellerine saglik nefis görünüyo

Harika görünüyor.. Istahim kabardi, tam da rejime basladigim bu günde..

sizinde yaptıgınızı kat kat pasta gibi yapıyorlar adıda maklube mı neydı öle bişidi ama lezzzetli oluyor yengemdeyken hem yaptık hemde yedık :)böylece oğrenmıs oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…