• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç Giyim ve Gecelik - Sabahlık - Pijamalar Pazarda iç çamaşırı satışı tutar mı?

moon19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
10
0
36
İstanbul
Kızlar, eşim mecburiyetten pazar tezgàhı açacak. İç çamaşırı satmayı planlıyor. Sizce bu iş tutar mı?

Siz olsanız pazardan alır mıydınız, "marka olsun ama piyasanın biraz altında olsun" mu dersiniz?

Ben hiç pazardan almadığım için bilmiyorum. Bu hafta sonu Beşiktaş pazarında piyasa araştırması yaptık.

Alt çamaşırı 1 TL'ye satıyorlar. Kaça alıp da bu fiyatlara satıyorlar anlamadık.

50 kuruş kàr ile satsalar 200 tanede anca 100 TL kazanılır ki, 50 TL'si zaten tezgah kirasına gidecek :(

Değmez bu para için.

Onun bulduğu üreticide alt çamaşır 0,75 kuruş idi. Oradan alıp da, 25 kuruş kàr ile satması da çok mantıksız.

1,50'ye satmalı ki, kirası, benzin parası, giderleri çıksın, üstüne kàr kalsın diyoruz. Ama seçtiği çamaşırlar güzel görünümlü,
1.sınıf likralı, süprem kumaşmış.

1,50'ye satsa, çamaşırdan anlayan hanımlar tercih ederler mi acaba, yoksa dandik görünüşlü 1 TL'ye satılan diğer tezgàhlara mı giderler?

Fikri olan n'olur söylesin. (Duruma göre makyaj malzemeleri falan düşünecek. Ya da başka birşey.)

Teşekkürler.

Son düzenleme:
daha önce aılemın ıc camasır dükkanı vardı ,oradan bılıyorum piyasasını ..

bızım kı buyuk bır dükkandı ,ve o bölgede yoktu ..

ama sımdı heryerde koca koca katlı magazalar var fıyatları oldukça uygun..

pazarda satılabılır mı bılmıyorum ama küçük şeylerde her zaman daha cok para var..

mesela şeffaf askı gelişi 25 kuruş ama satısı 1 tl..

pazarda iç çamasırı tutabılır ,ama tezgah cok güzel olmalı ,gösterişli olmalı..

ve gösterişli malla olmalı,ucuz ama gösterişli ..

yani 1,5 tl olur 1 tllık mallardan daha gösterişli olursa tutar ..

ve mutlaka başında bir bayan olmalı ..artısı çok çok çok olur..

bunun yanı sıra eger olmazsa çorap satılabılır ,ve tabi ki tokaaa..

burada pazarda toka satıyorlar çeşit çeşit tanesi 50 kuruş ,inan hıc boş kalmıyor..

bayan çantası satılabılır hem ucuz hem cok satılıyor ,

ev tekstıl işi olabılır Buldan işleri fılan..

cok yazdım farkındayım ,

dilerim sizin için güzel olur..

Son düzenleme:
Canın çok teşekkür ederim cevabın için. Uzun ve sıkıcı değildi, zevkle okudum.

Eşim tezgahı kurdu. Aldığımız iç çamaşırlar 0,75 kuruş idi. Gayet de güzel ve kaliteli, likra kumaş idi. İlk önce 1,5 TL satış fiyatı belirledi. Aslında ilk defa yaptığı için çok aşırı mal da almamıştı.

Herkes, fazla mal alması gerektiğini söylemişti aslında. Senin dediğin gibi gösterişli, büyük biz tezgah vs. lazım.

Ama o da kendince haklıydı. Piyasayı iyi bilmediği için belki yanlış mal, yanlış model veya pahalı mal almış olabilir korkusuyla fazla yüklenmedi. Çok mal almadı.

Öğlen 3'e kadar satış olmadı. Aslında bir hatası vardı. O da bunun farkında. Kalem kağıt götürmüştü yanında ama fiyat etiketlerini koymamış malların üstüne.

Ben yanına uğradım, tek tek ürün fiyatlarını yazıp, tezgahın üstüne koydum. O zaman biraz açıldı işler.

Fiyat etiketi koymak gerçekten çok etkili. Çünkü herkes fiyat sormak istemiyor. Fiyatı, tezgaha baktığında görmek istiyor.

Zaten elindeki mal az diye (160 adet Bayan külot idi) tanıdık bir dostu kendi tezgahından iki sıra yer açmış.

"Bu kadar az mal ile satış yapamazsın, boşuna tezgah kirası ödeme" demiş. Eşim de "peki" demiş.

Adamın kendisine teşekkür etmek ayrı bir konu da... Hani diyorum iki sıra yer de yetersiz tabii ki. Sönük kalıyor tezgah. Saat 3'ten sonra 6'ya kadar falan 10 küsür kişi alışveriş yapmış. Bir o kadar kişi de bakmış, çekiştirmiş, almadan gitmiş :) "Toplasan belki 10-15 kazanmadım" diyor.

Bu da bir tecrübe oldu tabii ki onun için.

Asıl sorun da şu. Karşı tezgahdaki don satan adamın tezgahı ise hiç boş durmuyordu. Pembe tonlarında, farklı desenlerde külotlar vardı. 1 TL'ye satıyordu.

*Tezgah, 3-4 metre uzunluktaydı.
*Çok çamaşır vardı.
*Rengarenk olması gösterişli idi. Pespembe donlar sanki şekerci dükkanı gibi dikkat çekiyordu.

Adam 50 kuruşa alıyormuş ürünleri. Tabii nereden aldığını söylemez :)

Bizimkisi 75 kuruşa aldı. 1,5 TL'ye satması zor oldu. Etiketi değiştirip 1 TL yaptı. Külot başı 25 kuruş kàr'dan hiç bir şey olmaz tabii.

Şimdi harıl harıl 50 kuruşa külot falan bulabileceği yerler arıyor. Parti malı,dökme mal, ihracat fazlası mal diye akıl vermiş ordakiler buna... Ama bilmiyor ki gideceği yerleri. Henüz yakalayamadı o tarz malları.

Bu fiyatlarda mal bulursa bu hafta tek başına tezgah kiralayacak... Daha çok mal alacak ama 50 kuruşa bulursa tabii.

Böyle bir yer bilen tavsiye edecek arkadaşlar varsa çok seviniriz gerçekten.

Back
X