Yöresel Tarif pazi tarifi.. ?

Yöresel Yemekler

seheryelikiz

ya hep ya hic ;)
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
514
9
118
kizlarrr sakin bana gülmeyin ..:) yemin ederim daha önce hic yapmadim..kayinvelidem pazi verdi cok güzel oluyo yapinda yiyin dedi :)) ama ben unu nasil yapcam..kendisine sormadim daha dogrusu soramadim...yikayip dorasam soganla yagda koysam kavursam olurmu ? ispanak gibi..

zeytinyağlı pazı yemeği
demet pazı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak su
tuz
Pazı yapraklarını yıkayıp çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve süzülmeye bırakın. Pazılar süzülürken soğanları yemeklik doğrayın, tuz ve şekeri ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Doğradığınız pazıları pembeleşmiş olan soğana azar azar ilave edin. Tüm pazıları ilave ettikten sonra suyu ve bulgurları ilave edin. Bulgur pişip pazılar suyunu çekince ateşten alın. Yoğurt ekleyerek servis yapın.Afiyet olsun..

cnm ya benm tuşlar biraz eksik yazıyor 2 demetten bu tarif ona göre yap cnm 1 demetse yarı oranda düşür cnm ölçüleri

bende sebzeyi severim cnm istedi yapınca gönderi ver bir poşetse bu ölçülerden yap demetler az oluyor normelde canım...

Pazının sarması çok güzel olur. Pazı çok çabuk haşlanan bir sebze olması dolayısıyla dikkat edilmesi gereken husus kaynayan suya daldırıp, hiç bekletmeden çıkarılması.Çünkü yaprak suda bekletilirse parçalanıyor. Parçalanan yaprağın sarması zorlaşır, hatta sarılamaz.

Malzemeler

2 demet pazı
3-4 adet orta boy soğan
1.5 çay bardağı kadar sıvıyağ
1-1.5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı pirinç
yarım demetten az maydanoz
tuz, karabiber, pul biber, nane
Kaynar su

Öncelikle orta boy bir tencerede su kaynatılır. Pazılar yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilerek (atmayın) kaynayan suya azar azar bastırılıp çıkarılır. Hepsi bittikten sonra soğuk sudan geçirilip süzülmeye bırakılır. Bulgur ve pirinç karışımı da güzelce yıkanarak süzülür.
İçi için 1 su bardağı kadar su kaynatılır. Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir. Salça ve baharatlar eklenir ve karıştırılır. Bulgur ve pirinç karışımı da eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz konulur. Tuzu eklenip iyice karıştıktan sonra çok az üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. (tam pişmeyecek ) Kapağı kapatılıp soğutulur. Sarmayı pişireceğimiz tencerenin en altına ayırdığımız pazı sapları serilir. Pazılar isteğe bağlı iri veya ince şekilde sarılır. Sarma işlemi bittikten sonra üzerine biraz tuz sıvı yağ ve kaynattığımız su ilave edilir.Kısık ateşte pişirilir

bende sebzeyi severim cnm istedi yapınca gönderi ver bir poşetse bu ölçülerden yap demetler az oluyor normelde canım...

tamam tatlim ayipsin sebze yemeklerini seviorum kocamida asliyorum yavas yavas.o et düskünü ama saglik icin sebzede gerekli dimi

Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..
Bu sebeple konunuz "Yemek Tarifleri" başlığına taşınmıştır.
Bilginize.

ben pazi sarmasina bayilirim ama benim yaptigim biraz farkli ama muhtesem...
ben bulguru sica suda bekletip soguyunca lor ilave ediyorum ici sadece lor bulgur ve tuzdan olusuyor sarip pisiriyorum ustune sarimsakli yogurt onun ustunede tereyagi kizartiyorum..himmmm canim cekti ya..olsada yesek

ben pazı sarmasını ünlü bir otelin şefinin tarifiyle yapıyorum çok farklı oluyor denemenizi öneririm...

Malzemeler,
1 demet pazı
500 gram pirinç
100 gram hafif yağlı dana kıyma
2 adet soğan
2 adet rendelenmiş domates
1 Yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Kuru nane
Tuz
Pulbiber

Hazırlanışı,

1. Dolmanın harcını hazırlamak için pirinç, salça, kıyma ve baharatları karıştırıp
iyice yoğurun.
2. Pazıların yapraklarını kesin. Sadece yapraklarını tuzlu kaynar suya pazı
yapraklarını batırıp çıkarın.
3. Pazı yapraklarını hazırlamış olduğunuz harç ile sarın. Hafif yağlanmış yavyan
bir tencereye yerleştirin.
4. Soğanı küçük küçük doğrayıp, kuru nane ile ovup iyice öldürün.
5. Derin bir kapta; soğan, rendelenmiş domates, sıvıyağ ve suyu karıştırın.
6. Karışımı dolmaların üzerine dökün.
7. Son olarak dolmanın üzerine tabak kapatın ortalama 45 dakika pişirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…