pco ama adetlerim düzenli hormolarım normal

nurayyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
6
0
86
İstanbul
merhabalar benim de yumurtalıklarımda pco görünümü var ama adetlerim düzenli ve hormon testim normal çıktı.1,62 boyundayım 76 kiloyum zayıflamaya çalışıyorum 6 kilo verdim.kilo verme dışında yapabileceğim bişey var mı?
teşekkürler...

Ahhh aynı durum bende de var. Her şey normal ama pco var. Tüylenme ve saç dökülmesi dışında şikayetim yok hiç... Zayıfımda... Bir çaresi yok mu ki? Soğan kürü uygulayacağım ben bu ay...

merhabalar polikstik over hastalığı yapısal bir özllik olarak algılanmalıdır. tedavisi de hep var olan sıkıntılara göre yapılır. kiloluyum diyorsunuz ve gayretlisiniz ama bilin ki bu durum sizi zaman için de sıkıntıya sokar testlerinizin tam olarak planlanmsı ve sürekli takip halinde tutulmanız şeker yüklemesi, insülin durumunuz ve diğer bir çok hormon testinizin bir arada değerlendirilmesi gerekir. soğan kürü gibi kürler burada çok konuşulup deneniyor. bence öncelikli olan bu bir hastalık ve durumsa tıbbi, ciddi tedaviler gerektiğidir. istanbulda iseniz size gerçekci tedavilerle yardımcı olamk isterim. sevgiler.

merhaba bende pko hastasıyım iki defa aşılama oldum bi sonuç alamadım şimdi glifor kullanmaya başladım 3aydır kullanıyorum bu ay kendimde farklılık hissettim 4kilo verdim 54kiloyum şimdi sizce tek bu gliforla hamile kalabilirmiyim yoksa tüp bebek mi gerekli olur bi de prolaktin hormonum yükseliyor arada bir 25yaşındayım tüp bebek için erken olduğunu düşünüyorum ama sizce?2yıllık evliyim bi de yarın progesteron testi yaptırcam kaç olması gerekir değerin düzgün yumurtladığımı göstermesi için?cvbnız için teşekkürler...

merhaba pco over hastalığı yumurtlama bozukluğu yarattığı için gebelikleri zorlaştırabilir. bu nedenle eğer diğer herşey (spermler, tüplerin durumu, vs) normal ise ilk olarak yumurta takibi ve aşılama öneriririm. ama bu da 2-3 seferden fazla denenmemeli. eğer kilo vermeye başladıysanız bu iyi bir haber. bunun peşini bırakmayın. hemen tüp bebeğe geçilmesi gerekli midir diye sormuşsunuz bunu anacak durumunuzu bir bütün halinde değerlendirince karar vermeli. benim sizi görmem mümkünse buyrun gelin, değil ise de infertilite ile uğraşan hekim arkadaşlarımdan iyi merkezlerden faydalanın. progesteron değeriizi takip doktorunuz yorumlayacaktır tek bir değer söylemek doğru olmaz. sevgiler. bol şans.

merhaba doktor hanım 3 yıllık evliyim. ilk yıl korunduk, ikinci yıl korunmadık, olmayınca yapılan tahlillerde eşimde teratozoospermi çıktı 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu. bana gelince hsg de sol tüp tıkalı diye 2 ay önce laparoskopi oldum çok şükür tıkalı değilmiş sol tüp bağırsağa yapışıkmış ve overler pco görünümündeymiş. over drilling yöntemi uygulanmış. bana 6 ay beklememi gebelik olmazsa aşılamaya geçileceğini söylediler. ama benim dikkatimi çeken durum prolaktin hormonum yüksekti ama bu konu için bir tedavi görmedim sizce 4 ay daha bekliyeyim mi? ya da yumurtlama takibi ve prolaktin hormonu için beklemeden bir başka hekimemi gitsem? bu arada adetlerim düzenli...tşk

merhaba,
polikstik overde overian driling operasyonu benim pek sevdiğim ve tercih ettiğim bir yöntem değildir. ancak doğru hastalarda uygulandığında spontan olarak yumurtlamanın başlayabildiği de bir gerçek. bence prolaktin hormonunuzu normale çevirmek için ilaç kullanmalısınız. laporoskopi ameliyatınız sırasında bahsedilen yapışıklar tüpten geçrigenlik görülse de iyi fonksiyonda çalışmasını bozabilir. 3 ay sonunda gebelik elde edemiyor ve düzensiz adetler var ise aşılama tedavinizi başlatabilirsiniz. sperm sorunlu ise onun için de androloji doktoru ürologlar fikir verebilir. dilerseniz de buyrun gelin, sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…