Gebeliğe Hazırlık Pco, fazla yumurta, hsg, sorunlar sorular…

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

- Janna -

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
7 Ekim 2011
13.906
10.708
498
30
Merhaba arkadaslar. Temmuz ayında pco baslangıcını tanısı koymuştu bana bir doktor. Sonra birkaç ay denemeyi sigortadan dolayı bıraktık ve yeni basladık. Bu ay klomen kullandım adetin 3.günü hergün 1 adet olarak. (Daha önce haziran ayında kullanmıştım 21mm yumurtam olusmustu) malesef yumurta takibi 13.günde gittim ve nerden baksanız 35 tane yumurtam var suan toplamda. Sağda 20 solda 15 adet falan. En büyüğü 11mm boyutunda… bu boyutlarda olmaz cok olusmus dominant olusmaz diyip bu aydan ümidimi kesmemi söyledi.:( benım durumumu yasayan var mı?
Ovulasyon testim böyle cıkmıştı bugün:(
Adet düzensizliğimde var. Duphaston ilacını kendim reçetesiz alıp kullanabiliyor muyum acaba?

Eklentiler

• 9A8AACD8-2E2A-4343-954D-92C9B2A0454B.webp
    9A8AACD8-2E2A-4343-954D-92C9B2A0454B.webp
    77,9 KB · Görüntüleme: 56
Merhaba arkadaslar. Temmuz ayında pco baslangıcını tanısı koymuştu bana bir doktor. Sonra birkaç ay denemeyi sigortadan dolayı bıraktık ve yeni basladık. Bu ay klomen kullandım adetin 3.günü hergün 1 adet olarak. (Daha önce haziran ayında kullanmıştım 21mm yumurtam olusmustu) malesef yumurta takibi 13.günde gittim ve nerden baksanız 35 tane yumurtam var suan toplamda. Sağda 20 solda 15 adet falan. En büyüğü 11mm boyutunda… bu boyutlarda olmaz cok olusmus dominant olusmaz diyip bu aydan ümidimi kesmemi söyledi.:KK43: benım durumumu yasayan var mı?
Ovulasyon testim böyle cıkmıştı bugün:KK43:
Adet düzensizliğimde var. Duphaston ilacını kendim reçetesiz alıp kullanabiliyor muyum acaba?
Gebelik olup olmadığından emin olmadan kullanma derim birde doktor kontrolünde kulla bence

Burda kullanıp adeti düzene girenler olmuş o yüzden sordum bıktım bu düzensizlikten:(

Gebeliğim yok suan canım 13.gündeyim zaten yumurtlama bile olmadı. 35 tane yumurta olusunca büyüyememisler.
Yapmaya devam etsen mfk yönteminden bahseden doktor pcosta 21. Gün ilişki olsun demişti

Merhaba arkadaslar. Temmuz ayında pco baslangıcını tanısı koymuştu bana bir doktor. Sonra birkaç ay denemeyi sigortadan dolayı bıraktık ve yeni basladık. Bu ay klomen kullandım adetin 3.günü hergün 1 adet olarak. (Daha önce haziran ayında kullanmıştım 21mm yumurtam olusmustu) malesef yumurta takibi 13.günde gittim ve nerden baksanız 35 tane yumurtam var suan toplamda. Sağda 20 solda 15 adet falan. En büyüğü 11mm boyutunda… bu boyutlarda olmaz cok olusmus dominant olusmaz diyip bu aydan ümidimi kesmemi söyledi.:KK43: benım durumumu yasayan var mı?
Ovulasyon testim böyle cıkmıştı bugün:KK43:
reçetesiz kullanmanız doğru olmaz gebelikte sıkıntı yaratmaz ama siz gebe de değilseniz kullanmayın nihayetinde bu ilçaların hepsi hormon ilaçları zaten hormon sıkıntısından ötürü pco oluyor hsg değil de daha çok sıkıntınız sağlıklı yumurtlama gibi görünüyor tabi spermiyogramı da bilemiyorum...... Sadece keşke sigortayı beklemeseydiniz boşuna birden olacağı kesin bile değil

Yapmaya devam etsen mfk yönteminden bahseden doktor pcosta 21. Gün ilişki olsun demişti
Doktorum direk bu ayı kestirip atınca moralmen cöktüm resmen bugün:cry:
Dğer ay da hsg cekicem dedi:( ovulasyon testinide yapma yanlıs gösteriyor dedi ama ben yapmaya devam edeceğim tabi ki

Doktorum direk bu ayı kestirip atınca moralmen cöktüm resmen bugün:cry:
Dğer ay da hsg cekicem dedi:KK43: ovulasyon testinide yapma yanlıs gösteriyor dedi ama ben yapmaya devam edeceğim tabi ki
Niye klomendem önce hsg çekmedi ?

Benim doktorum tedaviye başlamadan önce çektirdi tüplerde sıkıntı varsa klomen boşa gider dedi

İlacı nasıl kullandiniz kaç gün kaç defa

reçetesiz kullanmanız doğru olmaz gebelikte sıkıntı yaratmaz ama siz gebe de değilseniz kullanmayın nihayetinde bu ilçaların hepsi hormon ilaçları zaten hormon sıkıntısından ötürü pco oluyor hsg değil de daha çok sıkıntınız sağlıklı yumurtlama gibi görünüyor tabi spermiyogramı da bilemiyorum...... Sadece keşke sigortayı beklemeseydiniz boşuna birden olacağı kesin bile değil
Olur olmaz bi anda olur diye korktuk:( spermlerde sıkıntı yok doktor normalde %92 sperm yolunu buluyorsa sende %88 i buluyor demişti. %4 morfolojisi. Sayısıda iyiydi.
Benım düzensiz yumurtlama sıkıntım var malesef:( hsgyi de tedbirden dolayı istiyorum dedi. Eğer bi tıkanıklık varsa diğer ay iğne ile bile yumurtayı büyütsek olmaz bosuna hormon ilacı alma yolumuzu cizmemize yardımcı olur dedi hsg icin

Niye klomendem önce hsg çekmedi ?

Benim doktorum tedaviye başlamadan önce çektirdi tüplerde sıkıntı varsa klomen boşa gider dedi

İlacı nasıl kullandiniz kaç gün kaç defa
3.gün basladım günde 1 kere kullandım. Ama haziranda günde 2 kere kullandıgımda 21mm yumurtam olmuştu. Bu sefer günde 1 kere kullandım diye mi olmadı bilmiyorum dedim doktoruma. O da onla alakası yoktur demek ki bu ay yumurtlamadıgın aya denk gelmiş dedi
Hsg icinde bu ay icin artık adet görürse hsg şart dedi bosu bosuna bu tedavileri yapmayalım dedi

b
Olur olmaz bi anda olur diye korktuk:KK43: spermlerde sıkıntı yok doktor normalde %92 sperm yolunu buluyorsa sende %88 i buluyor demişti. %4 morfolojisi. Sayısıda iyiydi.
Benım düzensiz yumurtlama sıkıntım var malesef:KK43: hsgyi de tedbirden dolayı istiyorum dedi. Eğer bi tıkanıklık varsa diğer ay iğne ile bile yumurtayı büyütsek olmaz bosuna hormon ilacı alma yolumuzu cizmemize yardımcı olur dedi hsg icin
Bu ilaçlardan önce hsg yi istemesi gerekirdi. Hiç oluşmayan gebelikler genellikle erkek kaynaklı oluşuyor ama sizde yumurtlama problemi varsa bu iyi birşey kadın infertilitesi erkek infertilitesinden daha kolay hallolur. Bir de ovülasyon testi pco hastalarında gerçekten de doğruyu göstermez çünkü lh dalgalanması var hep ufak yumurtalar içinde deneme yapıyorsunuz demek oluyor bu yumurta kalitesi için arı sütü bal polen propolis tüketin ve doktor gözetiminde ilerleyin sakin olun elbet olacak...

3.gün basladım günde 1 kere kullandım. Ama haziranda günde 2 kere kullandıgımda 21mm yumurtam olmuştu. Bu sefer günde 1 kere kullandım diye mi olmadı bilmiyorum dedim doktoruma. O da onla alakası yoktur demek ki bu ay yumurtlamadıgın aya denk gelmiş dedi
Hsg icinde bu ay icin artık adet görürse hsg şart dedi bosu bosuna bu tedavileri yapmayalım dedi
Klomenleri de boşu boşuna kullanmış oldun hsg çekilmeden .. kesin hsg çekil ben sabah akşam kullanmıştım 5gun adetin 5. Günü o zaman da iki yumurta oluşmuştu

b

Bu ilaçlardan önce hsg yi istemesi gerekirdi. Hiç oluşmayan gebelikler genellikle erkek kaynaklı oluşuyor ama sizde yumurtlama problemi varsa bu iyi birşey kadın infertilitesi erkek infertilitesinden daha kolay hallolur. Bir de ovülasyon testi pco hastalarında gerçekten de doğruyu göstermez çünkü lh dalgalanması var hep ufak yumurtalar içinde deneme yapıyorsunuz demek oluyor bu yumurta kalitesi için arı sütü bal polen propolis tüketin ve doktor gözetiminde ilerleyin sakin olun elbet olacak...
Bide bu karısımda arifoglununki nasıl sizce?

Bide bu karısımda arifoglununki nasıl sizce?
kaliteli bilindik ve güvenilirse olabilir tabi böyle arıcılarda da satılıyor İstanbulda iseniz seçenek çok yumurta kalitesini ciddi oranda arttırırsınız....

kaliteli bilindik ve güvenilirse olabilir tabi böyle arıcılarda da satılıyor İstanbulda iseniz seçenek çok yumurta kalitesini ciddi oranda arttırırsınız....
Arifoglununkini siparis verdim siz öyle diyince. Cok fazla bilmiyorum izmirdeyim ben.Yorumları fena değildi. Haftaya bidaha bakacak benım yumurtalarıma yogun ısrarımdan dolayı. Ben geç yumurtluyorum diye direndim biraz cünkü. Her sabah aç karnına 1 tatlı kasıgı eşimle alacagız değil mi?

Arifoglununkini siparis verdim siz öyle diyince. Cok fazla bilmiyorum izmirdeyim ben.Yorumları fena değildi. Haftaya bidaha bakacak benım yumurtalarıma yogun ısrarımdan dolayı. Ben geç yumurtluyorum diye direndim biraz cünkü. Her sabah aç karnına 1 tatlı kasıgı eşimle alacagız değil mi?
evet eşli kullanmanız daha iyi olur düzenli kullanım da etki eder zaten en az 1 ay kullanmalısınız ben akşamları yememe rağmen zaten iyi olan yumurtam çok çok iyi olmuştu ama hala olmadı olmayınca da olmuyor sanırım

bende de pco var canım , adetlerim düzensizdi ilaçla adet oluyordum,biraz kilo verdim yavas yavaş düzene girmeye başladı.

evet eşli kullanmanız daha iyi olur düzenli kullanım da etki eder zaten en az 1 ay kullanmalısınız ben akşamları yememe rağmen zaten iyi olan yumurtam çok çok iyi olmuştu ama hala olmadı olmayınca da olmuyor sanırım
Hepsinin geleceği zamanın bir vakti var orası kesin… biz naparsak yapalım onlar yazıldığı zamanda gelecek🤷🏼‍♀️

bende de pco var canım , adetlerim düzensizdi ilaçla adet oluyordum,biraz kilo verdim yavas yavaş düzene girmeye başladı.
Kuzum bende çok kilo yok ki.. 57 kiloyum zaten 🤭 2-3 kilo fazlam var sadece o da bana göre doktorlar kilolı bulmadı

Back
X