Pco olanlar kilo indeksiniz nasil?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
Kizlar selam

Biliyorsunuz ki pco da kilo cok onemli bir faktor. Bana densiz bir doktor test bile yapmadan adet olmuyorum dedigimde git once kilo ver sonra gel diyerek odasindan kovmustu mesela.

Son 2 ayda 10,5 kilo verdim, arada kurtaj oldugu icin duzenlendimi adetim tam emin degilim ama eskiye gore bazi seyler fark ediyorum.

150 boy 62 kiloydum en son kitle indeksim 27,6 filandi.

Su an cok sukur 53 kiloya dustum ve dedigim gibi artik yumurtlama akintimi gormeye basladim ins adrtlerim de kendiliginden gelemye baslar bilemiyorum gelismeleri yazarim.

Su an kitle indeksim 23.6 filan ki 25 in alti normal kabul ediliyor...

Sizlerin kilo boy indeksiniz kac? Duzenli adet gorebiliyormusunuz? Gormuyorsaniz adet gorebildiginiz donemlerdeki kilonuz kacti ve o zamanki kitle indeksinizi hesapladiginizda kac buluyorsunuz?

Yani merak ettigim, kitle indeksi kac olmali ki yumurtlama sorunsuz gerceklesiyor olsun...

Bu arada hesaplama icin

https://vucut-kitle-endeksi.hesaplama.net/hesaplama.do

Linki kullanabilirsiniz.

Mune Mune bu linki vermemde bir sakinca var midir bilemedim de:)

Ya sacma geldi acikcasi.tamam kilo iyi degil tamamen hastalik ama o sebep olamaz.ben 54 kilo 1.68 boyum gayet iyi kilom ama pco var.120 kiloyla adetiii hormonu super isleyen insanlar taniyorum.hamileee ler de cabasi yani..:/:((((

Ya sacma geldi acikcasi.tamam kilo iyi degil tamamen hastalik ama o sebep olamaz.ben 54 kilo 1.68 boyum gayet iyi kilom ama pco var.120 kiloyla adetiii hormonu super isleyen insanlar taniyorum.hamileee ler de cabasi yani..:/:KK43:(((
Canim bende pco oldugumu ogrendigimde 38 kiloydum:) ama zaman icerisinde 62 ye kadar ciktim yani bu hormon duzensizligi kilo yapiyor vucutta. Ve kilo aldikca adet gecikmesi yada hic olmamasi gibi sorunlar basgosterebiliyor. O yuzden tek basina kilo degil ama pco ile kilo ayni zamanda yasaniyorsa kesinlikle baglantili oluyor...

Canim bende pco oldugumu ogrendigimde 38 kiloydum:) ama zaman icerisinde 62 ye kadar ciktim yani bu hormon duzensizligi kilo yapiyor vucutta. Ve kilo aldikca adet gecikmesi yada hic olmamasi gibi sorunlar basgosterebiliyor. O yuzden tek basina kilo degil ama pco ile kilo ayni zamanda yasaniyorsa kesinlikle baglantili oluyor...
Anladim.gercekten cok zor ya. Bende kıllanma ve sivilce oluyo ve cok rahatsiz edici.olanlara hayran kaliyorum artik ne guzel oluyosun der oldum milletin garibine gidiyo cunku bilmiyorlar olmamanin gtirdigi skntilari :D rabbim.yardimcimiz olsun ama siz pes etmeyin sabirli olun.adet olmak.icin bitkisel kurler de deneyin derim ilaclarin yani sira.

Anladim.gercekten cok zor ya. Bende kıllanma ve sivilce oluyo ve cok rahatsiz edici.olanlara hayran kaliyorum artik ne guzel oluyosun der oldum milletin garibine gidiyo cunku bilmiyorlar olmamanin gtirdigi skntilari :KK70: rabbim.yardimcimiz olsun ama siz pes etmeyin sabirli olun.adet olmak.icin bitkisel kurler de deneyin derim ilaclarin yani sira.
Bu ay da umutla bekliyorum bakalim:) olmadi bana sogan suyu yolu gorunuyor:)

Anladim.gercekten cok zor ya. Bende kıllanma ve sivilce oluyo ve cok rahatsiz edici.olanlara hayran kaliyorum artik ne guzel oluyosun der oldum milletin garibine gidiyo cunku bilmiyorlar olmamanin gtirdigi skntilari :KK70: rabbim.yardimcimiz olsun ama siz pes etmeyin sabirli olun.adet olmak.icin bitkisel kurler de deneyin derim ilaclarin yani sira.
Been cõzücem bu isi karar verdim.emzriodum yeni olmaya basladim adet vee yine bir duzensizlik olmuyorum ama.arastirmalarima devam ediyorum caresiz bir sey yoktur allahin izniyle.

Kendi kendine hic mi adet olmuyorsun? Yoksa duzensiz mi oluyorsun?
Ya hatirlamiyorum bile okadar duzensizim.yani nasil diim ki olmadim.hic dogru durust bir oluyorum seviniyorum sonra bidaha yook.bekle allah bekle.sivilceler basiyo heryerimi yuzumde killanma oluyo.olmuyorum ben illa bir ilac almam lazim.ama bir ara cocuk.istedigim.icin arastirdim ettim incir.kürü sogan kürü uyguladim birer ay ve o ay adet oldum.fayda ettiii.eger olmasaydim aslan pencesi cayi icmeye baslicaktim.onuda depoladim eve :D iciyorum gunde bir bardak oylesine

Ya hatirlamiyorum bile okadar duzensizim.yani nasil diim ki olmadim.hic dogru durust bir oluyorum seviniyorum sonra bidaha yook.bekle allah bekle.sivilceler basiyo heryerimi yuzumde killanma oluyo.olmuyorum ben illa bir ilac almam lazim.ama bir ara cocuk.istedigim.icin arastirdim ettim incir.kürü sogan kürü uyguladim birer ay ve o ay adet oldum.fayda ettiii.eger olmasaydim aslan pencesi cayi icmeye baslicaktim.onuda depoladim eve :KK70: iciyorum gunde bir bardak oylesine
:) bende 3 aylik olacak sekilde hayit depoladik eve daha haziran ayinda icmek hala kismet olmadi. Eskiden 40 gunde bir filan adet oluyordum ama 45 kilo filandim o zaman. Kilom 50 lere gelince 3-4 ayda bir olmaya basladim. 55 ten sonra hic olmadim kendi kendime iste. Simdi o eski kiloma donmeyi planliyorum bakalim fayda edecekmi diye

Tedavi edilebilir diyene bende hic rastlamadim bu gune kadar :/
Evet ya gerci bu durumu yasayan cok kadin davar.vee kisirligin tam uc noktasinda bir durum.Rabbim korusun ya.iste ruhsal.durumlarda etkileyebiliyormus.ben stresli bir insanim ondanda bazi hormonlarim salgilanmiyo diye dusunuyorum :110:

Evet ya gerci bu durumu yasayan cok kadin davar.vee kisirligin tam uc noktasinda bir durum.Rabbim korusun ya.iste ruhsal.durumlarda etkileyebiliyormus.ben stresli bir insanim ondanda bazi hormonlarim salgilanmiyo diye dusunuyorum :110:
Bence tamamen genetik bir durum. Bende cok stresliyimdir ama bununla alakasi oldugunu sanmiyorum. Annemde menapoza girene kadar adet duzensizligi yasamis hatta beni 3,5 aylikken ogrenmis. Ayni ona benzemisim iste. Senin de genetiktir bence :)

Bence tamamen genetik bir durum. Bende cok stresliyimdir ama bununla alakasi oldugunu sanmiyorum. Annemde menapoza girene kadar adet duzensizligi yasamis hatta beni 3,5 aylikken ogrenmis. Ayni ona benzemisim iste. Senin de genetiktir bence :)
Aynen genetik :D annem sagolsun canim annecim hic cekinmemis vermiiss genetigni :D annemde olmazmis duzensizdir anca girmis duzene 40 yasindan sonra

Back
X