• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pco Senden Nefret Ediyorum

gonca_33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2009
53
0
86
İçel Mersin
arkadaşlar bu pco illeti yüzünden 4 yılda 20 kilo aldım ne adet olabiliyorum nekilo verebiliyorum nede çocuk doğurabiliyorum.tartıya her çıktığımda kilomun biraz daha arttığını görmek beni çıldırtıyor. pco lu arkadaşlar siz kaç kilosunuz ben gayet şekilsiz bişey oldum.:teselli:

ben 66 kiloyum boyum da172 normal diorlar. ama bence bi 5-6 kilo fazlam var. ben de evlenince 5 kilo aldım ama şuan eğer yememe biraz dikkat etmesem alıp başını gidecek. bunu önlemek için az yiyorum sık yiyorum bi de hareket ediyorum.

ben 66 kiloyum boyum da172 normal diorlar. ama bence bi 5-6 kilo fazlam var. ben de evlenince 5 kilo aldım ama şuan eğer yememe biraz dikkat etmesem alıp başını gidecek. bunu önlemek için az yiyorum sık yiyorum bi de hareket ediyorum.

canım gerçekten boyuna göre kilon çok fazla değil.ben 60 lı kiloları geçeli çok oldu.ayrıca buda dikkat ettiğim kilom akşam yemeklerine dikkat abur cubur yeme akşama kadar evde tepin.sonuç +20 kilomafoldumbenlaelaelaelaelaedelikafadulden

bende pcoluydum fakat ben kolay verıyorum kıloyu su an 65 kg yummm ve tedavı bıle olmuyorum hormonların canım onemlı olan takma kafanaaa zaten tam gecmıyorrr goruntusude eskısı gbı gorunmuyor ama hormonların duzenlı ıse zaten dogurabılıyosun bu sıtede cok var pco lu olup kendılıgınden hamıle kalan kafana takma stres yapma sakınnnn hersey gonlunce olsunnn zemuszemus

bende pcoluydum fakat ben kolay verıyorum kıloyu su an 65 kg yummm ve tedavı bıle olmuyorum hormonların canım onemlı olan takma kafanaaa zaten tam gecmıyorrr goruntusude eskısı gbı gorunmuyor ama hormonların duzenlı ıse zaten dogurabılıyosun bu sıtede cok var pco lu olup kendılıgınden hamıle kalan kafana takma stres yapma sakınnnn hersey gonlunce olsunnn zemuszemus

canım çok sağol ya benim derdim bana yetmiyormuş gibi bide etraftan imalı imalı aslında kiloda çocuk olmasını engelliyor .gibi lafları duyunca daha çok çıldırıyorum:jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:

canım çok sağol ya benim derdim bana yetmiyormuş gibi bide etraftan imalı imalı aslında kiloda çocuk olmasını engelliyor .gibi lafları duyunca daha çok çıldırıyorum:jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:

zaten o cevre yokmu stres yapası yoksada ınsanın, strese sokuyolar.relax ol bosver etrafada fazla kulak asma zor bılıyorum,kac kılo ıle hamıle kaldınız dıye bı topık var canım oraya bı goz at bence 120 kılo ıle hamıle kalanlar bıle varmıs :1shok:a.s.yanı sen haylı haylı kalırsın

Son düzenleme:
bende 60 kılo evlendım 4 yılda 35 kılo aldım veeee 95 kılo oldum ne mutlu bana dımı.ne çocuk oluyo ne bişey.tedavıdeyım aşılama ıcın bakalım nolcak.gecen ay 10 mm oldu yumurtalart.

bozma moralini yumurtan olmuş bak! benim gibi normal kiloda olup hiç yumurtan olmasa napardın? senağlama

Herkese Merhaba,
Aranıza yeni katıldım..Ben de pcostan çekenlerdenim. son 2,5 yılda 15kg aldım...9aydır bebiş istiorum olmuor..Buay serophene başladım.Ama çatlatma iğnesi uygulanmadı. 1den fazla yumurta oluştu.. Şimdi adetimin 32. günündeyim. ve heyecanla bekliorum.. Acaba seropheneden sonra gebelik oluşmazsa adet diğer ilaçlarda(örneğin duphaston) olduğu gibi 28.günde gelir mi..Yoksa gebelik olmadan da gecikme olabilir mi?? Noooolur ben merak ve endişeden çatlamadan bilen birisi yardım etsin bana...

KIZLAR
34 YAŞINDAYIM VE KENDıMı BıLDıM BıLELı PCO'luyum... Boyum 158, kilom son 3 yıla kadar 54-56 arasındaydı ve ne kadar yersem yiyeyim kilo almıyordum.. Fakat bu düzen bozuldu ve kilo almaya başladım.. 63 leri görünce diyetisyene gittim. Tesadüfe bakın gittiğim diyetisyende PCO hastasıymış ve bebek sahibi olmak için 5 yıl uğraşmış. PCO hastalarının kesinlikle kilo almaması gerekiyor. Kiloyu vermemiz normal insanlara göre daha zor ve çok kolay alıyoruz. Kilo aldıkça yumurtalarımızı çevreleyen yağ tabakası kalınlaşıyor ve spermler yumurtaları dölleyemiyor. O yüzden kesinlikle kilo vermek 1. şart. Ayrıca kilo aldıkça adetlerinizde düzensizleşmeye başlar... Kilo artışı şekeri de tetikler. Vücudunuzun şeker/ inüsülün direnci bozulunca daha hızlı kilo alırsınız... ılk yapmanız gereken OGTT testini yaptırıp inüsülün dienci bozulduğu için mi kilo alıyorsunuz sorusunun cevabını bulmaktır.. Bu testi ise sadece kadın doğumcular veya dahiliyeciler yaptırıyor.Tavsiyem kadın doğumcu.. Sonuca göre siz daha kolay zayıflamanız ve inüsülün direncinizi kırmanız için hap veriliyor ve hızla kilo vermeye başlıyorsunuz..Tabi yediklerinize de dikkat ederek.. Kilo verdikçe emin olun hem kendinizi daha rahat hissedersiniz, hem adetleriniz düzene girer hem de benim gibi hemen hamile kalırsınız. Ben bunları öğrendim. Tüp bebekten başka şans tanınmazken şimdi 7 aylık hamileyim... Önce irade, azim ve doğru tedavi kanalları.. Kilo olmazsa olmaz PCO larda.. Her şişman olan kişi PCO değildir ve hamile kalabilirler. Ama bizler PCO lu olup şişmanlamaya devam edersek kalamayız dostlar..

KIZLAR
34 YAŞINDAYIM VE KENDİMİ BİLDİM BİLELİ PCO'luyum... Boyum 158, kilom son 3 yıla kadar 54-56 arasındaydı ve ne kadar yersem yiyeyim kilo almıyordum.. Fakat bu düzen bozuldu ve kilo almaya başladım.. 63 leri görünce diyetisyene gittim. Tesadüfe bakın gittiğim diyetisyende PCO hastasıymış ve bebek sahibi olmak için 5 yıl uğraşmış. PCO hastalarının kesinlikle kilo almaması gerekiyor. Kiloyu vermemiz normal insanlara göre daha zor ve çok kolay alıyoruz. Kilo aldıkça yumurtalarımızı çevreleyen yağ tabakası kalınlaşıyor ve spermler yumurtaları dölleyemiyor. O yüzden kesinlikle kilo vermek 1. şart. Ayrıca kilo aldıkça adetlerinizde düzensizleşmeye başlar... Kilo artışı şekeri de tetikler. Vücudunuzun şeker/ inüsülün direnci bozulunca daha hızlı kilo alırsınız... İlk yapmanız gereken OGTT testini yaptırıp inüsülün dienci bozulduğu için mi kilo alıyorsunuz sorusunun cevabını bulmaktır.. Bu testi ise sadece kadın doğumcular veya dahiliyeciler yaptırıyor.Tavsiyem kadın doğumcu.. Sonuca göre siz daha kolay zayıflamanız ve inüsülün direncinizi kırmanız için hap veriliyor ve hızla kilo vermeye başlıyorsunuz..Tabi yediklerinize de dikkat ederek.. Kilo verdikçe emin olun hem kendinizi daha rahat hissedersiniz, hem adetleriniz düzene girer hem de benim gibi hemen hamile kalırsınız. Ben bunları öğrendim. Tüp bebekten başka şans tanınmazken şimdi 7 aylık hamileyim... Önce irade, azim ve doğru tedavi kanalları.. Kilo olmazsa olmaz PCO larda.. Her şişman olan kişi PCO değildir ve hamile kalabilirler. Ama bizler PCO lu olup şişmanlamaya devam edersek kalamayız dostlar..
öncelikle herkese slm.bende pco hastasıyım ve 2 yıldır tedavi görüyorum...boyum 1.60 ve kilom 60..yapılan bütün tedaviyi denedik yani ilaç olarak ama bi sonuç alamadık..en son rahim filmi çektirdim ve ondada bişey çıkmadı..sadece tüplerim olması gerekenden biraz daha uzunmuş..doktor artık aşılama yapalım dedi..ama ben 2 ay ara vermeyi düşünüyorum..şu sogan ve incir kürünü uygulamak istiyorum..sizce dogru bi kararmı yoksa yalnış bi nkararmı verdim..yanıtlarsanız sevinirim..sevgiyle kalın..

boyum 160.. kilo 53... pcoluyum...28 günde kurulu saat gibi adet olurum..14.gün şaşmadan yumurtlarım...amaaa 2 senedir bebek yok...yok,yok,yokkk.....eşimde sorun var...keşke bende olsaydı,ilaçla falan bişekil yumurtlardım...ama ona hiçbişey yapamıyoruz..bekliyoruz sadece....bıktımmmmmmmmmmm.......:oklava:

öncelikle herkese slm.bende pco hastasıyım ve 2 yıldır tedavi görüyorum...boyum 1.60 ve kilom 60..yapılan bütün tedaviyi denedik yani ilaç olarak ama bi sonuç alamadık..en son rahim filmi çektirdim ve ondada bişey çıkmadı..sadece tüplerim olması gerekenden biraz daha uzunmuş..doktor artık aşılama yapalım dedi..ama ben 2 ay ara vermeyi düşünüyorum..şu sogan ve incir kürünü uygulamak istiyorum..sizce dogru bi kararmı yoksa yalnış bi nkararmı verdim..yanıtlarsanız sevinirim..sevgiyle kalın..

Canim ben sogan kürünü ve incir kürünü yaptim hicbir faydasini görmedim.
Sadece sogan kürünü yaptigim ay cok sancilandim ve biraz fazla adet oldum .
Sen bilirsin yapip yapmayacagini ama ben tavsiye etmiyorum bu kürleri

Ben bu tarz bişey yapmadım kendim için. Kür anlamında.. Fakat diyetle 4 kilo kadar verdim. Bu arada benim eşimde de ciddi problem vardı.. Kafanızdan atın bence bebek olayını... Bunu başarırsanız belki benim gibi şans size güler. Bir arkadaşım var ne eşinde ne kendisinde problem yok. Buna rağmen bebekleri olmuyor. İlaç tedavisi gördüler hala bebekleri yok. Aşılama deniyorlar şimdi. Ancak arkadaşımın aklın sürekli neden sorusu var, sürekli bununla yatıp bunula kalkıyor. Stres çok önemli. Saplantı haline getirmeyin. Eşinizle birbirinize telkin verin. Birbirinizin beynini ancak kendiniz karşılılı boşaltırsınız.
Kür konusuna gelince, kendinizi ne kadar böyle şeylere bağlarsanız sonuçta da umduğunuz olmazsa çok üzülürsünüz. Ben sizin yerinizde olsam tamamen aklımdan çıkartırm. İnanın kendinizi daha rahat hissedecksiniz.

meraba arkadaşlar bende kendimi bildim bileli pco luyum 1 5 senenlik ewliim 5 aydır tedawi görüorum3.klomen kullanışım son hakkım kalmış klomen kullanmak için ondan sonra iğnelere geçiçekmişiz napmam gerektiini bilmiorum acaba iğnelerden sonra hamile kalan war mı arkadaşlar allah hepimizin yardımcısı olsun allaha emanet olun

Back
X