KIZLAR
34 YAŞINDAYIM VE KENDİMİ BİLDİM BİLELİ PCO'luyum... Boyum 158, kilom son 3 yıla kadar 54-56 arasındaydı ve ne kadar yersem yiyeyim kilo almıyordum.. Fakat bu düzen bozuldu ve kilo almaya başladım.. 63 leri görünce diyetisyene gittim. Tesadüfe bakın gittiğim diyetisyende PCO hastasıymış ve bebek sahibi olmak için 5 yıl uğraşmış. PCO hastalarının kesinlikle kilo almaması gerekiyor. Kiloyu vermemiz normal insanlara göre daha zor ve çok kolay alıyoruz. Kilo aldıkça yumurtalarımızı çevreleyen yağ tabakası kalınlaşıyor ve spermler yumurtaları dölleyemiyor. O yüzden kesinlikle kilo vermek 1. şart. Ayrıca kilo aldıkça adetlerinizde düzensizleşmeye başlar... Kilo artışı şekeri de tetikler. Vücudunuzun şeker/ inüsülün direnci bozulunca daha hızlı kilo alırsınız... İlk yapmanız gereken OGTT testini yaptırıp inüsülün dienci bozulduğu için mi kilo alıyorsunuz sorusunun cevabını bulmaktır.. Bu testi ise sadece kadın doğumcular veya dahiliyeciler yaptırıyor.Tavsiyem kadın doğumcu.. Sonuca göre siz daha kolay zayıflamanız ve inüsülün direncinizi kırmanız için hap veriliyor ve hızla kilo vermeye başlıyorsunuz..Tabi yediklerinize de dikkat ederek.. Kilo verdikçe emin olun hem kendinizi daha rahat hissedersiniz, hem adetleriniz düzene girer hem de benim gibi hemen hamile kalırsınız. Ben bunları öğrendim. Tüp bebekten başka şans tanınmazken şimdi 7 aylık hamileyim... Önce irade, azim ve doğru tedavi kanalları.. Kilo olmazsa olmaz PCO larda.. Her şişman olan kişi PCO değildir ve hamile kalabilirler. Ama bizler PCO lu olup şişmanlamaya devam edersek kalamayız dostlar..