• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCO tedavisi (glukofaj)

ayseneslimcaliskan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
14
1
36
İstanbul
Sayın hocam,
Ben 28 yaşındayım. İlk menstürasyonumdan itibaren düzensizliklerim oluyor. Gittiğim her doktor PCO'lu olduğumu söyledi, ancak düzensiz adet ve ultrason görüntüsünü destekleyen başka bir bulgu yok (kıllanma, aşırı kilo alımı, hormon profili gibi) ve düzenli adet görmem için oral kontraseptif verildi. 4 ay önce korunmayı bıraktım ve düzensiz adetlerimle gebe kalamayacağımı düşünerek, güvendiğim bir doktora gittim ve bebek istiyoruz dedim, muayanede benim daha çok multikistik göründüğümü söyledi ve ovulasyon takibine başladık. İlk ay kendi haline bıraktık, 24. günde yumurta gelişti, 38. günde menstürasyonum başladı. Sonra serephene başladık gayet iyi yanıt alıyoruz. Çatlatma iğnelerimi oluyorum ama hanüz gebe kalamadım. Ovulasyon takibi, git gel vs. eşim üzerinde gereksiz bir stres yapıyor. Eşimin semen analizi sonuçuda çok iyi çıktı. Bu durumda acaba sadece benim düzenli adet görmemi sağlayarak, herşeyi zamana bırakmak doğru bir tercih olabilir mi? Düzenli adet içinde glukofaj acaba bir tercih olabilir mi? yada ne yapılmalıdır. Çünkü bu ayda gebe kalamazsam hocanın HSG istemesinden, aşılama yapalım demesinden endişeleniyoruz. Çünkü temel amacın benim düzenli adet görmemi sağlamak olduğunu düşünüyoruz. Şimdi hoca bu kadar takip yaparkende Hocam bunları yarıda bırakalım siz benim düzenli adet görmem için birşeyler önerin demekte uygun değilmiş gibi geliyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, Saygılarımla...

Sayın hocam,
Ben 28 yaşındayım. İlk menstürasyonumdan itibaren düzensizliklerim oluyor. Gittiğim her doktor PCO'lu olduğumu söyledi, ancak düzensiz adet ve ultrason görüntüsünü destekleyen başka bir bulgu yok (kıllanma, aşırı kilo alımı, hormon profili gibi) ve düzenli adet görmem için oral kontraseptif verildi. 4 ay önce korunmayı bıraktım ve düzensiz adetlerimle gebe kalamayacağımı düşünerek, güvendiğim bir doktora gittim ve bebek istiyoruz dedim, muayanede benim daha çok multikistik göründüğümü söyledi ve ovulasyon takibine başladık. İlk ay kendi haline bıraktık, 24. günde yumurta gelişti, 38. günde menstürasyonum başladı. Sonra serephene başladık gayet iyi yanıt alıyoruz. Çatlatma iğnelerimi oluyorum ama hanüz gebe kalamadım. Ovulasyon takibi, git gel vs. eşim üzerinde gereksiz bir stres yapıyor. Eşimin semen analizi sonuçuda çok iyi çıktı. Bu durumda acaba sadece benim düzenli adet görmemi sağlayarak, herşeyi zamana bırakmak doğru bir tercih olabilir mi? Düzenli adet içinde glukofaj acaba bir tercih olabilir mi? yada ne yapılmalıdır. Çünkü bu ayda gebe kalamazsam hocanın HSG istemesinden, aşılama yapalım demesinden endişeleniyoruz. Çünkü temel amacın benim düzenli adet görmemi sağlamak olduğunu düşünüyoruz. Şimdi hoca bu kadar takip yaparkende Hocam bunları yarıda bırakalım siz benim düzenli adet görmem için birşeyler önerin demekte uygun değilmiş gibi geliyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, Saygılarımla...

MERHABA
PCO çok geniş yalpazeli bir durumdur.Bahsettiğiniz problemler her pco da görülmeyebilir.Pco da yumurtlama problemleri yanında yumurta kalitesindede problem olabilir.Şeker yükleme testi yaptırmanızı öneririm.Eğer bir problem çıkarsa glukophage den fayda görebilirsiniz.Bu ilaçla adetler düzene girip,gebelik şansın olabilir.Bunun dışında verilecek adet düzenleyiciler yumurtlamanızı engelliyeceği için gebe kalmanızı engelliyecektir.

iyi günler

Sayın Hocam,
Benim daha önce yaptırdığım yüklemeler normal çıkmıştı, ama yakın tarihli yok. Yeniletebilirim, ama yine normal çıkarsa, yinede glukohage kullanma şansım olabilir mi? Belirtmedim ama ben hemşireyim ve bir çok kadın doğum doktoruyla çalıştım, ama tabiki hepsinin izlediği yollar farklı olabiliyor. Genelde pekçok hastaya yükleme bile yapmadan yada yüklemesi normal çıkan hastalarda bile glukohage başladıklarını gördüm. Ama tarzım gereği şöyle mi yapsak, böyle olur mu gibi sorularla gidemiyorum, doktoruma. PCO'lu hastalarda gebelik isteyen hastalarda, ilk adımınız ovulasyon takibi mi oluyor? yada herşeyi kendi haline bırakarak, izlenebilecek başka bir yol var mı?

Sayın hocam,

MERHABA
PCO da yumurtlama problemleri olduğu için adetlerde düzensiz olabilir.Yumurtlamayı uyarıcı tedavilerle gebelik şansınız olabilir.Glucophage dende fayda görebilirsiniz

iyi günler

merhabalr süleyman hocam ben geçen ay umut tüp bebek merkezine gelip ulun beyle görüştüm biz tüp bebek aptırmak istiyoduk fakat ulun bey zayıflamam gerktiğini söledi bu arada 90 kilo boyum 170 beş kilo versem yeter demişti fakat veremiyorum glifor ve folbiol kullanıyorum bir ayda yediklerimi dikkat etmeye çalıştım fakat veremedim veremiyorum size sorum ben altın çilek meyvesi ve hapından almak istiyorum tvde anlatıldığına göre herhangi bi zararı yokmuş kullanabilirmiyimmm bu haptan ve ben haziran ayından sonra istanbula gelemicem haziranda yaptırmama lazım tedaviyi kilo veremiyorumm yardım edin lütfen

Sayın Hocam,
Benim daha önce yaptırdığım yüklemeler normal çıkmıştı, ama yakın tarihli yok. Yeniletebilirim, ama yine normal çıkarsa, yinede glukohage kullanma şansım olabilir mi? Belirtmedim ama ben hemşireyim ve bir çok kadın doğum doktoruyla çalıştım, ama tabiki hepsinin izlediği yollar farklı olabiliyor. Genelde pekçok hastaya yükleme bile yapmadan yada yüklemesi normal çıkan hastalarda bile glukohage başladıklarını gördüm. Ama tarzım gereği şöyle mi yapsak, böyle olur mu gibi sorularla gidemiyorum, doktoruma. PCO'lu hastalarda gebelik isteyen hastalarda, ilk adımınız ovulasyon takibi mi oluyor? yada herşeyi kendi haline bırakarak, izlenebilecek başka bir yol var mı?

merhaba
insülin rezistansı,reaktif hipoglisemi yoksa bu tür ilaçları kullanmaya gerek yoktur.Bu durumda yumurtlama takipleri veya yumurtlamayı uyarıcı tedaviler öncelikli tercihimizdir

iyi günler

ıyı aksamlar hocam 26 yasındayım 3 yıllık evlıyım 7 8 aydır denememıze ragmen gebe kalamdım dra gıttım dr yumurtamda tembellık oldugunu soyledı yanı polıkıstık overmsım benım adet dongum 27 28 gunde 1 duzenlı oluyor gayet zayıfım kıllanma problemım yok kafam karıstı hormonlarımada bakmadı ultrason baktı ve serophene verdı adetımın 14.gununde gıttım ve yumurtam 8.5 mm cok kucuk dedı 4 gun sonra bırdaha kontrole gelmemı soyledı sankı ben pco deılmısım gıbı gelıyor acaba baska bır problemmı var yumurtam o yuzdenmı gelısmedı yorum yaparsarsanız gercektencok sevınırım ıyı aksamalar

Back
X