• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCO'LU OLUP TÜP BEBEKTE AZ BLASTOKİST YAŞAYAN VAR Mİ?

Merhaba kızlar,
biraz uzun olacak ama benzer durum yaşayanların fikrini almak istiyorum.
33 yaşındayım, PCO var.
Eşimle 2 kez tüp bebek denemesi yaptık, ikisinde de embriyo sayısı beklediğimizden az oldu.
İlk denememizde (Medical Park):
30 yumurta toplandı, 13’ü olgun çıktı.
8’i döllendi, sadece 2 embriyo 5. güne gidebildi (3AA).
İkisi de transfer edildi ama sonuç negatif oldu.
Sonradan eşimde sperm DNA hasarı olduğu ortaya çıktı (o zaman bilmiyorduk).
İkinci denememizde (Acıbadem International):
Eşim DNA hasarı için tedavi gördü ve oran %5’e düştü.
26 yumurta toplandı, 15’i olgun çıktı.
14’ü döllendi ama yine çoğu 3–5. gün arasında durdu.
Sadece 2 embriyo donduruldu:
– 5. gün 5AB
– 6. gün 4BB
Şu an transfer aşamasına geçeceğiz.
Doktorum 3. gün transferine sıcak bakmıyor, 5. günü tercih ediyor.
Benim kafamı kurcalayan şey şu:
Çok yumurta olmasına rağmen blastokist sayısının az olması
Bunun yumurtayla mı, PCO ile mi ilgili olduğu
Benzer durumu yaşayıp sonradan başarılı olanlar var mı?
Özellikle:
PCO olup az blastokist gelişen
5AB / 4BB embriyo ile hamile kalan
3–5. gün arası embriyo kaybı yaşayan
varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🌸
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Geçmiş olsun, sperm dna hasarı ,sperm fish testi bakılmış mıydı belki de onun etkisi vardır
Doktorlar sadece yumurta kalitesine mi odaklanmışlardı ,sperme bakılmıyor pek

Merhaba sizin durumunuza benziyor benim durumum da.Ben de anlatayim;
2023 mart ayında opu oldu bende pcos var eşimde de sperm sayısı hareketi az morfoloji sorunumuz da var.26 yaşındaydım o zaman 45 adet yumurta toplandı biz tabi seviniyoruz çok yumurta çok fazla iyi kalitede embriyomuz olacak diye.Ertesi gün laboratuvardan aradılar 23 tanesi olgun çıkmış sadece 10 tanesi döllenmiş ve 5. Güne geldiğimizde sadece 1 tane embriyomuz kalmıştı 4bb kalitesinde 2023 haziranda transfer oldum ve sonuç NEGATIF.
Sonra 2023 Aralıkta tekrar opu oldu doktorum bu sefer az yumurta toplayalım belki kaliteli çıkar dedi çok çok düşük dozlarla devam ettik 19 yumurta toplandı 7 tanesi olgundu ve sadece 2 tanesi döllendi.Riske atmamak için 3. günde dondurdular.İkisini de transfer oldum 2024 şubatta ve sonuç NEGATIF.
Merkez değiştirdim sonra 2024 Aralıkta tekrar yumurta toplandı ama öncesinde eşimle ikimiz 4 ay vitamin kullandık hem de çeşit çeşit ve çoook pahalı takviyeler(1 tüp bebek ücreti kadar tutmuştur net).Son denemede Embriyoskop, piezzo,pichsi Allah ne verdiyse kullanıldı 36 yumurta toplandı 17 tanesi olgun çıktı 8 tanesi döllendi 3 tane 5. gün 4BA,3BC,4BC 2 tane de 6. gün 5bc ve 4cc olarak donduruldu.Histeroskopi oldum rahimde bir sorun görünmedi minik zararsiz polipler varmış onlar alındı çizik atıldı bir sonraki ay 4BA ve 4BC yi birlikte transfer oldum embriyo glue ve intralipit de yaptırdım ve sonuç yine NEGATIF.Toplamda 100 yumurta toplanmış AA kalite bir embriyo ben de göremedim.Bu arada genetik test yaptırdık eşimle temiz. Sadece bende pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı son denememde kan sulandırıcı iğne kullandım ilk iki denemede bilmiyorduk.Benim doktorum kalan embriyoların ikisini daha transfer edelim tutmazsa PGT önereceğim dedi.Bir kez daha dediği gibi transfer olacağım Bir daha asla PGT olmadan transfer olmayı düşünmüyorum.Yumurta kalitesine bağlıyorlar büyük ölçüde. Allah yardımcımız olsun çok uzun yazdım hakkınızı helal edin.
Geçmiş olsun, son merkez neresiydi sizin
Sperm dna hasarı +sperm fish testi yapılmış mıydı
İğne dozlarınız nasıldı,hangi iğneleri kullanmıştınız aynı protokol mü oldu yani
Yumurtalarda eşitsizlik durumu var az olgun çıkıyor çünkü,size uygun iğne kullanılmamış olabilir

Ayy zaman nasıl geçmiş maşallah🧿🙏🏼 Aminn bana da dua edin en ağrısız sızısız şekilde güzel sonuçlar alayım inşallah diğer arkadaşlarla birlikte 🍀
Hiç korkmayın. Çoğu doktor olmasın diye bazı ilaçlar veriyor. Bana ekstra diyet vermişti. Günde 6 yumurta ve 3 şişe powerade. Su yalnızca 2 bardak. Tuz yasak. Adet olana kadar böyle. Bazı iğneler de 5 gün devam etti. Biraz dikkat ederseniz geçip gidiyor çok sıkıntılı bir süreç değil. Ben anesteziden dolayı kabız oldum o zorladı. Duphalac bulundurabilirsiniz evde.

Hiç korkmayın. Çoğu doktor olmasın diye bazı ilaçlar veriyor. Bana ekstra diyet vermişti. Günde 6 yumurta ve 3 şişe powerade. Su yalnızca 2 bardak. Tuz yasak. Adet olana kadar böyle. Bazı iğneler de 5 gün devam etti. Biraz dikkat ederseniz geçip gidiyor çok sıkıntılı bir süreç değil. Ben anesteziden dolayı kabız oldum o zorladı. Duphalac bulundurabilirsiniz evde.
Sağol canım bilgiler çok kıymetli🙏🏼 bu powerade sağlıklı değil ki niye içmeni istedi bukadar ? Bir etkisi var sanırım .. bu arada anestezi sedasyonn gibimiydi o mu kabız yaptı? Zaten günde 2 bardak suyla kimse rahat lavaboya çıkamazki 🤦🏻‍♀️ çok affedersin ama su içmeyince çok kötü yapar insanı. Duphalac bende düşündüm yanımda bulundurmayı.. şimdi ben yurt dışından kalkıp gelcem ne olcak ne bitcek hiç bilmiyorum burda bir sürü şey okuyorum bide ister istemez stress oldum

Sağol canım bilgiler çok kıymetli🙏🏼 bu powerade sağlıklı değil ki niye içmeni istedi bukadar ? Bir etkisi var sanırım .. bu arada anestezi sedasyonn gibimiydi o mu kabız yaptı? Zaten günde 2 bardak suyla kimse rahat lavaboya çıkamazki 🤦🏻‍♀️ çok affedersin ama su içmeyince çok kötü yapar insanı. Duphalac bende düşündüm yanımda bulundurmayı.. şimdi ben yurt dışından kalkıp gelcem ne olcak ne bitcek hiç bilmiyorum burda bir sürü şey okuyorum bide ister istemez stress oldum
Powerade i elektrolit dengesi için veriyor. Karında su birikmemesi için. Kan izotonik olunca karındakı sıvıyı damara çekiyor. Maalesef 5 gğn kadsr bu şekilde beslendim. Ama şükür işe yaradı. Ohss olmadım. Anestezi uyku gibiydi. Hiç bişey hatırlamıyorum.odamda açtım gözümü. biraz sersemliyorsunuz o kadar. Ki sizi temin ederim çok korkak biriyim. İğne fobim var. Ona rağmen bu muymuş oldum. İçinizi ferah tutun. İlk iki gün biraz rahatsızlık oldu ağrı bile değil şişkinlik gibi. Onun dışında iyiydim .Anestezi kabızlık yapıyor dediler ama sebebini bilmiyorum. zaten dikkat ediyor doktorlar ohss için. Çok mu yumurta sayınız?Belki riskiniz olmaz 10 dan fazla değilse. Olma ihtimali olursa bir çok ilaç ve diyet veriyorlar dediğim gibi. Hiç merak etmeyin.

Ek olarak benim opu öncesi gece ağrım oldu. İlk gün regl ağrısı gibi. Yumurtalıklarım patlayacak gibi hissediyordum. Çatlama olduğu için ağrıyordu heralde. Operasyon olana kadar ağrılıydım.Operasyon sonrası çok rahatladım. Kadından kadına değişiyormuş. Doktorum daha önce ağrın olmasını beklerdim dedi. O güne kadar hiç ağrım olmadı.

Powerade i elektrolit dengesi için veriyor. Karında su birikmemesi için. Kan izotonik olunca karındakı sıvıyı damara çekiyor. Maalesef 5 gğn kadsr bu şekilde beslendim. Ama şükür işe yaradı. Ohss olmadım. Anestezi uyku gibiydi. Hiç bişey hatırlamıyorum.odamda açtım gözümü. biraz sersemliyorsunuz o kadar. Ki sizi temin ederim çok korkak biriyim. İğne fobim var. Ona rağmen bu muymuş oldum. İçinizi ferah tutun. İlk iki gün biraz rahatsızlık oldu ağrı bile değil şişkinlik gibi. Onun dışında iyiydim .Anestezi kabızlık yapıyor dediler ama sebebini bilmiyorum. zaten dikkat ediyor doktorlar ohss için. Çok mu yumurta sayınız?Belki riskiniz olmaz 10 dan fazla değilse. Olma ihtimali olursa bir çok ilaç ve diyet veriyorlar dediğim gibi. Hiç merak etmeyin.
Yaa çok ilginç ay söylemese bile ben eve stok yaparım o içecekten🤣 yumurta da doldururum evii haha 😃 pko var bende işte muhtemelen 10 dan fazla çıkar tahminimce rahat 20-25 belki daha fazla artık nekadar çoğalır iğnelerle bilmiyorum🤦🏻‍♀️ inşallah doktorum da içimi rahatlatcak şeyler söyler🙏🏼

Ek olarak benim opu öncesi gece ağrım oldu. İlk gün regl ağrısı gibi. Yumurtalıklarım patlayacak gibi hissediyordum. Çatlama olduğu için ağrıyordu heralde. Operasyon olana kadar ağrılıydım.Operasyon sonrası çok rahatladım. Kadından kadına değişiyormuş. Doktorum daha önce ağrın olmasını beklerdim dedi. O güne kadar hiç ağrım olmadı.
Demek toplayınca rahatladin inşallah bende iyi atlatırım 🙏🏼

Yaa çok ilginç ay söylemese bile ben eve stok yaparım o içecekten🤣 yumurta da doldururum evii haha 😃 pko var bende işte muhtemelen 10 dan fazla çıkar tahminimce rahat 20-25 belki daha fazla artık nekadar çoğalır iğnelerle bilmiyorum🤦🏻‍♀️ inşallah doktorum da içimi rahatlatcak şeyler söyler🙏🏼
Hiç korkmayın. Taze transfer yapamaz zaten pcossanız. Ohss transfer sonrası kötüleşiyormuş genelde. Bol protein eğer önerirse powerade yada başka bir izotonik içecek. İnşallah ne olduğunu anlamadan geçip gider. Benim 5 gün sonra adetim geldi. O da gelince risk kalmıyor zaten. İnşallah sizinde rahatça geçer. Sürece ilk başladığımda her gün ağlıyordum. İğneler,hormonlar... Şükür şimdi daha güçlü hissediyorum. Allah sınavımızı kolaylaştırsın♥️ ben de transfer bekleyeceğim. İnşallah hayırlısıyla kavuşuruz🙏

Merhaba kızlar,
33 yaşındayım, PCO var.
Eşimle 2 kez tüp bebek denemesi yaptık, ikisinde de embriyo sayısı beklediğimizden az oldu.
– 5. gün 5AB
– 6. gün 4BB
Özellikle:
Merhaba bende de ileri derece pkos var . Esimde azosepermi var. Ilk tedavimizde 31 yumurta toplandi. 13 tane dollendi 3.gune 4 embiryomuz kaldi donduruldu . Transfer oldum sonuc negatif oldu. Ikinci kez medicalde basladik tedaviye . 35 yumurta toplandi 26 tanesi olgun cikti 26 embiryo olustu fakat 5. Gune 7 tane kaldi. Tam blastokist olmamisti 6. Gun 5 tane 5aa kalite donduruldu . Suan transfer hazirligindayim nasipse ramazanin 2. Gunu transfer olacagim. Ama bana iki tedavide de sperm kalitesi kotu oldugu icin embiryo sayisinin dustugunu soylediler . Uzun oldu biraz kusura bakmayin . Insallah guzel sonuclar alirsiniz

Hiç korkmayın. Taze transfer yapamaz zaten pcossanız. Ohss transfer sonrası kötüleşiyormuş genelde. Bol protein eğer önerirse powerade yada başka bir izotonik içecek. İnşallah ne olduğunu anlamadan geçip gider. Benim 5 gün sonra adetim geldi. O da gelince risk kalmıyor zaten. İnşallah sizinde rahatça geçer. Sürece ilk başladığımda her gün ağlıyordum. İğneler,hormonlar... Şükür şimdi daha güçlü hissediyorum. Allah sınavımızı kolaylaştırsın♥️ ben de transfer bekleyeceğim. İnşallah hayırlısıyla kavuşuruz🙏
Evet doktor da söylemişti taze transfer olmuyor sonraki ay yapabiliriz ancak diyodu. İçecek ve protein aklımda ilk günlerden başlarım içmeye yeme önler belki . Bu arada ben şimdiden o psikolojiye girip çok duygusallaşıyorum şimdi ucu açık bişey sonuc nasıl olcak nasıl etcek diye insan kendini stresse sokuyor bende çok ağlıyorum daha başlamadan iğne zamanı düşünemiyorum🤦🏻‍♀️

Bide ben şuan ilaçla adet oluyorum bırakınca olurmuyum olmazmıyım aşırı karışık ya..

inşallah Amin 🙏🏼🍀🩷

Evet doktor da söylemişti taze transfer olmuyor sonraki ay yapabiliriz ancak diyodu. İçecek ve protein aklımda ilk günlerden başlarım içmeye yeme önler belki . Bu arada ben şimdiden o psikolojiye girip çok duygusallaşıyorum şimdi ucu açık bişey sonuc nasıl olcak nasıl etcek diye insan kendini stresse sokuyor bende çok ağlıyorum daha başlamadan iğne zamanı düşünemiyorum🤦🏻‍♀️

Bide ben şuan ilaçla adet oluyorum bırakınca olurmuyum olmazmıyım aşırı karışık ya..

inşallah Amin 🙏🏼🍀🩷

Hepsine alışıyor insan korkmayın. İnsan istediğinin hatrına katlanıyor. Çok zor da değilmiş iğneler. Ben ekstra korkuyordum. Sonlara doğru geçmişti. Ben de stres olmuyorum desem yalan olur. Tüp bebek sürecinin her aşaması bu bitti sırada hangi stres var diye geçiyor😂mümkün olduğunca başka şeylerle uğraşın puzzle yapın başka şeyler bulun. Bu süreçte zaten hormonlarınız doktorun elinde. Adet olup olmamanız önemli değil. Herşeyi onlar kontrol ediyor. İstedikleri hormonu istedikleri zaman arttıtıyorlar.

Hepsine alışıyor insan korkmayın. İnsan istediğinin hatrına katlanıyor. Çok zor da değilmiş iğneler. Ben ekstra korkuyordum. Sonlara doğru geçmişti. Ben de stres olmuyorum desem yalan olur. Tüp bebek sürecinin her aşaması bu bitti sırada hangi stres var diye geçiyor😂mümkün olduğunca başka şeylerle uğraşın puzzle yapın başka şeyler bulun. Bu süreçte zaten hormonlarınız doktorun elinde. Adet olup olmamanız önemli değil. Herşeyi onlar kontrol ediyor. İstedikleri hormonu istedikleri zaman arttıtıyorlar.
İyi bari adet oldum olmadım olaylarıyla ben ilgilenmicem🤣

Evet belli sabır istiyen bi süreç ben şimdiden derinden hissediyorum gerçekten🙏🏼 Rabbim o sabri yaptıran herkese versin hayırlı sonuçlar alalım inşallah

Merhaba bende de ileri derece pkos var . Esimde azosepermi var. Ilk tedavimizde 31 yumurta toplandi. 13 tane dollendi 3.gune 4 embiryomuz kaldi donduruldu . Transfer oldum sonuc negatif oldu. Ikinci kez medicalde basladik tedaviye . 35 yumurta toplandi 26 tanesi olgun cikti 26 embiryo olustu fakat 5. Gune 7 tane kaldi. Tam blastokist olmamisti 6. Gun 5 tane 5aa kalite donduruldu . Suan transfer hazirligindayim nasipse ramazanin 2. Gunu transfer olacagim. Ama bana iki tedavide de sperm kalitesi kotu oldugu icin embiryo sayisinin dustugunu soylediler . Uzun oldu biraz kusura bakmayin . Insallah guzel sonuclar alirsiniz
Merhaba
2. Tedavide nasıl protokol uygulandı,bu sefer iyi olgun sayıda çıkmış yumurtalarınız

Merhaba kızlar,
33 yaşındayım, PCO var.
– 5. gün 5AB
– 6. gün 4BB
Özellikle:
Canım ben şöyle bir bilgi duymuştum. Döllenme sürecinde ilk üç gün süreçten sperm daha çok sorumlu. Üç günden sonraki süreçte yumurta daha çok sorumlu.
Bu bilgiden emin olamadığım için şimdi yapay zekaya sordum o da %100 doğru olmasa da böyle bir şeyin olduğunu söyledi

Eklentiler

• IMG_2554.webp
    IMG_2554.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 12
Back
X