Pcos .. anne olamayışım.. 😞

bekleyiss

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2019
33
6
6
29
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama hem biraz içimi dökmek hem de belki tavsiye alabilirim diye düşündüm 😞 23 yaşındayım 1 yıllık evliyim ve 10 yıldır pcosla beraberim... hep çok zayıf bir insandım insanlar benle belin kirilacak diye dalga geçerdi.. ne zaman ki evlendim , işten ayrıldım dugun stresi vs geçti rahata erdim bi anda kilo almaya başladım. Şuan 80 kilodayim.. vucudum çatlaklar içinde. Doktorum kilo vermeden gebelik düşünme diyor haklı olarak.. en son temmuz ayında adet oldum bir daha olmadım. Diyetisyene başvurdum ama bir ayda 2.900 kg verebildim onunla. Artık bir bebegim olsun istiyorum bircok insan gibi. Adet olamadıkca stres yapıp sürekli eşime çatıyorum 😞 Allah razı olsun sesini bile cıkarmıyor ama yinede vicdan azabı cekiyorum. Pcos olup kilo veren arkadaşlar neler yaptiniz( yanlış anlasilmasin diyet listesi istemiyorum) ama daha cok nelerden uzak durdunuz , hangi besinleri tukettiniz ya da tuketmediniz , ekstra kullandiginiz bir destekleyici oldu mu bunu merak ediyorum. Bir suredir afedersiniz akıntım var , hic gecmiyor. Beyaz ya da seffaf sekilde. Hatta gecen gun cok afedersiniz otururken altıma kacırdım sandim ilk defa boyle bir sey oldu tuvalete gittigimde su geldigini gordum ic camasirim baya bir islanmisti ( afedersiniz..) ne adet belirtisi var ne hamilelik. 😊 kaldim arada...

Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama hem biraz içimi dökmek hem de belki tavsiye alabilirim diye düşündüm 😞 23 yaşındayım 1 yıllık evliyim ve 10 yıldır pcosla beraberim... hep çok zayıf bir insandım insanlar benle belin kirilacak diye dalga geçerdi.. ne zaman ki evlendim , işten ayrıldım dugun stresi vs geçti rahata erdim bi anda kilo almaya başladım. Şuan 80 kilodayim.. vucudum çatlaklar içinde. Doktorum kilo vermeden gebelik düşünme diyor haklı olarak.. en son temmuz ayında adet oldum bir daha olmadım. Diyetisyene başvurdum ama bir ayda 2.900 kg verebildim onunla. Artık bir bebegim olsun istiyorum bircok insan gibi. Adet olamadıkca stres yapıp sürekli eşime çatıyorum 😞 Allah razı olsun sesini bile cıkarmıyor ama yinede vicdan azabı cekiyorum. Pcos olup kilo veren arkadaşlar neler yaptiniz( yanlış anlasilmasin diyet listesi istemiyorum) ama daha cok nelerden uzak durdunuz , hangi besinleri tukettiniz ya da tuketmediniz , ekstra kullandiginiz bir destekleyici oldu mu bunu merak ediyorum. Bir suredir afedersiniz akıntım var , hic gecmiyor. Beyaz ya da seffaf sekilde. Hatta gecen gun cok afedersiniz otururken altıma kacırdım sandim ilk defa boyle bir sey oldu tuvalete gittigimde su geldigini gordum ic camasirim baya bir islanmisti ( afedersiniz..) ne adet belirtisi var ne hamilelik. 😊 kaldim arada...
Canım oncelikle merhaba . Sakın kendini uzme ,o kadar gençsin ki . Bence birşeye sahip olmak için önce çok inancaksin ve azmedip sabredeceksin . Yasin çok genç bu çok güzel bir avantaj canım arkadasim . Kilonda öyle abartılı verilemicek bir kilo değil Allah'ın izniyle verirsin. Bence önce pcos için kadın hastalıklarına git .sanırım ilaçla adet olunuyo diye biliyorum . Adet olunca şişkinliği de biraz azalacaktır . İmkanın varsa spora yazıl yoksa bence hergun yürüyüş yap . Ben bir kur denemiştim ise yaramisti . Bir sürahi suyun içine limon dilimleyip bir tanede tarçın atiyodum hergun yenileyip iciyodum yağ yakmak için . Bide iç hastalıklarına yada sağlık ocağına gidebilirsin belki tsh in yüksektir . Guatirda çok kilo aldiriyo . Bide yüksek olunca bebek olmuyo . Sen önce azmet sonra sabret en son otur seyret canım kardeşim azmin elinden birşey kurtulmaz .

Sabrediyorum surekli dua ediyorum abla, Allah herkese hayirlisini nasip etsin insaAllah , dedigin kuru bende deneyeyim bendede ise yarar insallah , insulin var dedi d harfiyle baslayan bir ilac verdi ( yasaktir belki diye yazmadim ama ) bakalim dediginu deneyeyim bende sifanin nerden neydem gelcegini bilemeyiz ❣

Sabrediyorum surekli dua ediyorum abla, Allah herkese hayirlisini nasip etsin insaAllah , dedigin kuru bende deneyeyim bendede ise yarar insallah , insulin var dedi d harfiyle baslayan bir ilac verdi ( yasaktir belki diye yazmadim ama ) bakalim dediginu deneyeyim bende sifanin nerden neydem gelcegini bilemeyiz ❣
İnsülin varsa şeker ve turevlerinden uzak durcaksin mecburen canım en çok kilo aldıran onlar zaten bide evlilik maalesef kadınlara yariyo gerçekten bende evlenince kilo almıştım 10 kilo falan . Spor yürüyüş bide ilaçlarını düzenli kullan inşallah verirsin .yeşil çayda yağ yakiyo gün içinde tüketebilirsin bide çok kafaya takma kafaya takınca hiç yol katedilmiyo

Ah bi şu kafaya takmamayi becerebilsem. 😞 ben tam diyorum kafama takmicam akisina birakicam Allah ne zaman nasip ederse diyorum 2 gun sonra biri cikiyor 1 yil oldu hala bebek yok mu diyor. Dusunmuyoruzda demek istemiyorum doktorum diyor cahil insanlari hayayindan cikar, hangisini cikarayim ☺

Canım merhaba Bende de pcos var düzensiz adet oluyorum İstanbulda gitmediğim neredeyse doktor yok Samsuna taşındım burada bir doktora adet düzensizliği icin gittim 3 bucuk senelık evlıyım bu arada suan ilac ve ıgne tedavisi oluyorum doktor bana kilolulusun demedı bende 75 kılo felanım sana önerim iyi bir kadın doğum uzmanı bulman doktor cok önemlı bende önceden cok takardım kafama artık öyle degılım doktorum sayesınde umarım sende kendını rahatlatacak bir doktor bulursun 🙂🙂

O his bana da oluyor ve genelde o gün yumurtam catlıyor

Bende pco var .her ay gecikmeli de olsa adet olurdum .Ben 90 kiloydum dukan diyeti yaptım 78 e düştüğümde hamile olduğumu öğrendim .şimdi 65 im yine hamile kalamıyorum . Zayıfladıktan sonra adetler düzene de girdi . Tedavi aşamasındayım diye ağır spor zayıflama çaylarıda kullanamıyorum. Siz 80 le kalabilirsiniz. Önemli olan şu pco için iyi bir dr bulmak bence. Şeker haplarıda hamile kalmak için yumurtaların kaliteli olmasını sağlıyor. Kilo da verdiriyor. Devam edin. Bende glifor kullanıyordum. Geçen ay rahim filmi çekildim bu ara hiçbir şey içmiyorum ara verdim ilaçlara da kürlerede:)

Back
X