Pcos femara yumurta çatlayamaması

Zeytin_zey

Eren ❤️
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.894
3.041
63
32
Kızlar bu ay ilk defa femara kullanınca ovülasyon ile takip edeyim dedim. Ama ovülasyon testi yumurtam 25 mm olmuşken bile pik değildi. Sonra gidip çatlatma iğnesini vurduktan sonra doktor pik oldu. Belki de benim sıkıntım yumurtalarımın büyüyememesinden ziyade kendi başlarına çatlayamaması olabilir mi, pcosta buna benzerbi şey yaşadınız mı. Yumurta tembelliği sadece yumurtanın büyüyememesi değil çatlıyamaması da mı aynı zamanda acaba

Çatlama ıgnesı beta ıcerdıgı ıcın pık olmuş olabılırmı

Aynı şeyi bende yaşadık. Klomen kullandığım ay yumurtam 24mmken bile ovulasyon testi pik değildi. Açıkçası ben artık ovulasyon testlerini ciddiye almıyorum

Evet pcos yeteri kadar büyümeyen yumurta dolayısıyla çatlamıyorda . Benim de aynı sorunum vardı . Çatlatma iğnesi işi garantiye alıyor bir nevi . İnşallah hayırlı sonuçlar alırsınız

Evet pcos yeteri kadar büyümeyen yumurta dolayısıyla çatlamıyorda . Benim de aynı sorunum vardı . Çatlatma iğnesi işi garantiye alıyor bir nevi . İnşallah hayırlı sonuçlar alırsınız
evet çatlama iğnesinin zamanında vurulması önemli onu anladım. haziran da yine femara deneyeceğim ,o zaman 20yi geçmeden vurulmam lazım

Çatlama ıgnesı beta ıcerdıgı ıcın pık olmuş olabılırmı
ama yine de 25 mm iken kendi kendine çatlamayan bi yumurta var normalde 20de hadi 22de çatlaması gerekirdi diye düşünüyorum. çünkü 22den sonraki döllenme yeteneğini kaybediyor. çatlatma iğnesini vurduktan sonra da akıntımdan vs anladım cidden çatlama oldugunu. kısacası beynim hadi bu yumurta büyüdü diyip sinyal vermiyor demek ki zamanında lh seviyem artmıyor, ovülasyondan onu çıkardım

Yumurta tembellıgı işte bende de var o inşallah tutmuştur

anladımm, benim çatlatma iğnesinden sonra çok akıntım oldu yani yumurtlama akıntısıydı baya baya. reglimi bekliyorum. reglim gecikirse mi kist oldugunu anlarım, nasıl anlarım ?
Benimde iğneden sonra akıntım oldu belki geriden gelen yumurta kistleşmiştir bilemiyorum. Ben iğneden sonraki 16.günde adet oldum, adetin 3.günü kontrole gittiğimde doktor kist olduğunu söyledi. Kist olan kişilerde adet olunmaz aslında ama ben oldum

Evet sadece büyüyememesi sorun değil çatlamaması da sorun çünkü bende pcos var 1 çatlatma yaptık başarısız oldu

Merhaba, sizin sonraki süreç nasıl ilerledi, benim de bu ay yumurtam 21mm oldu ve çatlamadı doktor önümüzdeki günlerde çatlar dedi pazartesi tekrar gidicem çatladı mı diye. Ovulasyon testlerinde hala pik görmedim böyle geç yumurtlayarak hamile kalan oldu mu yada çatlatma iğnesi mi yapmam gerekiyor. Doktor iğneden hiç söz etmedi ama çatlamazsa kist olur adetin gecikir ve ağrılı adetle atarsın dedi

Merhaba, mayıs ayında yazmıştım bu gönderiyi , o ay 25 mm iken bana doktor çatlatma iğnesi verdi. yumurtam çatladı ama tutmadı. Zaten ben de yabancı forumlardan falan da araştırmıştım o ay, 24 üzeri olunca yumurtanın kalitesi düşüyor ve döllenme yeteneği azalıyormuş. O yüzden mayıs ayında tutmama ihtimalinin olacağını biliyordum.
Belki de benim yumurtalarım doğru zamanda çatlamıyordur diye düşündüm. Bu ay 2. kere femara sürecine girdim ve baştan söyledim yumurtalarım zamanında çatlamıyor olabilir çatlatma iğnesi istiyorum diye. Doktor bazen belli olmuyor kendi çatlıyor bazen de çatlamayabilir dedi.
Sizin doktorunuz ilk defa deniyorsanız kendi kendine çatlayıp çatlamadığını görmek istemiş olabilir , çünkü neden boşuna çatlatma iğnesi versin. Size tavsiyem iğne olmayacaksanız bile , kontrole gidin ve kaçta çatladığını anlamaya çalışın. Aşırı büyünce evet adetle atılır ama bebek olmaz. Eğer kendiliğinden çatlarsa çok güzel olur 21 mm yumurta gayet iyi.
Benim bu ay 2 yumurtam oluştu 20 ve 21 mm , çatlatma iğnesi vurdum ve ilişki ile değerlendirdik. değerlendirmeye devam da edeceğiz. Bakalım 14 15 gün sonra belli olacak tutup tutmadığı :)

Teşekkür ederim yanıtınız için, evet pazartesi gidicem doktor çatlayıp çatlamadığına bakıcak sonraki süreç nasıl olur bilmiyorum ama bu gün ovulasyon testi yaptım t çizgisi c kadar değildi ama baya koyu görünüyordu yine.

Eklentiler

• IMG_5618.webp
    134,9 KB · Görüntüleme: 22
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…