• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos hamile kalan var mı ?

Busra ysl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2025
8
2
1
26
Merhaba 2 yıllık evliyim ve 3-4 aydır korunmuyorum evlendikten birkaç ay sonra kilo aldım bir anda 65 kilodan 75 çıktm sonra adetlerim düzensiz olmaya başladı. Ve kilo 84 oldu Çocuk düşünmediğim için çok üstüne düşmedim ama bir ara özele gittim genel muane için kilo almışsın ondan düzensiz dedi. Daha sonra geçen hafta devlet hastanesine gittim ve doktor pcos olarak girdi hastalığı bu durumu yaşayan var mı acaba nasıl ilerlemem gerek şuan ek vitaminleri ve glifor kullanıyorum bilgi verir misiniz lütfen hamile kalan özellikle ??

Canım ben ikinciye hamileyim ve hem pcos hem troit var kilom da 77 falandı ve buna engel değil inanki şuan 2 aylık hamileyim

Merhaba 2 yıllık evliyim ve 3-4 aydır korunmuyorum evlendikten birkaç ay sonra kilo aldım bir anda 65 kilodan 75 çıktm sonra adetlerim düzensiz olmaya başladı. Ve kilo 84 oldu Çocuk düşünmediğim için çok üstüne düşmedim ama bir ara özele gittim genel muane için kilo almışsın ondan düzensiz dedi. Daha sonra geçen hafta devlet hastanesine gittim ve doktor pcos olarak girdi hastalığı bu durumu yaşayan var mı acaba nasıl ilerlemem gerek şuan ek vitaminleri ve glifor kullanıyorum bilgi verir misiniz lütfen hamile kalan özellikle ??
Fazla kilo yumurta çatlatmasına engel oluyor, spor, sağlıklı yaşam tarzı + kilo ver gerisi kendiliğinden gelir inşallah , pcos gebeliğe engel değil bende pcos’um. Tecrübe konuşuyor 😃

Fazla kilo yumurta çatlatmasına engel oluyor, spor, sağlıklı yaşam tarzı + kilo ver gerisi kendiliğinden gelir inşallah , pcos gebeliğe engel değil bende pcos’um. Tecrübe konuşuyor 😃
Peki herhangi bir önerin var mı kolay kilo verebilmem için

blueistanbul blueistanbul arkadaşıma tamamen katılıyorum bende pcosum ve kilo verdim sağlıklı yaşam sporla şuan ikizlere hamileyim sen ani kilo alımıyla pcos etkisini vücudunda arttırmışsın canım.

blueistanbul blueistanbul arkadaşıma tamamen katılıyorum bende pcosum ve kilo verdim sağlıklı yaşam sporla şuan ikizlere hamileyim sen ani kilo alımıyla pcos etkisini vücudunda arttırmışsın canım.
Anladım çok teşekkür ederim hepinize de iyi ki varsınız biraz moral oldu psikolojikmen kendimi çok yıprattım 4 ay da nasıl olmaz diye 🙏 smdilik önceliğim kilo vermek 🫶

Peki herhangi bir önerin var mı kolay kilo verebilmem için
PCOS’ta kilo verme ipuçları
  • Şeker & paketli gıda → 🚫
  • Sebze, protein, lif → ✅
  • Haftada 150 dk yürüyüş/yüzme + 2 gün ağırlık 🏋️‍♀️
  • Düzenli uyku 😴 stres kontrolü 🧘‍♀️
  • %5 kilo kaybı bile çok fark yaratır 🌸
  • Sigara içme 🚭
Bunlar benim yaptıklarım

PCOS’ta kilo verme ipuçları
  • Şeker & paketli gıda → 🚫
  • Sebze, protein, lif → ✅
  • Haftada 150 dk yürüyüş/yüzme + 2 gün ağırlık 🏋️‍♀️
  • Düzenli uyku 😴 stres kontrolü 🧘‍♀️
  • %5 kilo kaybı bile çok fark yaratır 🌸
  • Sigara içme 🚭
Bunlar benim yaptıklarım
Harika teşekkür ediyorum 💖

Gecikme yok 3 gün var daha adete
Ozaman adet tarihinden 7 gün sonra tekrar test yapin.
henüz adet gecikmemiş, test erken yapılmış olabilir.
2 gun sonra veya 48 saat içinde tekrar test yapmak çoğu zaman net sonuç verir. HCG normalde her 48 saatte yaklaşık iki katına çıkar ilk haftalarda.

Back
X