Pcos hastasıyım ve hamilelik istiyorum

sessizkubra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2025
9
7
1
22
Arkadaşlar merhaba 10 aylık evliyim evlendiğimiz ilk günden beri çocuk istiyoruz korumadığımız halde olmuyor doktora gittim polikistik over olduğumu söyledi Hormonlarım normalmiş sadece erkeklik hormonu yüksekmiş biraz ama ben hep Düzenli adet görüyorum her ay yumurtluyormuşum da kontrol etti ama yine de olmuyor eşim de gitti doktora onda hiçbir sıkıntı yok çok şükür Doktor daha yaşımın genç olduğunu ve bir yıla kadar denemem gerektiğini polikistik over olanların bile gebe kaldığını söyledi yine de tavsiye ihtiyacım var çocuk çok istiyoruz bu şekilde önerisi olan var mı veya başından bu şekilde bir olay geçen varmı ?

Arkadaşlar merhaba 10 aylık evliyim evlendiğimiz ilk günden beri çocuk istiyoruz korumadığımız halde olmuyor doktora gittim polikistik over olduğumu söyledi Hormonlarım normalmiş sadece erkeklik hormonu yüksekmiş biraz ama ben hep Düzenli adet görüyorum her ay yumurtluyormuşum da kontrol etti ama yine de olmuyor eşim de gitti doktora onda hiçbir sıkıntı yok çok şükür Doktor daha yaşımın genç olduğunu ve bir yıla kadar denemem gerektiğini polikistik over olanların bile gebe kaldığını söyledi yine de tavsiye ihtiyacım var çocuk çok istiyoruz bu şekilde önerisi olan var mı veya başından bu şekilde bir olay geçen varmı ?
Ovulasyon testi ile yumurtlama gununu takip edip değerlendirebilirsiniz. Bu surecte folik asite basla, tavuk cok tüketme, bol sebze yeşillik ve su iç. Yemene icmene dikkat et kısacası:) Duzenli harekette şart. 3-4 ay bu şekilde deneyin. Baktınız olmuyor doktora gidip yumurtlama ilaclariyla,catlatma ignesiyle vs denenebilir. Ama bence acele etme doktora gitmek için henüz çok yeni evliliğiniz. Kendinizi erkenden yıpratmayın. Soranlara istemiyoruz diyin. Çevre baskısı altında kalmayın.

Ovulasyon testi ile yumurtlama gununu takip edip değerlendirebilirsiniz. Bu surecte folik asite basla, tavuk cok tüketme, bol sebze yeşillik ve şu iç. Yemene icmene dikkat et kısacası:) Duzenli harekette şart. 3-4 ay bu şekilde deneyin. Baktınız olmuyor doktora gidip yumurtlama ilaclariyla,catlatma ignesiyle vs denenebilir. Ama bence acele etme doktora gitmek için henüz çok yeni evliliğiniz. Kendinizi erkenden yıpratmaya. Soranlara istemiyoruz diyin. Çevre baskısı altında kalmayın.
Folik asite başladım 2 aydır kullanıyorum devam da ediyorum şuan ovulasyon testi aslında aldım ama benim yumurtlamam adetime yakın oluyor ben düzensiz kullandım 1 ay denedim sonuç alamadım benden kaynaklı yani testleri tamamen kullanmadığım için acaba tekrar denesem mi ovulasyon testini birde kafama takılan şey şu ben yumurtluyorum yumurtam da çatlıyor doktor muayne etti ona rağmen çatlatma iğnesi vs bunlarla bi işim olacak mı

Folik asite başladım 2 aydır kullanıyorum devam da ediyorum şuan ovulasyon testi aslında aldım ama benim yumurtlamam adetime yakın oluyor ben düzensiz kullandım 1 ay denedim sonuç alamadım benden kaynaklı yani testleri tamamen kullanmadığım için acaba tekrar denesem mi ovulasyon testini birde kafama takılan şey şu ben yumurtluyorum yumurtam da çatlıyor doktor muayne etti ona rağmen çatlatma iğnesi vs bunlarla bi işim olacak mı
Yumurtluyorsundur ama yumurtan belki erken çatlıyorum, belki her ay yumurtlamiyosundur. Doktor muayene ediyor yeterli olgunluga gelince catlatma iğnesi veriyor. Sen Düzenli görsen de gormesende bu surecler bu şekilde gidiyor. Devlette iki aşılama sonrasi tup bebek hakkın var. Yani doktora gidip çare istiyorsan bir şekilde bir yerden başlıyorlar. Gitmek için acele etmeyin evliliginizin tadını çıkarın bence. Strese girmek için erken. Belki yıllarca olmayacak belki hemen bir sonraki ay belki 3 -4 ay sonra bilemezsin. Streste gebeligi engeller. Umarim Allah hayirlisiyla istediğin zamanda nasip etsin

Yumurtluyorsundur ama yumurtan belki erken çatlıyorum, belki her ay yumurtlamiyosundur. Doktor muayene ediyor yeterli olgunluga gelince catlatma iğnesi veriyor. Sen Düzenli görsen de gormesende bu surecler bu şekilde gidiyor. Devlette iki aşılama sonrasi tup bebek hakkın var. Yani doktora gidip çare istiyorsan bir şekilde bir yerden başlıyorlar. Gitmek için acele etmeyin evliliginizin tadını çıkarın bence. Strese girmek için erken. Belki yıllarca olmayacak belki hemen bir sonraki ay belki 3 -4 ay

Yumurtluyorsundur ama yumurtan belki erken çatlıyorum, belki her ay yumurtlamiyosundur. Doktor muayene ediyor yeterli olgunluga gelince catlatma iğnesi veriyor. Sen Düzenli görsen de gormesende bu surecler bu şekilde gidiyor. Devlette iki aşılama sonrasi tup bebek hakkın var. Yani doktora gidip çare istiyorsan bir şekilde bir yerden başlıyorlar. Gitmek için acele etmeyin evliliginizin tadını çıkarın bence. Strese girmek için erken. Belki yıllarca olmayacak belki hemen bir sonraki ay belki 3 -4 ay sonra bilemezsin. Streste gebeligi engeller. Umarim Allah hayirlisiyla istediğin zamanda nasip etsin

Tiroid ve prolaktin hormonunuza baktirdiniz mi onlar yüksekse o yüzden de hamile kalmak zorlaşıyor

Bu arada doktorun dediği doğru ben de pcosluyum ve iki kere hamile kaldım kilomda baya baya vardı sadece tiroidim yüksek olduğu için ilk üç ay hamile kalamamistim doktor hap verince kullana kullana tiroidim düşünce hamile kaldim o yüzden sizde bi tiroid ve prolaktin hormonunuza bakitin derim birde bir kere korunmadan ilişkiye giriyorsaniz üstüne bi 15 gün korunmaya bakın

Doktor kan aldı herşeye baktı hormonlar iyi dedi sadece erkeklik hormonu biraz yüksekmiş o da işte polikistik over oluyor diye biliyorum
Yani o zaman bence biraz kafaniza takmayın bu konuyu daha çok erken evliliğiniz zaten stresten de olur o yüzden stres yapmayın akışına birakin biraz bu konuyu ve dediğim gibi bir gün korunmadan ilişkiye giriyorsaniz bi 15 gün üstüne korunun bir de öyle deneyin öyle de hamile kalan çok

Yani o zaman bence biraz kafaniza takmayın bu konuyu daha çok erken evliliğiniz zaten stresten de olur o yüzden stres yapmayın akışına birakin biraz bu konuyu ve dediğim gibi bir gün korunmadan ilişkiye giriyorsaniz bi 15 gün üstüne korunun bir de öyle deneyin öyle de hamile kalan çok
İlişkiden sonra hemen kalkmayin belinizin altına yastık alın bacaklarinizi yukarıya dikin ve 15 20 dj uzanın

Bendede var pcos, oglumda iki ay hap yutmustum hamile kalabilmek icin. Kizimda supriz oldu. Esimde diyabet tip 1 cikinca hayatimizdan karbonitrati azaltmistik. Bence yediklerinize dikkat etmektede fayda var.

Bendede pcos var ayni sizin gibi hormonlarim normaldi. Normal yolla gebe kaldim stres yapmayin dusunmeyin akisina birakin

Back
X