Pcos olup ta kürler ile veya kendiliğinden hamile kalan var mı acab?

kaderim35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
6.064
2.771
148
42
ilk adetimden beri düzensiz adetlerim olmuştur. daha evlenmeden pcos olduğumu doktorlar bana söylemişti. kıllanmalar filan başlamıştı. sürekli doğum kontrol hapı kullandım. evlendim ilk zamanlarda çocuk düşünmüyoduk vs.. 2 kez aşılama oldum..bir kez kendiliğinden hamile kaldım ve gelişmedi..aslında o kadar uzun bir hikaye ki..sizlerle de paylaşmak isterim. merak ettiğim pcos ta kendiliğinden veya kürlerle hamile kalan var mı?

benim formuma kimse yazmamış:(
ama şöyle diyeyim 10/Kasım da ismini vermek istemediğim bir hastanede aşılamam oldu ve tutmadı..(bizi sömürmek istedikleri kantine vardım sonunda) çünkü bana doktor HANIMEFENDİ tutmayınca önümüzdeki ay tekrar korun dedi ve doğum kontrol hapı verdi. bende haklı olarak huylandım. zaten pcos hastasıyım adet problemim var. korunmama gerek yok diye 2 tane daha doktora gittim. iki doktorda eşimin değerlerinden dolayı aşılama zaten yapılmaz sonuç başarısız olur dedi. ve korunma dediler.
çünkü benim geçmişimde bir kez aşılama 2011 de olmuştum ve tutmuştu çoğul gebelik ti hatta:) 24-25 haftalıkken karaciğer enzimlerimin yükselmesi nedeniyle erken normal doğum gerçekleşti ve bebeklerim ex oldu.
sonra 2013 aralık ayında kendiliğimden hamile kaldım. fakat bebeğimin kalp atışlarını duyamadan kürtaj olmak zorunda kaldım kan değerlerim katlamadı:(
bu ay eşimle korunmadık. eşimin değerleri düşük diye ona Keçiboynuzu kürü uyguladık. bende İncir ve Havuç yaptım..
internetten aldığım ovulasyon testi vardı biraz elime geç ulaşmıştı. internetten indirdiğim takvime göre ovulasyon olmuştu. bizde o takvime göre kendimizce değerlendirdik. geçtiğimiz 10 gün boyunca da ovulasyon testini uyguladım ve sürekli ikinci çizgi ince çıktı. buradaki yorumları okudum genelde o markada ince çizgi görülmüş.. çift kalın çizgiyi de gören olmuş ama.. bu sabah kalkar kalkmaz o markanın normal gebelik testi de vardı..testi yaptım ve ikinci çizgi incecik gene çıktı. eşime veya işyerine hamileyim demek istemiyorum.. eğer gerçekten hamileysem de bunu kürlere de borçluyum..tabiki korunma diyen doktorları ma da.. 3 tane farklı takvim uygulaması indirdim. biri 22/12 adeti gösteriyor. diğeri 23/12 bir diğeri de 29/12 yi..
şimdi bekliyorum sessizce.. GERÇEKTEN HAMİLEMİYİM BİLMİYORUM?? İLK SİZİNLE PAYLAŞIYORUM :)
Kızlar hamile olabilir miyim lütfen yardım edinnnnnn???

Canm bnm ins hamissindir :KK66:)))
Kasım da aşılama olduğum ay da ince çizgiyi görmüştüm bi kaç gün sonra kayboldu.sonra da adet oldum zaten.şimdi de koyulasmiyor çizgi hep ince anlamıyorum.sigara kullanıyorum. Bırakmak istiyorum is yeri çok stresli.bilmiyorum.

Kasım da aşılama olduğum ay da ince çizgiyi görmüştüm bi kaç gün sonra kayboldu.sonra da adet oldum zaten.şimdi de koyulasmiyor çizgi hep ince anlamıyorum.sigara kullanıyorum. Bırakmak istiyorum is yeri çok stresli.bilmiyorum.
Malesef bnd ya nasl birakcz sigaryi o basli basina sorunmis zatem :( hayrlisi olsun hakkinda

Selam kızlar bence kan testi yaptır o sana daha kesin bir sonuç verir..En azından için rahat eder:KK39:

ben de pcos'luyum malesef..ben 2 defa hamilelik yaşadım.birini erken doğum nedeniyle 30 haftada kaybettim.şimdi sağlıklı bir evladım var çok şükür.onunda yaşı 7 olunca yavaş yavaş tekrar bebek düşünmeye başladım.bu ay d.kontrol hapını bıraktım..hayırlısı artık.
kan testi yaptır bence de.. orada kesin sonucu alırsın..sigara ise ayrı bir dert bırakmak istiyormuyum ona bile emin değilim :(

ben de pcos'luyum malesef..ben 2 defa hamilelik yaşadım.birini erken doğum nedeniyle 30 haftada kaybettim.şimdi sağlıklı bir evladım var çok şükür.onunda yaşı 7 olunca yavaş yavaş tekrar bebek düşünmeye başladım.bu ay d.kontrol hapını bıraktım..hayırlısı artık.
kan testi yaptır bence de.. orada kesin sonucu alırsın..sigara ise ayrı bir dert bırakmak istiyormuyum ona bile emin değilim :KK43:
Bazı pcoslular doğumdan sonra düzelebiliyormuş, bazıları kızlık bozulunca demişti bir çok doktor.. benim 2011 de yaşadığım normal doğumla uzun süre normaldi her şey aslında eşim korundu mesela..bu işe başladığımda strestenmidir bilmiyorum adetler bozuldu Mayıs ayında 55 günde filan oldum..yumurtalık rezervlerin iyimi peki doktor bir şey dedi mi canım?

kan testi yaptır bence de.. orada kesin sonucu alırsın..sigara ise ayrı bir dert bırakmak istiyormuyum ona bile emin değilim :KK43:
bence adetliyken bir doktora gidip hormon testlerini yaptırıp, ultrasonla muayene olsaydın kürlerle takvimlerle hzılandırırdın:)

benim 30 haftalık olan doğumum normaldi canım... sonrasında adetlerim düzelmedi.. 2. bebeğimde sezeryan oldum yine düzelmedi.. ve oğlumun doğumundan sonra hep d.kontrol hapı kullndım.oğlum 7 yaşında toplam 6.5 sene kadar yasmin kullandım.doktor o zamanlar tekrar bebek düşünmediğin için ve adetlerinin düzenli olması için sana en uygunu doğum kontrol hapı demişti. bu ay bıraktım. arada kontrole de gittim.uzun süreli kullanımda bir yan etkisi olmasın diye.dr d.k.h kısırlık yapmaz güvenle kullanabilirsin ama zaten bir problemin varsa hap kullansan da kullanmasan da kalamayabilirsin dedi.
bu arada ben ilk bebeğime klomenle hamile kaldım.1 ay kullanmıştım. ve adetim gecikmesine rağmen olmuyor diye test bile yapmadan dr a gittim 8 haftalık olmuştu bile bebeğim ama 30 haftada rahim ağzı yetmezliğine bağlı erken doğum nedeniyle kaybettim.2. bebeğime de kendiliğinden tamamen oluruna bıraktıgım ay hamile kaldım.öncesinde 1-2 ay klomen denemiştim olmamıştı,bir de o ay kilo vermiştim.fazla kilom olmamasına rağmen dr onunda etkisi olmuştur mutlaka demişti. şu anda ki yumurtalık rezevrlerim hakkında hiç bilgim yok. en son 2-3 ay önce dr a gittiğimde bana duphaston verdi. düzenli adet görmen şart dedi.dkh bırakınca adetinin 15. günü başla 10 gün kullan dedi. sadece düzenli adet görerek bile hamile kalabilirsin 6 ay dene olmazsa gel dedi.şimdi 6 ay duphastonla devam etmeti düşünüyorum. zaten dkh bu ay bıraktım henüz.biraz oluruna bırakayım diyorum.sadece adetleri düzenleyerek..
ayy bu arada ne çok konuştummm :oops:

ilk adetimden beri düzensiz adetlerim olmuştur. daha evlenmeden pcos olduğumu doktorlar bana söylemişti. kıllanmalar filan başlamıştı. sürekli doğum kontrol hapı kullandım. evlendim ilk zamanlarda çocuk düşünmüyoduk vs.. 2 kez aşılama oldum..bir kez kendiliğinden hamile kaldım ve gelişmedi..aslında o kadar uzun bir hikaye ki..sizlerle de paylaşmak isterim. merak ettiğim pcos ta kendiliğinden veya kürlerle hamile kalan var mı?
merhaba arkadaşım bende pcos var adetlerim çok düzensiz hatta ilaçsız olmayacak kadar düzensiz çok nadir kendiliğinden olur adetim
ben 3 yıldan sonra 1 kez aşılamayla hamile kaldım düşük oldu
1 kezde soğankürü sayesinde oldu ama erken düşük yani kimyasal oldu
2 kez soğankürü yaptım 2sindede yumurtlama oldu kesinlikle soğankürü pco için bir mucize
rahimduvarı inceliği yüzünden şimdilik yapmıyorum soğankürü rahim duavrında incelme yapıyor şimdilik beklemedyim biraz rahim toparlansın yine yapacağım aşılamadan önce 1 kez daha soğankürünü deneyeceğim kesinlikle etkili
birde regl geçnce hemen adet söktürücü içme zira ben adetimin 26.günü yumurtladığımı farkettim
bizde pco olduğundan geç yumurtalyabiliyoruz sormak istediğin bişey olursa yardımcı olabilirim birde ben kürü biraz normalindn farklı yaptım

benim 30 haftalık olan doğumum normaldi canım... sonrasında adetlerim düzelmedi.. 2. bebeğimde sezeryan oldum yine düzelmedi.. ve oğlumun doğumundan sonra hep d.kontrol hapı kullndım.oğlum 7 yaşında toplam 6.5 sene kadar yasmin kullandım.doktor o zamanlar tekrar bebek düşünmediğin için ve adetlerinin düzenli olması için sana en uygunu doğum kontrol hapı demişti. bu ay bıraktım. arada kontrole de gittim.uzun süreli kullanımda bir yan etkisi olmasın diye.dr d.k.h kısırlık yapmaz güvenle kullanabilirsin ama zaten bir problemin varsa hap kullansan da kullanmasan da kalamayabilirsin dedi.
bu arada ben ilk bebeğime klomenle hamile kaldım.1 ay kullanmıştım. ve adetim gecikmesine rağmen olmuyor diye test bile yapmadan dr a gittim 8 haftalık olmuştu bile bebeğim ama 30 haftada rahim ağzı yetmezliğine bağlı erken doğum nedeniyle kaybettim.2. bebeğime de kendiliğinden tamamen oluruna bıraktıgım ay hamile kaldım.öncesinde 1-2 ay klomen denemiştim olmamıştı,bir de o ay kilo vermiştim.fazla kilom olmamasına rağmen dr onunda etkisi olmuştur mutlaka demişti. şu anda ki yumurtalık rezevrlerim hakkında hiç bilgim yok. en son 2-3 ay önce dr a gittiğimde bana duphaston verdi. düzenli adet görmen şart dedi.dkh bırakınca adetinin 15. günü başla 10 gün kullan dedi. sadece düzenli adet görerek bile hamile kalabilirsin 6 ay dene olmazsa gel dedi.şimdi 6 ay duphastonla devam etmeti düşünüyorum. zaten dkh bu ay bıraktım henüz.biraz oluruna bırakayım diyorum.sadece adetleri düzenleyerek..
Benim de ilk hamileliğinde glokophane gibi
merhaba arkadaşım bende pcos var adetlerim çok düzensiz hatta ilaçsız olmayacak kadar düzensiz çok nadir kendiliğinden olur adetim
ben 3 yıldan sonra 1 kez aşılamayla hamile kaldım düşük oldu
1 kezde soğankürü sayesinde oldu ama erken düşük yani kimyasal oldu
2 kez soğankürü yaptım 2sindede yumurtlama oldu kesinlikle soğankürü pco için bir mucize
rahimduvarı inceliği yüzünden şimdilik yapmıyorum soğankürü rahim duavrında incelme yapıyor şimdilik beklemedyim biraz rahim toparlansın yine yapacağım aşılamadan önce 1 kez daha soğankürünü deneyeceğim kesinlikle etkili
birde regl geçnce hemen adet söktürücü içme zira ben adetimin 26.günü yumurtladığımı farkettim
bizde pco olduğundan geç yumurtalyabiliyoruz sormak istediğin bişey olursa yardımcı olabilirim birde ben kürü biraz normalindn farklı yaptım
Bende Glukophage kullanmıştım ilk aşılama öncesi. soğankürünü denemedim hiç. geçen ay doktor 4 tane yumurtan oluşmuş der demez zaten adetliydim incir havuç kürü yaptım. kist olsa söylerdi mutlaka? herhalde? sanırsam?

enerji filan çalış bence..ya da yoga filan oda acayip rahatlatıyor..

Doktorum ayrıca folik asit te gebeliğe hazırlık yapıyor dedi.o yüzden ben folik asite aşılamadan sonra devam ediyorum.ünv den bir arkadaşım vardı çok sigara içiyordu.hem sert bir sigara hemde 1-2 paket ve peşpeşe içiyordu.eşi birden rahatsızlandı beyninde kitle çıktı bizim kız da o sırada hamile kaldığını öğrendi.sigarayı bırakmadı.bırakamadı daha doğrusu hatta psikiyatri ilaçları bile kullanıyordu ilk gebe kaldığında.allaha çok şükür şimdi tosun bir oğlu var..bende şans olmaz herhalde hatta geçen kendiliğinden hamile kaldigimda bende ilaç kullanıyodum hemen bıraktım ama bebiş kalp atışları duyulmayınca sonlandirdik mecburen.Doktorum eğer bir özürü varsa bazı vücut tutmaz onu atar dedi.bende ilaçlara yormuştum o zaman da

Kızlar kan tahlil sonucun 54.06 0-5 arası negatif diyor..bu duruma göre hamileyim.. şimdi asıl stres katlayacak mı değerlerim geçen sene katlamamıştı:((((

merhaba bende pko hastasıyım.tedavi ile hamile kaldım ikizlerim oldu şuan 3 buçuk yaşındalar.geçen ay polip ameliyatı oldum bu ay yine adet olmadım :KK43: çok sinir bozucu. kilo almaya başladım off nediyet yapasım var ne spor nasılolcak bu iş motive edecek birileri lazım ama :) soğan suyu içiyorum ama bi türlü 15 günü tamamlayamadım.allahım nasıl olacak bu iş.karnım davul gibi sanırsın hamile.adet mi olcam off olsam keşke.doktor tarlusal verdi içiyorum belki ondan. geçen hafta
bel ağrısı bir gün boyunca mide bulatısı bir iki günde başağrısı yaşadım ilaçtanmı sadece bi üşütmemi yoksa hamilemiyim kan testine gidemiyorum yani bi türlü müsait olamıyorum idrar testi yaptım ama negatif yani şaştım kaldım off.tarlusal bitsede ne olduğu anlaşılsa arkadaş.

bir çocuğum daha olsun istiyorum 3 ideal.yaş geçmeden de olsa inş. ama kendiğindenoluversin istiyorum tedavi olmadan bunun için zayıflamam lazım kendimi kontrol etmeliyim ama bana destek olcak birisi lazım. bende birilerine deestek olsam ve mutlu sona ulaşsak .arkadaşlar lütfen bana bir cevap yazınn lütfenn.

PCO yum birkaç yildir 3 ay oldu evlendim yas 34 Dr.yeni evlisiniz 1yil asilama tüpbebek onermedi adetler duzensiz klomen ve infolig verdi 1 ay sonra kontrol duruma gore ilaçlar değişir yada dozunu yukseltiriz dedi daha başka önerisi olan varmi acaba..

PCO yum birkaç yildir 3 ay oldu evlendim yas 34 Dr.yeni evlisiniz 1yil asilama tüpbebek onermedi adetler duzensiz klomen ve infolig verdi 1 ay sonra kontrol duruma gore ilaçlar değişir yada dozunu yukseltiriz dedi daha başka önerisi olan varmi acaba..
Selam canım..bence hemen hamilelik düşünüyosan alternatif tıbbi dene derim..bir kaç ay kendiliğinden olacakmı diye rahat bırakıyor doktorlar.hemen düşünüyosan yumurtlama takvimi ile de yumurtlamani takip ermeni öneririm.

Back
X