benim 30 haftalık olan doğumum normaldi canım... sonrasında adetlerim düzelmedi.. 2. bebeğimde sezeryan oldum yine düzelmedi.. ve oğlumun doğumundan sonra hep d.kontrol hapı kullndım.oğlum 7 yaşında toplam 6.5 sene kadar yasmin kullandım.doktor o zamanlar tekrar bebek düşünmediğin için ve adetlerinin düzenli olması için sana en uygunu doğum kontrol hapı demişti. bu ay bıraktım. arada kontrole de gittim.uzun süreli kullanımda bir yan etkisi olmasın diye.dr d.k.h kısırlık yapmaz güvenle kullanabilirsin ama zaten bir problemin varsa hap kullansan da kullanmasan da kalamayabilirsin dedi.
bu arada ben ilk bebeğime klomenle hamile kaldım.1 ay kullanmıştım. ve adetim gecikmesine rağmen olmuyor diye test bile yapmadan dr a gittim 8 haftalık olmuştu bile bebeğim ama 30 haftada rahim ağzı yetmezliğine bağlı erken doğum nedeniyle kaybettim.2. bebeğime de kendiliğinden tamamen oluruna bıraktıgım ay hamile kaldım.öncesinde 1-2 ay klomen denemiştim olmamıştı,bir de o ay kilo vermiştim.fazla kilom olmamasına rağmen dr onunda etkisi olmuştur mutlaka demişti. şu anda ki yumurtalık rezevrlerim hakkında hiç bilgim yok. en son 2-3 ay önce dr a gittiğimde bana duphaston verdi. düzenli adet görmen şart dedi.dkh bırakınca adetinin 15. günü başla 10 gün kullan dedi. sadece düzenli adet görerek bile hamile kalabilirsin 6 ay dene olmazsa gel dedi.şimdi 6 ay duphastonla devam etmeti düşünüyorum. zaten dkh bu ay bıraktım henüz.biraz oluruna bırakayım diyorum.sadece adetleri düzenleyerek..
ayy bu arada ne çok konuştummm