Amin Allah razı olsunBende pcosluyum ve gerçekten ileri düzeyde malesef ilaçsız adet olmayanlardan yani. Üstelik iki tüpümde tıkalıymış hsg ile açıldı şükürler olsun.14 Mayıs'ta adet oldum (ilaçla) sonra yumurta geliştirici iğne çatlatma iğnesi vs derken 30 Mayıs'ta hamile kaldım. Şuan 12 haftaya girdik ve çok korkuyorum onu kaybetmekten ama tevekkül de etmek zorundayız. Size umut verir mi bilmiyorum ama bana bir çok doktor senin tüp bebek haricinde çocuğun olmaz demişti. Ama veren Allah alan da Allah. Dilerim en kısa zamanda Rabbim kucağınızı doldurur
Bende pcosluyum üstelik fazla kilom ve insülin direncimde var gecen sene doğal yolla hamile kaldım 6+4 kalbı durdu kurtaj oldum bır hafta once yıne 6+4 kalbı durdu ve ilaçla düşük yaptım aslında demek istediğim pcoslular hamıle kalabılıyor ama ancak eşininde sperm testi vermesi lazım benım eşimin spermlerinde dna hasarı oldugu için döllenen spermler saglıksız ve halıyle gebelık devam etmiyor sende de belkı boyle bir durum olur önceliğin eşini doktora götürmek olsun benceSelamlarburaya bir umudum olur belki diye yazıyorum başından aynı şeyler geçmiş arkadaşlarla konuşarak kendime umut edinmek istiyorum şu sıralar üst üste düşüklerden dolayı kendimi çok kötü hissediyorum. İlk kimyasal gebeliğim Ocak ayında oldu sonraki ay tekrar hamile kaldım ve 8. Hafta kalbinin durmasıyla son buldu 10. Haftada farkettik kürtaj oldum. Kürtajdan 2,5 ay sonraki yumurtlama dönemimi değerlendirdik ve şu an 3,5 ay sonra tekrar kimyasal yaşıyorum. Bugün kontrole gittim dünden beri sancıyla birlikte düşüğüm başladı. Hamdolsun diyorum her işte bir hayır vardır. Pcosluyum ama yıllar önce doktorum çocuğun olur korkma dedi Hatta iki doktor böyle söylemişti ve evlendikten sonra peş peşe hamile kaldım çok şükür. Bugün doktor pcosun geçmemiş belki kimyasala o sebep oluyordur dedi. Bana pek açıklama yapmadı sonraki ay normal adet olmanı tavsiye ederim ikinci günü hormon testi ver dedi. Ben ilk kimyasalımı geçirmeden önce hormon testi yaptıracaktım o ayki kanamam kimyasal olmuştu hamileliğim denk gelmişti doktor da bana bu test zaten hamile kalıp kalamamanla ilgili eğer düşük yaptıysan hamile kalabiliyorsun gerek yok demişti. Bugün de yumurtalar tembeldir belki falan dedi ama çok şükür yumurtlama görüyorum ben iki doktor farklı şey söyledi gibi geldi hormon testinin pcosla alakası var mı açıklama da yapmadı hamile kalırsan öyle gelirsin kalmazsan testi yaptırır gelirsin dedi. Kimyasalın peşine de sağlıklı gebelik gelir derler benim önceki sefer kimyasaldan sonra tutmuştu şimdi kafam karıştı sizler benzer süreçler yaşadınız mı acaba ne soru soracağımı da bilmiyorum pcos hamile kalmayı engelleyebilir ua da engellemez bu ikisi değil mi eğer düşüklere etkisi varsa o zaman ne olacak bebeğinin kalbinin durmasının pcosla alakası olabilir mi keşke doktor bana daha iyi açıklama yapsaydı ben zaten sancıdan kıvrandığım İçin o ara kafamı veremedim sanırım çok üzgünüm son günlerde kafam allak bullak. Belki dertleşmek iyi gelir diye yazıyor olabilirim insan benzer şeyler yaşayan insanlardan destek alabiliyor Allah herkesin kucağına hayırla afiyetli sağlıklı sihhatli evlatlar nasip etsin inşallah
ilk defa bugün gittim ama kendisi çok deneyimli bir doktor annem beni doğururken bu doktor o hastanedeymiş ve ben 30 yaşımdayım tesadüfen aynı hastaneye gitmişim annemle. Arada 30 yıl var. Genetik testi kanamam bittikten sonra verebilir miyim gerekirse devletten randevu alıp genetik testleri yaptırayım araştırma hastanesinde adet dönemi hormon testi yaptırayım hepsini sonraki Ay randevu alıp göstereyim. Ne yapmam gerekiyorsa hepsini yapmak istiyorum bir sorun yoksa Rabbimin Hikmeti derim sorun varsa yine Rabbimin Hikmeti derim tedavisine başlarımBenim doktorum acil kilo vermelisin dedi 14 kilo verdim 1 buçuk ayda hormon testleri en başta yaptı doktorum. Kimyasal gebeliğin pcos ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Üst üste bir kaç kez gebelik kaybı olmuş sanırım biraz rahminizi dinlendirmeniz iyi gelebilir ama doktorunuzun bir genetik test istemesini beklerdim açıkçası 2 kimyasal 1 düşük bunlar önemsiz değil. Yine de eğer güveniyorsanız doktorunuza dediklerini dinleyin bence
Çok geçmiş olsunBende pcosluyum üstelik fazla kilom ve insülin direncimde var gecen sene doğal yolla hamile kaldım 6+4 kalbı durdu kurtaj oldum bır hafta once yıne 6+4 kalbı durdu ve ilaçla düşük yaptım aslında demek istediğim pcoslular hamıle kalabılıyor ama ancak eşininde sperm testi vermesi lazım benım eşimin spermlerinde dna hasarı oldugu için döllenen spermler saglıksız ve halıyle gebelık devam etmiyor sende de belkı boyle bir durum olur önceliğin eşini doktora götürmek olsun bence
Eşiniz için sperm testinin yanında dna hasarı testinide mutlaka isteyin hastaneler yapıyomu bilmiyprum biz özel bi laboratuvarda yaptırmıstım gecen sene 7bin tl tutmustu ist anadolu yakası kartalda bi laboratuvardıÇok geçmiş olsuninşallah Rabbim hepimize hayırlı afiyetli sağlıklı bebekler nasip eder Eşimden test istedi şimdi hangi hastanede verebiliriz diye bakacağız iki hastane sorduk yapmıyoruz dediler araştırma hastanesinde yaparlar diye düşünüyorum İstanbul kanuni ve Başakşehir çam sakuraya bakacağız. Benim için de genetik yaptıracağım doktorum istemedi ama aklına gelmemiştir belki diyorum
Söylediğiniz için çok teşekkür ederim aklımızda bulunsunEşiniz için sperm testinin yanında dna hasarı testinide mutlaka isteyin hastaneler yapıyomu bilmiyprum biz özel bi laboratuvarda yaptırmıstım gecen sene 7bin tl tutmustu ist anadolu yakası kartalda bi laboratuvardı
Endişelenme herşeyin bir tedavisi var önemli olan sorunu bulmakSöylediğiniz için çok teşekkür ederim aklımızda bulunsunhiç bilmediğimiz konular yeni yeni araştırıyoruz olmadı biz de öyle yaparız bugün medipolde sorduk haftaya bölüm açılacak şu an aktif değil dedi eğer bulamazsak orada yaptırırız. 2500 olacakmış ücretlendirmesi. Hayırlı sonuçlar çıksın da o önemli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?