• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCOS

umut0303

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
9
2
1
23
Merhaba kızlar yeni katıldım🙂
PCOS hastasıyım ergenlik döneminden belli ve 1,5 yıllık evliyim. Aslında uzun bir serüvenim var. Evlendikten hemen sonra pcosum için doktora gittiğimde dienilleye başladım sonrasında ise duphostana 3 ay kadar. Düzene girdi tabi ama sonrasında yine düzensizlik devam edince inositol takviyesine başladım ve diyete girdim. Takdir edersiniz ki kilo vermek de pcos ile hayli zor. Sonrasında Aralık 2024'de inofoliğe başladım. Bu sürede hala düzensizlikler devam ediyordu. Mart ayında tam 31. Gün regl oldum. Bu ay yine gecikti 31. Günüm bugün. Mart ayında doktoruma gittiğimde Yasmin verdi fakat kullanmadım. Dün tekrar gittim ve kilo vermezsem bu düzensizlikten kurtulamayacağımı söyledi ve Yasmine başlamamı istedi regl olduğumda. Eğer kilo verirsen yasminle de düzene gireceği için gebeliğin de kolaylaşacağını ve mümkün olacağını söyledi.
Şuan çocuk düşünmüyoruz sadece reglim düzene girsin istiyorum. Çünkü psikolojik olarak da çok yoruldum🥺 Size sormak istediğim şey de şu aranızda benim gibi olan ve Yasmin kullanıp işe yarayan var mı?
Biraz uzun ve karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın lütfen ☺️

Ortalama 1,5-2 yıla yakındır yasmin kullanıyorum 8 ay önce evlendim yasmin kullanmaya devam ettim düzene giriyor ama saatlerini ve hap düzeninini aksatmamanız gerekiyor. Kilo verme benim için de bi hayli zor ofiste çalışıyorum hareketsizlik vs gerçekten çok zor ama diyetsiz de bu pcos düzelmiyor. Doktor çocuk için denemeye başlamamızı, hemen çocuğun olmayabileceğini söyledi, 1 yıl süre verin kendinize çocuk için demişti.

Ortalama 1,5-2 yıla yakındır yasmin kullanıyorum 8 ay önce evlendim yasmin kullanmaya devam ettim düzene giriyor ama saatlerini ve hap düzeninini aksatmamanız gerekiyor. Kilo verme benim için de bi hayli zor ofiste çalışıyorum hareketsizlik vs gerçekten çok zor ama diyetsiz de bu pcos düzelmiyor. Doktor çocuk için denemeye başlamamızı, hemen çocuğun olmayabileceğini söyledi, 1 yıl süre verin kendinize çocuk için demişti.
Evet malesef ki kilo bence tecrübeme dayanarak söylüyorum ki Kilo en en büyük sebebi malesef ki , bende evde sporla destekliyorum diyetimi. Siz hâla devam ediyor musunuz Yasmine emine1309:

doğum komtrol hapı sadece kullandığınız süre için işe yarıyor. bıraktığınız an eski düzensizlik geri dönüyor. benim doktorum asla hap vermedi. diyet ce sporla düzene girdi. gebelik öncesi en fazla 2-3 gün erken veya gec oluyordum. yeni doğum yaptım simdi de 30-35 gün arası regl oluyorum ama su an emzirdiğim için bu kadar düzensizlik normal zaten 🙄 bir de kilo da aldım maalesef.
bir de pcosta hormonlu gıdaları (yumurta, tavuk gibi) ve sekeri tamamen sıfıra indirirseniz regliniz düzene giriyor.

Evlenmeden önce bende yasmin kullandım kullandığımda düzenli evet ama bırakınca yine bozulmuştu ve kullandığım zaman daha çok kilo almıştım tabi herkesin bünyesi aynı değildir elbette belki siz almazsınız ama kısır döngüye giriyor hormon ilaçları kilo yapıyor ama düzene girmek için kilo vermen gerekiyor 🫠
Bende ytube da Akshaya Agnes isimli bi kanal keşfettim Pcos için birçok yoga pilates videosu mevcut yorumlarda birçok kişi reglinin düzene girdiğini söylüyor bi bak istersen

doğum komtrol hapı sadece kullandığınız süre için işe yarıyor. bıraktığınız an eski düzensizlik geri dönüyor. benim doktorum asla hap vermedi. diyet ce sporla düzene girdi. gebelik öncesi en fazla 2-3 gün erken veya gec oluyordum. yeni doğum yaptım simdi de 30-35 gün arası regl oluyorum ama su an emzirdiğim için bu kadar düzensizlik normal zaten 🙄 bir de kilo da aldım maalesef.
bir de pcosta hormonlu gıdaları (yumurta, tavuk gibi) ve sekeri tamamen sıfıra indirirseniz regliniz düzene giriyor.
Evet haklısınız bende bu yüzden yasminle 6 ay destek alıp aynı zamanda spora başladım

Evlenmeden önce bende yasmin kullandım kullandığımda düzenli evet ama bırakınca yine bozulmuştu ve kullandığım zaman daha çok kilo almıştım tabi herkesin bünyesi aynı değildir elbette belki siz almazsınız ama kısır döngüye giriyor hormon ilaçları kilo yapıyor ama düzene girmek için kilo vermen gerekiyor 🫠
Bende ytube da Akshaya Agnes isimli bi kanal keşfettim Pcos için birçok yoga pilates videosu mevcut yorumlarda birçok kişi reglinin düzene girdiğini söylüyor bi bak istersen
Teşekkür ederim inceliyim .

Polikistik Over ilaçla düzelecek birşey değil. Nasıl ki göz rengimizi değişemezsek bu da öyle..
Sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam sürdüğümüzde regl döngüsü değişebiliyor ve yumurtalıklar daha iyi çalışabiliyor.
Polikistik over kısırlık değildir ayrıca; bir gün bebeğiniz olacak demek bu yani :)
Bunları, 13 yaşından beri polislik overli olup, doktorların sadece yasmin vb doğum kontrol ilaçları vererek eve gönderdiği biri olarak yazıyorum. Biz doğuştan böyle yaratıldık. Değişemez ama hayat kalitemizi biz değiştirebiliriz; Sağlıklı beslenme ile.
Şuan 34 yaşındayım ve 1 tüp bebek ve 1 doğal yoldan 2 evladım var.

Polikistik Over ilaçla düzelecek birşey değil. Nasıl ki göz rengimizi değişemezsek bu da öyle..
Sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam sürdüğümüzde regl döngüsü değişebiliyor ve yumurtalıklar daha iyi çalışabiliyor.
Polikistik over kısırlık değildir ayrıca; bir gün bebeğiniz olacak demek bu yani :)
Bunları, 13 yaşından beri polislik overli olup, doktorların sadece yasmin vb doğum kontrol ilaçları vererek eve gönderdiği biri olarak yazıyorum. Biz doğuştan böyle yaratıldık. Değişemez ama hayat kalitemizi biz değiştirebiliriz; Sağlıklı beslenme ile.
Şuan 34 yaşındayım ve 1 tüp bebek ve 1 doğal yoldan 2 evladım

Teşekkür ederim öncelikle. Evlatlarınızı Allah bağışlasın. Evet bende inşAllah bu sefer sıkı bi diyetten sonra düzelicem🥹🤲

Teşekkür ederim öncelikle. Evlatlarınızı Allah bağışlasın. Evet bende inşAllah bu sefer sıkı bi diyetten sonra düzelicem🥹🤲
Merhaba benimde çocuk istemim var ve bunun için doktora gittiğimde pcos olduğumu öğrendim düzensizliğim de bundan kaynakliymis doktorum banada diyet önerdi ve doğum kont hapı önerdi ben istemedim diyette ramazana kadar yapabildim sonra yapamadım bazı sebeplerden dolayı bu arada inositol kullanmami istedi doktor doktorun dediğini aldığımda çok etkisini göremedim farklı marka araştırdım instagram da ebru ablayı buldum bir gebenin günlüğü onun ürününü aldim ben 3 ay regl olmadığımı biliyorum ve bu son 2 aydır yumurtlamami da net görüyorum geçen ay 45 gün arayla regl oldum suanda ise 37. Gün regl oldum 3 gün erken oldum hatta yumurtlamanin üstüne ben çok memnunum ben doktor değilim bu bir yönlendirme değil tabiki doktorunuza danışın ama ben memnunum suanlik en azından 3 aydır net regl görüyorum bu benim için çok güzel bisi

Ben pcosluyum ama reglim 28 günde 1 hiç şaşmazdı çünkü zayıfım sağlıklı beslenip spor yapıp takviye kullandım ama insülin direnci ve pcos geçmedi gebeliğimde bile ultrasonda dr kistleri gördü

Devam ediyorum ama doktorum yazz diye bir hap var ona geçmemi söyledi o yasmine göre daha iyiymiş son kutum var elimde bitmesini bekliyorum

Back
X