Pedagog psikolog yada buna benzer biseyler yasayan varsa bir baksin Allah rizasi icin

Arkadaslar prespektuste yan etkiler gorulurse hemen ilaci kesin yaziyordu ve o yan etkilerde intihar etme istegi ,kendine zarar verme girisimi,sinir ,asabiyet ,bagirarak konusma falandi bunlari hepsini gorunce biraktim ilaci asil sorun suku ilaci biraktiktan sonra ne hocasi ne oglum anladi sanki iciriyormus gibi yaptim oglum ctigini sandi hocasina soylemedim oda kullandik sandi ama ogunden sonra hic sikayet etmedi cocugumu htta sorunca gayet iyi dedi ama aradan 3 yil gecti ogunleri coktan geride biraktik artik buyudu ve akilli olgunlasti gibi yani yasina gore artik.ama bugun osekilde dusunmesi beni korkuttu
çocuğu kandırmışsınız doktoru kandırmışsınız.psikiyatr cılık oynamışsınız ne bekliyorsunuz ki bu hatalarınızdan sonra o çocuktan.tek suçlu sizsiniz

Ben öğretmene takildim daha çok. neden çöpe atmış uyarsin dinlemiyorsa elinden alip tenefuste veririm desin.cope atmak nedir yaa.benim cocugumda hiper aktif.evde en ufak bir azarlamamizda keske olsem diyor.en sevdigi seyde aile resimlerimizi cizmektir.asla tahammul edemem boyle bir davranışa. o resim cizilirken annenin babanin mutlulugunu gormenin heyecani sariyor benim yavrumu tam bir hayal kirikligi cocuk icin.bu arada benim oglum 6 yasinda asiti hassas ve kirilgan icinde ofke bombasiyla yasiyor.ne bileyim ogretmenlerde egitim ve tedavi gorsun bence.
Son cümlenize katılıyorum.
Çoğu meslektaşımız bu tip özel çocuklar ve sorunları hakkında bilgi ve özen sahibi değil ne yazık ki.
Aileler kadar alanda çalışan uzmanlar ve öğretmenler de okuyup araştırmalı,kendini geliştirmeli.

çocuğu kandırmışsınız doktoru kandırmışsınız.psikiyatr cılık oynamışsınız ne bekliyorsunuz ki bu hatalarınızdan sonra o çocuktan.tek suçlu sizsiniz
Ceyceycim suçlu aramanın veya anneye;
'suçlu sensin' dememizin kimseye bir faydası yok.
Eminim konu sahibi de olayların bu noktaya geleceğini öngöremedi.
Ruh sağlığı yerinde hiç bir anne bile,isteye evladına zarar vermez.
Konuyla ilgili bilgi eksikliği ve etraflı düşünememek sebep olmuş buna.
Öğretmenin de yaklaşımı hatalı ama o ayrı bir konu.
En azından konu sahibi geç de olsa hatasını fark etmiş,buraya konu açıp bir sürü değerli tavsiye aldı.
Bundan sonraki süreçte ona destek olup iyi dileklerimizi gönderelim,ne dersiniz?

1.si bi çocuğun değer verdiği bir şeye zarar vermek/yok etmek/çocuğu bununla tehdit etmek karşımızdaki öğretmeni sabırlı, mülayim ve iyi yapmaz. Aksine cahil, çocuk psikolojisinden anlamayan, okumuş ama boşa okumuş yapar. 1 kere yapmaması konusunda uyarıp ikincide alıp bir kenara kaldırması ve çıkışta muhakkak geri vermesi gerekirdi.

2.si bi ilacın yan etkisi varsa başka bir ilaç verilirdi ama o ilaca mutlaka devam edilirdi. Psikolojik olarak herkesi ilaç kullandığına ve iyileştiğine ikna etmişsiniz evet, sonuç değişti mi? Hayır. Çocuğun hala sorunları var.

3.sü de bu çocuk günde kaç saat televizyona/telefona/tablete maruz kalıyor? Ne izliyor? 10 yaşında bi çocuğun haber ve dizi izlememesi gerekiyor. Açın belgesel izlesin, çocuk kanalları izlesin. Ama yanınıza oturtup bunlara maruz kalmasına izin verirseniz o çocuk intiharıda düşünür, uygulamayıda.

Bi psikologla görüşün. İlaç vermeden izleyebileceğiniz yolları bir araştırın. Asla olmaz diyorlarsa yine ilaca dönün.

Ceyceycim suçlu aramanın veya anneye;
'suçlu sensin' dememizin kimseye bir faydası yok.
Eminim konu sahibi de olayların bu noktaya geleceğini öngöremedi.
Ruh sağlığı yerinde hiç bir anne bile,isteye evladına zarar vermez.
Konuyla ilgili bilgi eksikliği ve etraflı düşünememek sebep olmuş buna.
Öğretmenin de yaklaşımı hatalı ama o ayrı bir konu.
En azından konu sahibi geç de olsa hatasını fark etmiş,buraya konu açıp bir sürü değerli tavsiye aldı.
Bundan sonraki süreçte ona destek olup iyi dileklerimizi gönderelim,ne dersiniz?
tun konuyu okumadım ılk bır ıkı sayfaya göre yorumladım.anne baba olmak basit olmamalı bu kadar ama.çaba gerektiriyor araştırma gerektırıyor fedakarlık gerektırıyor.insanlara hoş gözükmek ve skor için ha babam yeni çocuklar dünyaya getiriyoruz ama onlara yetemiyoruz derim ben naçizane kendi fikrimce.senin kadar bilgim olamaz zaten bu konular da ama ben bılmedığimi ulaşabıldığım her konuda ki uzmana sorarım kompleks yapmadan .diğer ebeveynlere de şiddetle tavsiye ederim

tun konuyu okumadım ılk bır ıkı sayfaya göre yorumladım.anne baba olmak basit olmamalı bu kadar ama.çaba gerektiriyor araştırma gerektırıyor fedakarlık gerektırıyor.insanlara hoş gözükmek ve skor için ha babam yeni çocuklar dünyaya getiriyoruz ama onlara yetemiyoruz derim ben naçizane kendi fikrimce.senin kadar bilgim olamaz zaten bu konular da ama ben bılmedığimi ulaşabıldığım her konuda ki uzmana sorarım kompleks yapmadan .diğer ebeveynlere de şiddetle tavsiye ederim
Bu yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.
Ebeveyn olmak,ebeveynlik yapmak çok ciddi bir iş.
Ama artık olan olmuş,geçmişe takılmak yerine çözüme odaklanıp bundan sonrasında ne yapılması gerektiğini konuşalım diyorum ben de.

Herkese tesekkur ediyorum yorumlari icin ama kirici olan seylere cevap vermek istiyorum ben kotu yada cahil veya bilincsiz bir anne degilim herzaman arastirip fikir edinip,gozlemleyip yapiyorum yapacaklarimi,cocugum ilerde ders konusunda yardim isterde edemem diye kendimi gelistirmek icin 2 cocuktan sonra universiteye basladim herturlu iyiligi yaparim fedakarligi yaparim ama kimse bana kotu veya suclu diyemez fikirlerinizi dinledim yapici ve yardimci olan her goruse saygi duyuyorum ve uygulamaya gececegim cok tesekkur ederim herkese..

ilaçlar, özellikle psikiyatrik ilaçlar şak diye kesilmez.prospektüsünde yan etki gözükürse hemen kesin yazması sizin doktoruna danışmadan kafadan kesip atmanız anlamına gelmiyor.bunun için randevu almanıza bile gerek yok.derhal bir psikiyatristten "acil" randevusu alınç

Bayanlar merhaba sorunum var soyleki 10 yasindaki oglum...once biraz bahsetmek istiyorum 1.siniftayken hiperaktif ve dikkati daginik diye pedagoga goturmustum ilac vermisti 1 hafta kullandik okuldaki durumu duzelmisti akilli uslu bir cocuk olmustu ama ben yan etkilerini gormeye baslayinca ilac 1 hafta sonra vermeyi birakmistim....gelelim bugune suan 4.sinifa gidiyor bugun okulda bana bir hediye yapmak istemis cok ugrastim diye agliyor cocugum ogretmeni cope atmis sormadan ama agzini arayinca derstede yapmaya devam etmis ara ara bunu ogrendim asil sorun suki oglum biraz ozunde agresif ve cok duygusal duygulariyla bisey yaparken mudahale edilince kendinden gecer tenefus zili calmis anne diyo cama baktim acikti yanina gittim kendimi camdan atmak istedim intihar etmek istedim o ogretmendn nefret ediyorum ...ama hocamizi biliyorum sabirli ve mulayim bir insan eminimki derste yapma diye uyarmistir ama dinlemeyince atmistir simdi oglenden beri cok canim sikkin oglumla konustum birdaha boyle seyler dusunme sakin ha beni de uzme diye aglayarak sarildi bana ve tamam dedi ama korkuyorum cok ne yapmam lazim ne yol izleyeyim ne olur bana yol gosterin cok korkuyorum bu yasta bu dusuncenin aklindan gecmis olmasi bile beni urkutuyor....fikirlerinizi bekliyorum bayanlar cok tesekkur ederim simdiden...
Çocuğunuzda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu varsa çocuğunuz dürtüseldir yani o an içinden ne geliyorsa onu yapmak isteyecek ve zorlayacaktır 1 hafta ilaç kullanımı ile nasıl hem etki hem yan etki gördüğünüzü anlamadım ortalama 2 haftada etki çıktığı gibi ilaç yan etkileri daha geç çıkar . En yakın zamanda çocuğunuzu çocuk ergen psikiyatristine götürmeniz gerekiyor bir anlık dürtüsellikle herşey daha kötüleşmeden

Back
X