pedagog tecrübesi

Vasfiyeteyzeniz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
8.856
19.021
448
35
3.5 yaşına girecek kızım var. Aşırı inatçı bazen de hırçın.
Hiç bi çocuğa vurmaz ama bu ara benim dışımda ki büyüklere vurmaya başladı (kreşe başlayınca başladı buda)
Sokakta inadı yoktur illa sunu al diye tutturmaz,sokakta ıvır zıvır yenmeyecek kuralımız var kesinlikle bozmaz avm de balon alınmayacak derim alınmaz. Ama mesela ayakkabımı annem giydirsin dedi mi başlıyor kavga kıyamet. Yada tuvalete x Kişisi götürecek dediğinde
Zaten aşırı hareketli durduğunu görmek mümkün değil ve aşırı konuşur. Uykusunda bile şarkı söyler. Gece yatınca kafamın ne kadar dolduğunu farkediyorum.
Son zamanlarda yapma kızım dediğim ne varsa yapıyor yap dediğimi de yapmıyor.
Misal sabah okula arkadaşlarına kek götürecekti kabı koymak için poşet alacaktım. Kızım ben poşet alırken hadi sende tuvalete otur bitirince çağır dedim. Poşeti aldım koydum gittim ki odasında boş boş oturuyor sırf dediğimi yapmış olmamak için.
Başka bi örnek ev dubleks yukarı kattan aşağı lata inerken eline şişe almış Demir'e vuruyor. Dedim ki kızım komşulara ayıp olur eline vur sadece Demir'e vurma. Hala devam ediyor. Vurma Demir'e diyorum gözüme baka bak vuruyor ne zaman bağırarak vurulmayacak Demir'e diyorum o zaman bırakıyor.
Bu ara pedagoga götürmeye niyetlendim ama merak ettiğim şey su pedagog neler yapıyor seanslar nasıl geçiyor

Aynı benim oğlumu anlatmışsınız. Ama bej onı pedagoga götürmek yerine kendimi psikoloğa götürerek çözebileceğimi düşünüyorum. Çünkü geceleri uyutmuyor ve ben uyku arası çok sinirleniyorum. Kuzuma bağırıyorum bazen:KK42:
Dün gece mesela 4 te uyandı ve bi türlü uyumadı 6 da artık bağırdım çok fena korktu.:KK42: Siz de fevriyseniz çocuğun inat dönemiyle çarpışınca bu manzara çıkıyor genelde. Bugün kendimi affettirebilnek için içsel olarak,saatlerce oyun oynadım,yollarsa koştuk,parkları gezdik vs.
Öpüştük koklaştık iyice uyuttum.
Mesela ben böyleyim malesef annemden kalma hatalarla.

yasiyla alakali:) benim kucuk 4 yasinda ,o da aynen sizin ufaklik gibi.yap diyince isine gelirse yapiyor,yapma diyince illa yapiyor:))
kuralli ve net olmak lazim.pedagog baska sey demiyor.yanı bence sabirla bekleyin.ogretmeniyle konusup okulda onunla bu olaylari konusmasini isteyebilirsiniz.ogretmenler dogru ogretmense cocuk ustunde etkili

Aynı benim oğlumu anlatmışsınız. Ama bej onı pedagoga götürmek yerine kendimi psikoloğa götürerek çözebileceğimi düşünüyorum. Çünkü geceleri uyutmuyor ve ben uyku arası çok sinirleniyorum. Kuzuma bağırıyorum bazen:KK42:
Dün gece mesela 4 te uyandı ve bi türlü uyumadı 6 da artık bağırdım çok fena korktu.:KK42: Siz de fevriyseniz çocuğun inat dönemiyle çarpışınca bu manzara çıkıyor genelde. Bugün kendimi affettirebilnek için içsel olarak,saatlerce oyun oynadım,yollarsa koştuk,parkları gezdik vs.
Öpüştük koklaştık iyice uyuttum.
Mesela ben böyleyim malesef annemden kalma hatalarla.
Bu gidişle ailecek bize psikolog yolları görünüyor :) ya ben sabırlıyımdır babası da öyle ama sabır falan bırakmadı artık. O kadar gereksiz tutturmaları var ki. Bilmiyorum istediğim tek şey sağlıklı bi birey olması :)

Bence bebekle alakalı

Sanki sizin ona kızmanız söylenmeniz vs ilgi gibi geliyor

Kreşte çocuk gelişimci ya da rehberlik varsa önce ona sorsanız o kızınızı tanır hem

yasiyla alakali:) benim kucuk 4 yasinda ,o da aynen sizin ufaklik gibi.yap diyince isine gelirse yapiyor,yapma diyince illa yapiyor:))
kuralli ve net olmak lazim.pedagog baska sey demiyor.yanı bence sabirla bekleyin.ogretmeniyle konusup okulda onunla bu olaylari konusmasini isteyebilirsiniz.ogretmenler dogru ogretmense cocuk ustunde etkili
Bu Arada kendimde iki yıl pedagojik eğitim aldım ama terzi sökük meselesi sanırım. Okulun ilk zamanları etkinlik yapmak istemeyince sınıftan çıkmaya çalışıyordu onu bırakmış öğretmenine de bir kere vurmuştu birdaha hiç vurmamış arkadaşlarına zaten vurmaz. Yaşıtlarıyla problemi Yok derdi bizle :/

Bence bebekle alakalı

Sanki sizin ona kızmanız söylenmeniz vs ilgi gibi geliyor

Kreşte çocuk gelişimci ya da rehberlik varsa önce ona sorsanız o kızınızı tanır hem
Ama söyle bişey var zaten oyun oynuyoruz mesela oyunda birden oyunu bozuyor inatlaşıyor küsüp gidiyor iletişimi koparıyor. Ben kızımı boşlamamak adına yemeği bile onunla yapıyorum çorbayı ona karıştırıyorum yada salata malzemelerini o yıkıyor tabakları o koyuyor en basitinden ama bi anda deli damarı bi atıyor vay haline. Kızdığım seyleri çok iyi bildiği halde beni kızdırmak için gözüme baka baka yapıyor

Ben götürdüm yazın oğlumu güzel ip uçları, yollar ve yöntemler söyledi. Sürekli gelmenize gerek yok dedi. Bizim çözüm bulamadığımız noktalarda işleyen yöntemler tavsiye ediyorlar.

Tam inatlaşma yaşında :)
Sizin dediğinizin tersini yapacak ki kendi borusunun nasıl öttüğünü görecek.
Ters psikoloji uygulayacaksınız;
mesela demire vurmasını istemiyorsanız, demire vurma demeyeceksiniz,
"Demire vurmadan inemezsin bence merdivenlerden" diyeceksiniz.
Size ispat için, demire vurmayı kesecektir kuvvetle muhtemel, denemesi bedava :)

Bu Arada kendimde iki yıl pedagojik eğitim aldım ama terzi sökük meselesi sanırım. Okulun ilk zamanları etkinlik yapmak istemeyince sınıftan çıkmaya çalışıyordu onu bırakmış öğretmenine de bir kere vurmuştu birdaha hiç vurmamış arkadaşlarına zaten vurmaz. Yaşıtlarıyla problemi Yok derdi bizle :/
dedigim gibi kesin tavrinizi koyun(vurmayacaksin,bagirmayacaksin gibi)sonra sabirli olup dikkatini dagitmak gerek.
annelik zor vesselam

Ama söyle bişey var zaten oyun oynuyoruz mesela oyunda birden oyunu bozuyor inatlaşıyor küsüp gidiyor iletişimi koparıyor. Ben kızımı boşlamamak adına yemeği bile onunla yapıyorum çorbayı ona karıştırıyorum yada salata malzemelerini o yıkıyor tabakları o koyuyor en basitinden ama bi anda deli damarı bi atıyor vay haline. Kızdığım seyleri çok iyi bildiği halde beni kızdırmak için gözüme baka baka yapıyor

Bir dönem onu yapıyorlar

Fiilen olması mümkün olmayan ya da kendi yapamadıkları şeye de kızıyorlar

Siz ilgilenseniz de özellikle kreşte kardeş vs konuşuluyor olabilir

Oğlum 3,5 yaşında idi kreşte samimi arkadaşının kardeşi oldu birkaç gün sonra geldi bana asla kardeş yapmayın dedi

Öbür çocuk ne anlattı bu nasıl algıladı ise tepkisi çok kesindi

Pedagog diye birşey yok öncelikle pedagoji diye bir bölümde gelişim psikoloğu klinik psikolog çocuk gelişim uzmanı olabilir eğitim ve iletişim hatalarınızı görmenize yardımcı olur çocuğunuzun gelişim dönemi özellikleri hakkında bilgilendirir ve size bu konularda öneri de bulunur sizde tutarlı biçimde uygularsanız davranış değişikliği sağlarsınız

Back
X