Pedagoji ( Çocuk eğitimi, psikolojisi) öğrenimi gördüm. Yardımcı olabilirim

Masalsularam

Sakın beni bırakma....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
5.838
5
356
Ankara
Merhaba arkadaşlar.. Ben çocuk psikoliji, eğitimi ve çocuk psikolojisi eğitimi gördüm... Anne adayı olan her bayanın görmesi gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Çocuk gelişiminde yapılan bazı yanlışlıklar, onlarda ömür boyu kalacak olan yanlış davranışlara sebep olabiliyor. Bu anlamda çocuğumuza nasıl davranmalıyız, doğruyu yanlışı nasıl göstermeliyiz, onların dilinden nasıl anlarız, gibi sorun veya sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...Sağlıklı ve doğru eğitilmiş çocuklarla mutlu bir ömür diliyorum :16:

kavga_eden_aile_ve_cocuk_m.jpg
87087.jpg

Son düzenleme:
Basit bir örnekle başlamak istiyorum, öncelikle çocuğumuza bazı mahremiyetleri öğretmeliyiz. Odamıza girerken kapımızı çalması gerektiğini ne şekilde söylesek doğru olur? Mesela, çocuğumuza "ayıp" kavramının ne anlama geldiğini öğretmezsek, odamıza kapıyı çalmadan girmen ayıp şeklinde bi söyleyiş ona hiçbirşey ifade etmeyecektir. Bu yüzden uygun olan şudur:

Oğlum veya kızım. Sen odamıza gireceğinde baban veya ben üzerimizi değişiyor olabiliriz, bu yüzden kapıyı çalıp bizden izin istemen gerekli.

Basit bir örnek... :emir_bebek:

süper olmuş burasııı....
Merhabaaa mesela ben oğluma diyorumki bu babanın telefonu bunu verirmisin gidip veriyor veya elinde bozuk para varsa babasınının çalıştığını bildiği için ( bu arada bende çalışıyorum) baba baba mama diyor bu arada ocak ayında tam 2 yaşına girecek. söylediği kelimeler. teyze, baba, dede, mama, çiş, uff, çık çık, birde mahallede köpek var adı mango ben mango geliyor dediğimde hemen hav hav diyor. bu arada yazdığım kelimelerin hepsini yazdığım gibi söyleyemiyor teyzeye mesela teyte ama dede, baba süper diyor:nazar: soruma gelince 1. oğlum tuvalete oturmak istemiyor ( altı daha bezli) alıştırmak istiyoruz ama öyle bir isteği yok birde daha tam anlamıyla konuşamadığı için zorlamakta istemiyorum.
2. tam anlamıyla konuşamıyor yani kendi dilince bişiler söylüyor şark bülbülü gibi ama henüz bizim dilimize geçmedi. yazın 2 günlüğüne kreşe vermek istiyorum belki dili gelişir diye. birde önceden oyuncaklarıyla oynamak istemezdi şimdi geçiyor koltuğun arkasına tek başına saatlerce oynuyor. az çok size oğlumu anlattım sizce gelişimi nasıl konuşması vs beni çok üzüyor (bizim gibi konuşamadığından) bu arada kilosu boyu maşallah çok iyi gören 2 değil 3 yaşında snıyor maşallah :nazar:

Merhaba arkadaşlar.. Ben çocuk psikoliji, eğitimi ve çocuk psikolojisi eğitimi gördüm... Anne adayı olan her bayanın görmesi gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Çocuk gelişiminde yapılan bazı yanlışlıklar, onlarda ömür boyu kalacak olan yanlış davranışlara sebep olabiliyor. Bu anlamda çocuğumuza nasıl davranmalıyız, doğruyu yanlışı nasıl göstermeliyiz, onların dilinden nasıl anlarız, gibi sorun veya sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...Sağlıklı ve doğru eğitilmiş çocuklarla mutlu bir ömür diliyorum :16:

kavga_eden_aile_ve_cocuk_m.jpg
87087.jpg

merhaba,
bilgilerinizi biz annelerle paylaşmak istemeniz çok güzel birşey.:81:
benim sorum şu:oğlum 3 ekim 2009 doğumlu yani şuanda 14 aylık.ve söylediği tek anlaşılır kelime
baabba.. erkek çocukları geç konuşur deniliyor kız çocuklara göre fakat ben bu konuda endişeliyim açıkcası.buarada evde gündüzleri sadece benimle beraber.
ben çokmu acele ediyorum?
bu bir sorunmu?
yoksa bu konuda yapabileceğim birşeyler varmı?
cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Slm arkadaşım öncelikle yardım isteğin için kendi adıma teşekkür ederim.1,5 yaşında bir kızım var,yaşadığımız şehirden eşimin işi nedeniyle 2 yılımız kaldı uzağız.Genellikle çekirdek ailecek geçiriyoruz günlerimizi.Gerek eşimin gerek benim aileme kalmaya gittiğimizde kızım çok değişiyor.Beni görmüyor adeta hani duyuyorum normalde yapışır çocuklar annelerine bu durumlarda.Benimki ben hariç herkese gidiyor.Babannesine gidiyoruz yengesinden ayrılmıyor beni görmüyor adeta.Benden yemiyor ondan yiyor.Bu açıkca benim biraz zoruma gidiyor.Çalışmayan bir anneyim.Bu durum hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.Sevgilerimle...

Back
X