Pedagojik formasyon için 40 bin ilave kontenjan

• Konu Sahibi Konu Sahibi ema1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizim bölüme yok denecek kadar az veriliyor. Ösym'nin alesle actıgı kontenjana basvurmayı planlamıstım. Yök kadroları okullara dagıtmıs. Öyle olunca da neredeyse 4'e yakın not ortalamasıyla giriliyor bizim bölümde. Bunu da adam gibi bir yerde acıklamıyorlar. Bosubosuna ales calısmıstım bir de.

Ben bu pedagojik formasyon olayının kalkması gerektiğini düşünüyorum.Zaten hali hazirda ögretmenler aşırı fazla bir de alan okuyup formasyon alanlar da geliyor,sonra atama yetmiyor bir sürü işsiz ögretmen kalıyor geriye.

Bence alanı komple kapamalılar. Bir ara kapanacaktı filan da galiba...
Ama habire yeni universite actılar, adım bası universite artık. Saka gibi.

Bence alanvar,omple kapamalılar. Bir ara kapanacaktı filan da galiba...
Ama habire yeni universite actılar, adım bası universite artık. Saka gibi.
Ama gerçekten o alanda uzmanlaşmak için alan okuyanlar da var,yani meseka matematik alanında çalışma vs yapmak için matematik alanını secen de var.Direkt formasyon olayını bitirseler hem işsiz ögretmen nüfusu azalır hem de alan bölümlerine gercekten o alanlarla ilgilenen kişiler girer.

Yeterli miktarda bırakılır o zaman...
Benim kendi alanımın ögretmenligi mezunu cok az, ve ögretmen acıgı da var. Cok düsük puanlarla da atanıyorlar bu yüzden. Formasyon bu alanlarda gerekli aslında. Komple kaldırılması da dogru degil. Sadece matematigin, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat bu alanlara yukleniliyor formasyonda. Bence bunu düzeltmeliler asıl. Bunun sayısını azaltabilirler. Baska bircok ihtiyac olan alandan formasyonu artırabilirler bunlar yerine.

Ayni sey benim bolumum icin de gecerli. Katiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…