Peki baba kandilde bomba patlarmı

iremerve1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
4.305
4.962
83
5 yaşında kızım var.sabah tvye bakarken televizyonda bayrağı görmüş.yanıma geldi anne bugün bayrammı diye sordu.neden sordun kızım bayram değil dedim.tvde bayrak var dedi patlamadan haberim yoktu ama bişey olduğunu anladım hemen internetten haberlere baktım.kuzenim bizdeydi onla konuştuk.herkes gibi kahrolduk.akşam eşim geldi yemek yerken kızım dışarda camilerin kandillerinin yandığını gördü babasına sordu baba camilerin ışıkları neden yanıyo diye.babasıda kandil kızım bugün dedi.kandil ne demek dedi.eşim kandil çok güzel bişey kızım diye kandilin güzelliklerini anlattı.sonra kızım dediki peki baba kandilde bomba patlarmı? O an nutkumuz tutuldu işte.eşimle birbirimizin gözüne baktık bi süre sadece hayır kızım diyebildik.o küçücük aklından kim bilir neler geçti.biz küçücük yavrularımızı bu dünyanın güzel bi yer olduğunu nasıl anlatcaz.kızımın bu cümlesi bugün ikinci kez yıktı beni.

Bütün gün sosyal medyadan ve televizyondan uzak durdum çünkü izlemeye bile dayanamıyorum ama sizin konunuzu okuyunca sabahtan beri biriktirdiğim bütün duygularım yaş olup aktı.

Biz küçükken terörle büyüdük o zaman terör her yerde değildi ama çocuklarımızın her yere hızla yayılan bu illet ile büyümek zorunda kaldığı bir dünyadayız.

Dünya artık güzel değil ki bunu çocuklara anlatalım.

Onlar için hem çok üzülüyorum hem de çok endişe ediyorum.

Bütün gün sosyal medyadan ve televizyondan uzak durdum çünkü izlemeye bile dayanamıyorum ama sizin konunuzu okuyunca sabahtan beri biriktirdiğim bütün duygularım yaş olup aktı.

Biz küçükken terörle büyüdük o zaman terör her yerde değildi ama çocuklarımızın her yere hızla yayılan bu illet ile büyümek zorunda kaldığı bir dünyadayız.

Dünya artık güzel değil ki bunu çocuklara anlatalım.

Onlar için hem çok üzülüyorum hem de çok endişe ediyorum.
Bizde televizyon açmıyoruz çünkü öyle sorular soruyo ki ne diycemi bilemiyorum açıklama yapamıyorum.bugün gün boyu kızımdan gizli gizli ağladım.ama akşam öyle deyince sanki kalbime bıçak saplandı.

cok uzucu 5 yasındaki cocugun sormaması gereken bir soru ama ne yazıkki yasananlar sordurtuyor..onlara guzel bir dunya bırakalım diyoruz ama o kadar pislik vicdansız dunyaya sadece kaos yaratmak icin gelmis caniler varki..kac tane daha hayat gitti kac kisinin daha arkasında kahrolan aileleri kaldı kimi evli kimi nisanlı kimi daha bu duyguları bile yasamamıs hepside gencecik mekanları cennet olsun

Dünya hiç bir zaman güzel değildi ...

Habille kabilden başladı kavgalar ... giderek büyüdü.

Ben çocuğuma dünya güzel bir yer diye anlatmadım hiç .
Güzel insan olmayı anlattım .

O veya bu şekilde ölüm onunda kapısını çaldığında ... kötü dünya da iyi kalmayı başarmışsa ne mutlu bana .

Bizde televizyon açmıyoruz çünkü öyle sorular soruyo ki ne diycemi bilemiyorum açıklama yapamıyorum.bugün gün boyu kızımdan gizli gizli ağladım.ama akşam öyle deyince sanki kalbime bıçak saplandı.
Kızımda darbe olduğu gün çok etkilenmişti öyle ki gece uykusundan uyanıp anne yarın akşamda mı darbe olacak diye sormuştu

Bu kadar kötülüğün içinde onları normal büyütmek çok zor

son mutlu kuşak 90lardaydı bence sankı her yıl bıraz daha kirlenıyor birşeyler biraz daha kötüye gıdıyor sanki umarım ülkece ferah mutlu mesut günlerimize geri döneriz...

Çocukları yetiştirirken yalansız yetiştirmeliyiz , yani dünyanın güzel olduğunu anlatıp yanlış bilgi vermeyin yavruya.

-Dünyanız-ın güzel olduğunu anlatabilirsiniz, ailenizden oluşan dünyanızın. evet bu olabilir.
Peki ben nasıl anlatcam bu dünyanın kötü insanların acımasız olduğunu.o minicik dünyasını nasıl o kötülükleri anlatarak kirletcem.

son mutlu kuşak 90lardaydı bence sankı her yıl bıraz daha kirlenıyor birşeyler biraz daha kötüye gıdıyor sanki umarım ülkece ferah mutlu mesut günlerimize geri döneriz...
Amin canım amin.ben 90 doğumluyum.bizim çocukluğumuzda hiç bişey yoktu ama mutluyduk.rahat rahat sokaklarda koşup oynuyoduk.ben şimdi kızımı kendi bahçeme bırakamıyorum.herşeyden korkuyorum.

Peki ben nasıl anlatcam bu dünyanın kötü insanların acımasız olduğunu.o minicik dünyasını nasıl o kötülükleri anlatarak kirletcem.
Dünyada kötü insanların da olduğunu ama iyi insanların daha çok olduğunu ve hic birzaman kötülüğün kazanmaycagini anlatabilirsiniz

Gerçi bu söylediğime ben bile inanmıyorum şu an :) ama çocukları korkutup karamsarlığa da sürüklememek lazım.

Henüz yaşı çok küçük Çocukların beyin bağlantıları bizlerden cok farklı. Hic akla gelmeyecek sekilde de bağ kurabilirdi.Maalesef artık hayat şartları hic masum değil. Uzmanlar bu konuda ne der bilmiyorum ama sanırım yaşına indirgeyerek şeffaf olmak en doğrusu

Back
X